MENÜ

Chelsea söktü aldı: 3-1

UEFA Avrupa Ligi 3. tur mücadelesinde Chelsea, ilk maçta 1-0 yenildiği Steaua Bükreş'i Juan Mata(34), John Terry(58) ve Fernando Torres'in(71) golleriyle 3-1 mağlup etti. Steaua Bükreş'in tek golünü Vlad Chiriches(45) kaydederken 87'de Chelsea adına Fernando Torres penaltı atışından yararlanamadı.

Chelsea söktü aldı: 3-1

İngiliz ekibi, Romanya'da aldığı 1-0'lık yenilginin rövanşında Steaua Bükreş'i evinde 3-1'le geçip çeyrek finale yükseldi. Goller Mata, Terry ve Torres'ten geldi

4 bin Steaua Bükreş taraftarı takımını desteklemek için Londra'daydı. Chelsea tarafında ise boşluklar vardı. Maçın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Chelsea, Mata ve Hazard paslaşmalarıyla orta sahada tutunmaya çalışırken, konuk ekip Steaua oyuna daha hakim taraftı. Hepsi iki kişilik oynuyordu. 33'te Ramires-Mata paslaşmasında son vuran Mata oldu ve Chelsea'yi 1-0 öne geçiren golü İspanyol yıldız attı. Chelsea iyi oynamadığı ve oyuna hakim olamadığı dakikada golü buldu. Sol taraftan Steaua, Borcenau ile arka arkaya 3 korner kullandı. Sonuncusunda kale içindeki karambolde son vuran sağbek Chiriçheş oldu ve 45'te beraberlik geldi: 1-1.

Çirkinleştirmediler...

İkinci devreye ise Chelsea golle başladı. 55'te Mata'nın serbest vuruşunda Terry çok iyi yükselerek fileleri havalandırdı: 2-1. 60'ta sağ taraftan Chipciu vurdu, Chelsea'de Cech kornere attı. Rumenler oyunu hiç çirkinleştirmedi. Her akında gol aramaya çalıştı. Ancak 71. dakikada Mata'nın pasında Hazard ceza sahası çizgisinde topun üzerinden atladı ve Torres de farkı 3-1'e getirdi. Son 10 dakikaya girdiğimizde ise Stamford Bridge'de tansiyon yükseldi. Steaua son kozlarını oynamak zorunda ama savunmada da açıklar verdi. 3 dakika uzatmaya giden mücadelede Steaua gol atamayınca, Chelsea, Tottenham ve Newcastle'la birlikte Avrupa kupalarında yoluna devam eden iki İngiliz takımından biri oldu.

Edip Adanır

UEFA AVRUPA LİGİ FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ