MENÜ

Şok!: 1-3

Galatasaraylılar, takımlarının şovu için geldikleri Arena'da, Karabük'ün ve LuaLua'nın şovunu izledi. Demokratik Kongolu oyuncu, Cim Bom'u tek başına dağıtırken şok eden golleri Ahmet İlhan, Mehmet Yıldız ve İlhan Parlak attı. Aslan'ın sahadaki silik futbolu, salı günkü Manchester United maçı öncesi taraftarı resmen bunalıma soktu.

Şok!: 1-3

Bu oyuna puan vermezler

Son lig maçında Mersin deplasmanında 2 puan bırakan Galatasaray, Manchester United maçı öncesi Karabük’ü konuk etti. Uzun zamandır forma şansı bulamayan Hakan Balta ve Melo’ya 11’de görev veren Fatih Terim ideal kadro üzerinde fazla değişiklik yapmadı.

Savunma uyursa

Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde savunma ve orta saha bloğunu kısa tutan rakibi karşısında zorlanan Galatasaray etkili ataklar yaratamadı... Takım presini her alanda yapan Karabükspor, Cim Bom’un ayağa pas yapmasına engel oldu. Zaman zaman kanatlardan atak geliştiren ve savunmanın arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalışan Cim Bom istediğini sahaya yansıtamadı. 15. dakikada Cris’in kısa düşen geri pasında araya giren Ahmet İlhan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Muslera’ya takıldı. Bundan 1 dakika sonra ise Melo’dan gelen uzun topu Umut, Burak’a indirse de yıldız oyuncu 6 pastan auta attı. Savunmada hata yapmayan Karabük, hücumda da oldukça etkili oldu. 21. dakikada İlhan Parlak’ın ara pasında Cris’in bakışları arasında Muslera ile karşı karşıya kalan Ahmet İlhan düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra 10 dakika bocalayan Cim Bom’da 31. dakikada Hamit’in ara pasıyla ceza sahasına giren Burak, vuruşunu yaptı ve skora denge getirdi: 1-1. Fakat bundan 3 dakika sonra Lualua sağ kanattan oldukça rahat taşıdığı topla ceza sahasına girdi ve içeri çıkarttı. Mehmet Yıldız, Muslera’nın önünde topa dokundu ve takımının 2. golünü attı: 1-2. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Amaçsız ataklar

İkinci yarıya Elmander-Umut değişikliğiyle başlayan Fatih Terim daha fazla risk alarak orta sahayı ileriye gönderdi. Bunu fırsat bilen Karabük, rakip savunmanın yardımıyla 46. dakikada Ahmet İlhan-Mehmet Yıldız işbirliğiyle gole çok yaklaştı. Ahmet’in pasıyla golle burun buruna gelen Mehmet, zoru başardı ve topu auta gönderdi. Takımının oyunundan memnun olmayan Terim, 70. dakika itibariyle tüm değişikliklerini yapsa da bunun etkisi olduğu söylenemez. İkinci 45’te Sarı-Kırmızılılar topla daha fazla oynasa da acemice paslar ve kötü kullanılan toplar nedeniyle sonuca gidemedi. 90’da Cernat’ın ara pasını iyi değerlendiren İlhan Parlak düzgün vurdu ve Muslera’yı mağlup etti: 1-3. Büyük umutlar beklenen isimlerin düşüşleri devam ederken Cim Bom, rakibine 3-1 yenilerek zirvede ağır yara aldı. Bir de bu savunmayı, Manchester karşısında düşünmek insanı bir hayli korkutuyor.

Metin Karabaş


Haberin Devamı
YORUM YAZ