MENÜ

Buse Naz Çakıroğlu 3. kez Avrupa şampiyonu

2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası kadınlar 52 kilo finalinde Rus rakibi Anastasiia Kool'u 5-0 mağlup eden Buse Naz Çakıroğlu, 3. kez altın madalyanın sahibi oldu.

Buse Naz Çakıroğlu 3. kez Avrupa şampiyonu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası’nda çeyrek finalde İspanyol rakibi Marta Lopez Del Abbol’u, yarı finaldeyse Bulgar sporcu Venelina Poptoleva’yı geçerek finale yükselen 54 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finalde karşı karşıya geldiği Anastasiia Kool’u üç rauntta da 5-0 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı.

Haberin Devamı

2019’da İspanya/Alcobendas, 2022’de de Karadağ/Budva’da Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Çakıroğlu, 4. kez final mücadelesi verdiği 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda kariyerindeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Büyükler Avrupa şampiyonalarında iki altın, bir gümüş madalyası bulunan Çakıroğlu, 4. kez finale kaldığı organizasyonda 3. altınını kazanmış oldu.

Bakan Bak'tan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da düzenlenen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 55 kiloda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ile 66 kiloda altın madalyanın sahibi olan Busenaz Sürmeneli’yi yürekten kutluyorum. Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu’nun ve kariyerinde tek eksik altın madalyayı tamamlayan Busenaz Sürmeneli’nin başarılarının devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Buse Naz Çakıroğlu 3. kez Avrupa şampiyonu

YORUM YAZ