MENÜ

Böyle skandal görülmedi

İki altın madalya kazanan siyahi atletimiz Ali Kaya, kürsüye çıkmadan Kenya'ya döndü. Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 5 ve 10 bin metrede şampiyon olan Kaya'nın yerine ödül törenine başka bir sporcumuz katıldı. Tepki çeken olay sonrası Ali Kaya ile antrenörünün savunması istendi.

Böyle skandal görülmedi

İtalya’nın Rieti şehrindeki Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nda iki altın madalya kazanan Kenya asıllı atletimiz Ali Kaya 5 bin metre yarışının bir gün sonra yapılacak ödül törenine katılmadan Kenya’ya dönmesi üzerine bir skandal yaşandı.

Ali Kaya şampiyon olduktan sonra ödül töreni uçak saati ile çakışınca Nairobi’ye dönmüştü. Bu sporcumuzun yerine madalyasını bir başka sporcumuzun almasına Avrupa Atletizm Federasyonu (EAA) tepki göstermiş ve federasyonumuzdan bir yazı ile İtalya ve Britanya atletizm federasyonlarından özür dilenmesi istenmişti.

İDMANLARDAN GERİ KALMAMAK İÇİN...
Yaşanan bu olay sonrası, büyük bir tepki oluştuğu ve Ali Kaya ile antrenörünün federasyonlar tarafından savunmalarının istendiği öğrenildi. Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker ise, “Bu atletimiz Kenya’da diğer sporcumuz İlham Tanui Özbilen ile birlikte yapacağı idmanlardan geri kalmamak için dört günlük antrenmanı kaybetmemek adına ödül törenine çıkmadan dönmüştür” ifadelerini kullandı.

ANTRENÖRÜ İLE SAVUNMA VERECEK

Federasyonun genel sekreteri Nihat Doker, İtalya’ya giden ve şampiyonluk kazanan kafilenin sporcunun törene çıkamayacağını önceden bildirdiğini belirterek şunları söyledi: “Kafilemiz bu sporcumuzun ödül törenine çıkamayacağını madalya ekibine bildirmiş ancak o ekip bu durumu EAA’ya iletmemiştir. Konu ile ilgili olarak Ali Kaya ve antrenörünün savunmalarını istedik.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ