MENÜ

Devler Ligi heyecanı

Fenerbahçe'nin aklı fikri UEFA'dan 15 Temmuz'da çıkacak kararda... Kritik güne 3 kala Sarı-Lacivertliler'de olumlu bir hava var. Çünkü Tahkim Kurulu karşısında müthiş bir savunma verildi. Kulübü disiplin kuruluna sevk eden müfettiş Palacios, 2+1 yıllık karar için temyize gitmedi. UEFA'nın Steaua Bükreş'le ilgili kararı da Avrupa umutlarını artırdı

Devler Ligi heyecanı

UEFA Disiplin Komitesi’nin verdiği 2+1 yıllık Avrupa’dan men cezası için Tahkim Kurulu’na itirazda bulunan ve önceki gün duruşmalı toplantıda savunmasını veren Fenerbahçe’nin umudu var... Sarı-Lacivertliler’in ceza almasına sebep olan İspanyol müfettiş Palacios’un, UEFA Disiplin Kurulu’nun 2+1 yıllık men cezasına karşılık temyizde bulunmadığı ortaya çıktı. Bu durum Fenerbahçe’nin mevcut cezasının artabileceği iddialarına son noktayı koyarken, artık tüm camianın umudu cezanın en az bir yıl da olsa düşürülmesi oldu. Kurulun cezayı 1+1 yıla düşürmesi halinde Fenerbahçe’nin Devler Ligi ’ne gitmediği 1 yıl hesaba katılacak ve Avrupa yolu açılacak.

Bükreş emsal olabilir

Sarı-Lacivertliler’le aynı dönemde Disiplin Kurulu’na sevk edilen Steaua Bükreş’e verilen 5 yıllık erteleme kararının emsal olabileceği konuşulurken, Fenerbahçe Yönetimi’nin de bu yönde talebi olduğu belirtiliyor. 2+1 yıllık cezanın onanması halinde ise Fenerbahçe’nin 19 Temmuz’daki Şampiyonlar Ligi kura çekiminde yer alması zora girecek. Kanarya, daha sonraki süreçte hakkını aramak için Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuracak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ