MENÜ

Chelsea mi kazandı, Benitez mi: 1-0

İngiltere Premier Ligi'nde 28. hafta mücadelesinde Chelsea, sahasında West-Brom'u Demba Ba'nın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Chelsea mi kazandı, Benitez mi: 1-0

Haberin Devamı

Maç başladı. 'Benitez'i sevmeyenler ayağa kalksın' diye tezahürat başladı. Seyircinin bir kısmı ayağa kalktı. Ardından Chelsea'yi destekleyen bir tezahürat başladı. Yedek kulübesinde dünyada her takımın geri dörtlüsünde rahatlıkla oynayabilecek Terry ve Cahill olunca seyircinin tepkisi daha da arttı.

4'ncü dakikada Demba Ba sağdan ortaladı, Oscar vurdu, Foster kornere attı. Hemen ardından Mata vurdu ve top yandan auta gitti. 7'nci dakikada Reid serbest vuruşta hedefi tutturdu fakat Cech inanılmaz bir refleksle topu kornere attı. Bu şut West-Brom'un ilk yarıdaki tek etkili atağı oldu. 16' ncı dakikada Mata -Oscar paslaşması sonrasında gelen şutta Foster başarılıydı.

28'nci dakikada Luiz, frikikte topun başına geldi. Vuruşunda Foster topu kornere attı. Kornerden gelen topta yine Luiz çizgiden kale içine çevirdi. Demba Ba dokundu durumu 1-0 yaptı. Mata'nın bir şutu yandan auta çıkınca devre Chelsea'nin 1-0 galibiyeti ile kapandı.

İkinci yarı

O kadar sıkıcı bir futbol oldu ki televizyondan Southampton-QPR maçını seyrettim. Chelsea üstün oynar gibi olduğu dakikalarda topu kaptırdığı zaman bocaladı, arka arkaya pas yapamadı. Oyun karambole gidince maçın adamı Foster fazla zorlanmadı. Sahada parlayan bir başka isim ise Mata oldu. Kusursuz bir futbol oynadı ki bu her futbolcuya söylenecek bir laf değildir. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı Stamford Bridge'de. Gol yapamamasının sebebi kendisi değil kaleci Foster oldu.

Gelelim Benitez'e

Middlesbrough maçından sonra açtı ağzını yumdu gözünü... Haklı olduğu birçok konu vardı. Bana "İnterim yani geçici menajer diyorlar" lafına takılıp kaldım.

Mukaveleyi Chelsea seyircisi imzalamadı. Sen imzaladın. Neden menajer maddesini koydurmadın. İşsizdin ya tutarsa dedin tutmadı. Seyirci seni ilk günden sevmedi. Yukardan aldığın emirle takımın belkemiği futbolcuları bitirmeye çalıştın. Seyirci önce Di Matteo diye bağırdı her maç. Bugün ise durum biraz değişti.

Chelsea'yi ne kadar sevdiklerini gösterdiler ve en önemlisi Jose Mourinho tezahüratı başladı.

Kötü bir futbol son dakikalarda West-Brom baskısı neticede Chelsea kazandı söylenecek bir şey yok.

Yarın White Hart Lane'de buluşmak üzere hoşçakalın.

Edip ADANIR

İNGİLTERE PREMİER LİGİ PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

CHELSEA
1 Cech
2 Ivanovic
3 Cole
4 David Luiz
28 Azpilicueta
7 Ramires
8 Lampard
10 Mata (Dk.90 Mikel)
11 Oscar
17 Hazard Dk.80 Moses)
29 Ba (Dk.87 Torres)

Yedekler
22 Turnbull
24 Cahill
26 Terry
34 Bertrand
12 Mikel (Dk.90 Mata)
13 Moses (Dk.80 Hazard)
9 Torres (Dk.87 Ba)

WEST BROMWİCH ALBİON
1 Foster
2 Reid
3 Olsson
6 Ridgewell
23 McAuley
5 Yacob (Dk.82 Rosenberg)
7 Morrison
17 Dorrans (Dk.71 Thomas)
21 Mulumbu
9 Long
32 Fortune (Dk.62 Odemwingie)

Yedekler
13 Myhill
28 Jones
30 Tamas
14 Thomas (Dk.71 Dorrans)
43 Brown
8 Rosenberg (Dk.82 Yacob)
24 Odemwingie (Dk.62 Fortune)

YORUM YAZ