MENÜ

Cenk Güvenç sabırsızlanıyor

İspanya 2. liginde mücadele eden Atletico Madrid B takımına transfer olan Türk futbolcu Cenk Güvenç, A takımda Emre Belözoğlu ve Arda Turan'ın yanında forma giymek için sabırsızlandığını söyledi.

Cenk Güvenç sabırsızlanıyor

İspanya 2. liginde mücadele eden Atletico Madrid B takımına transfer olan Türk futbolcu Cenk Güvenç, A takımda Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın yanında forma giymek için sabırsızlandığını söyledi.

Atletico Madrid’in antrenman tesislerinde AA muhabirine konuşan Cenk Güvenç, yaklaşık 10 gündür bulunduğu yeni takımındaki ortamdan çok memnun olduğunu dile getirdi.
"Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim. İspanyollar çok sıcak kanlılar, herşeyde yardımcı oluyorlar" diyen Güvenç, takım olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Gaziantepspor’da sözleşmesi biten ve gelen teklif üzerine Atletico Madrid ile anlaştığını anlatan Cenk, sözlerine şöyle devam etti:
"Avrupa’da son 3 yılda 2 kez UEFA Avrupa Kupası’nı kazanan bir takımdan teklif almak tabiki gurur vericiydi. Ben de hiç tereddüt etmeden bu teklifi kabul ettim. 1 yıllık bir kontratım var ama benden yana olan iki yıl uzatma opsiyonu da var."
20 yaşındaki genç futbolcu Güvenç, Madrid’e gelir gelmez, La Liga’da mücadele eden Atletico Madrid’in Türk futbolcuları Arda ve Emre ile temasa geçtiğini de belirterek, "Arda ve Emre ağabeyler ile görüştüm, beraber yemek yedik, beni çok iyi karşıladılar. Bana, ’çok çalış, biz sana her konuda yardımcı olacağız’ dediler. Sağolsun ağabeylerim, ’inşallah bizim A takım kadrosunda da süre almayı başarırsın’ dediler" diye konuştu.

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone ile kısa bir görüşmelerinin olduğunu ifade eden Güvenç, "Simeone’nin çoğu zaman B takımındaki futbolcuları yukarıya çağırdığını biliyorum. Beni de çağıracaklarını söylediler" dedi.
Güvenç, İspanya’daki ilk sezonuyla ilgili hedefini de, "Ne kadar çabuk A takıma çıkabilirsem o kadar iyi. B takımı geçici olarak görüyorum. A takıma yükselip orada oynamak istiyorum. İnşallah başarırım" sözleriyle anlattı.
Atletico Madrid B takımının 1,89 metreyle en uzun boylu futbolcusu olan ve şimdiye kadar oynanan hazırlık maçlarındaki performansına göre ilk 11’deki yerini garanti etmiş gözüken Türk futbolcu, en kısa zamanda İspanyolca öğrenmek istediğini de vurguladı.

Cenk Güvenç, yeni kulübüyle çalışmalarını da "Antrenmanlar çok neşeli geçiyor. Yoğun ama zevk veriyor. Burada çok güzel bir aile ortamı var. Yani aile içinde idman yapıyor gibiyiz" ifadeleriyle dile getirdi.


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ