MENÜ

'Daha son söz söylenmedi'

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Güreşin olimpiyatlardan kaldırılması, olimpiyatların doğasına aykırı" dedi.

'Daha son söz söylenmedi'

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ziyaret etti. Kayaalp, ziyaretinde, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu’nun 12 Şubat’ta İsviçre’nin Lozan kentindeki toplantıda, güreşin 2020 olimpiyat programındaki temel spor dalları arasından çıkartılması yönünde karar aldığını hatırlattı. Kayaalp, "Güreşin olimpiyatlardan kaldırılması, olimpiyatların doğasına aykırı. Güreş, milattan önce de de vardı, modern çağlara geçtiğimiz dönemlerden beri de yapılan bir spor. Güreş yapan, yapmayan bütün ülkeler bu karara karşı çıktı" diye konuştu. Karara ilk tepkinin İngiltere’den geldiğini anımsatan Kayaalp, şöyle devam etti:

"Tüm ülkeler bu karara tepki gösteriyor. İngiltere’nin tepki göstermesi önemli. Onların güreşi o kadar iyi değil ancak onlar da bunun farkındalar ki, güreşsiz bir olimpiyat olmaz. Önümüzdeki olimpiyatlarda iki adaydan biri İstanbul, diğeri Tokyo. Birinin ata sporu, birinin sumo güreşi. Yani kültürlerinde güreş var. İki ülke de elinden gelen çabayı göstermek istiyor. Güreşin tekrar olimpiyatlara alınması önemli, daha son söz söylenmemiştir. Nisan ve Eylül ayında toplantılar yapılacak. Oradan inşallah olumlu karlarlar çıkar diye ümit ediyoruz."

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de ata sporu güreşi olimpiyatlarda görmek istediklerini belirterek, "Güreşi desteklemek için Belediye Spor Kulübü’nü kurduk. Altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah yeni Rıza Kayaalp’ler yetişecek. ’Türk gibi güçlü’ sözünü dünyaya duyuran değerli kardeşlerimizin sayısını Yozgat’ta artıracağız" dedi.
Başer, Nisan ayında dünyaca ünlü güreşçileri Yozgat’ta buluşturacakları bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını da kaydetti.

AA


Haberin Devamı
YORUM YAZ