MENÜ

Fenerbahçeli yöneticilerden Cim Bom'a sert eleştiriler

Fenerbahçe Kulübü'nün Genel Sekreteri Talat Yılmaz ve Hukuktan sorumlu yönetici Deniz Tolga Aytöre, Fenerbahçe TV'ye konuk olarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli yöneticilerden Cim Bom'a sert eleştiriler

“Hayatında salon müsabakalarına gelmemiş kişiler salonlarda başkan, yönetim aleyhine bağırıyor. Bunların azmettiricileri var! Polis yakalıyor, savcı bırakıyor. Bu da teşvik ediyor. Bu kişilere mutlaka cezai yaptırım uygulanmalı. Yönetim olarak asayişi biz mi temin edeceğiz!”

Fenerbahçe Yönetimi, organize olduğunu düşündüğü taraftar olaylarının peşini bırakmayacak gibi duruyor. Yönetimin hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Tolga Deniz Aytöre ile genel sekreter Talat Yılmaz dün FBTV’de ‘Gündem özel’ programına çıkarak, açık açık devleti göreve çağırdı. İki idarecinin açıklamalarının önemli bölümleri şöyle:

‘Asayişi mi temin edeceğiz!’

Talat Yılmaz: Hayatında salon müsabakalarına gelmemiş bu kişiler salonda başkan, yönetim aleyhine bağırıyor. Bunların azmettiricileri var. Bu sadece Fenerbahçe’ye değil ülkeye zarar veriyor. Polis yakalıyor, savcı suç yok diye serbest bırakıyor. 106 yıllık kulübün yöneticileri bizler, sokaktaki asayişi temin etmekle mi görevliyiz!

‘Bunlara taraftar diyemeyiz’

Tolga D.Aytöre: Fenerbahçe’nin ceza almasına neden olan 50-60 kişilik kar maskeli grubu taraftar diye isimlendirmemiz yanlış olur. Bu stadımızı dolduran 50 bin cefakar taraftara haksızlık olur. Avrupa’da son 13 müsabakanın 12’ sinde ceza almışız. Devleti uyardık ve güvenlik güçlerini açık bir şekilde göreve çağırdık.

‘UEFA’da savunma yapacağız’


Tolga D.Aytöre: Aziz Yıldırım liderliğindeki yönetimlerin bunlardan PR yapmaya ihtiyacı yoktur. Aziz Yıldırım ve yönetimi 3-5 kişinin bağırması ve finanse etmesiyle göreve gelmediği gibi böyle de gitmeyecektir. Görüntülü ve detaylı teknik bir savunma yapmayı düşünüyoruz.

‘3 Temmuz’la özdeşleşemez’


Talat Yılmaz: Cezaların tartışılır yanı var. Ama cezalar 3 Temmuz süreciyle bağdaştırılamaz. Bizim ligdeki maçlarımızda da olaylar var. Biz istediğimiz zaman konuşuruz, istenildiği zaman konuşmayız.

Tolga D.Aytöre: Her şey ortada ne 3 Temmuz’u ne 5 Temmuz’u. UEFA için organizasyon önemlidir. Benim kolluk kuvvetim yok. Ben sadece göreve çağırırım.

Aytöre’den Terim mesajı

Tolga D.Aytöre: Bizim rakibimizin teknik direktörünün davası yargı organlarında devam ederken yorum yapmak gibi genetik özelliğimiz yok. Biz bu toplara hiç girmedik. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak, Fatih Terim’in başında olduğu bir Galatasaray’la yarışmak isterim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ