MENÜ

Bursa'da Avrupa heyecanı

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor'da hareketli saatler yaşanıyor.

Bursa'da Avrupa heyecanı

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA'ya başvurarak Sarı Lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istemesi bekleniyor. UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda Fenerbahçe'nin yerine Avrupa'ya gidecek takımı belirleyen kararı verecek.

Daha önce Salzburg, hem UEFA hem de CAS'a Avrupa kupalarında yoluna devam etmek için başvurmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Sarı Kanaryalar'ın men cezasının onanmasından sonra Salzburg'un yeniden başvuruda bulunması bekleniyor. UEFA yarın yapacağı toplantıda 'bir Türk ekibinin Avrupa'da yoluna devam etmesi' şeklinde karar alırsa Bursaspor Avrupa Ligi'ne giden Türk temsilcisi olacak.

UEFA'nın talimatnamelerinde yazan kural ise şöyle; Avrupa kupalarına katılma haklarını ülkelere, yerel federasyonlar ise o sezon sıralamaya göre hak edenlere verir. Ancak hak eden takımlar bu şansı kullanamaz veya men edilirse o ülkeden yeni bir takım Avrupa kupalarına davet edilir.

UEFA'nın bu durum hakkında verceği karar ise merak konusu...

Haberin Devamı
YORUM YAZ