MENÜ

Rashica, Beşiktaş'ı seçmesindeki ana etkeni açıkladı: Bana saygı duydular!

Beşiktaş, geçtiğimiz sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica'yı resmen kadrosuna kattı. Kosovalı yıldız, transfer sonrası kulübün resmi kanallarına bir röportaj verirken seçiminde faktör olan ana detayı da açıkladı. Milot Rashica; Beşiktaş'ın kendisine saygı duyarak, kendisini gerçekten istediklerini hissettirdiğini belirtti.

Rashica, Beşiktaş'ı seçmesindeki ana etkeni açıkladı: Bana saygı duydular!

Beşiktaş, transferde bombayı Milot Rashica hamlesiyle patlattı. Siyah-Beyazlılar, geçtiğimiz yıl kiralık olarak Galatasaray forması giyen Kosovalı yıldızı Norwich City'den bonservisiyle kadrosuna kattı. Rashica, transfer sonrası Beşiktaş'ın resmi YouTube kanalına bir röportaj verdi. 

Haberin Devamı

İşte Milot Rashica'nın o röportajının tamamı:

Merhaba Milot, Beşiktaş'a hoş geldin. Şu an nasıl hissediyorsun?

Teşekkür ederim. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım.

Son yirmi dört saat nasıl geçti?

İyiydi. Tüm anlaşma ve görüşmeleri tamamladık. Geriye sadece geliş saatimi ve uçağımı beklemek kaldı.

Futbol tutkunu keşfetmeni sağlayan bir olay oldu mu?

Evet, amcam Kosova'da alt liglerde futbol oynuyordu. 6-7 yaşına geldiğimde beni bir futbol okuluna kaydettiren de o oldu. O zamandan beri de futbol oynuyorum.

Elinde kartal tutarken çekilmiş bir fotoğrafını gördüm. Kartallar senin için ne anlama geliyor veya ne ifade ediyor?

Rashica, Beşiktaşı seçmesindeki ana etkeni açıkladı: Bana saygı duydular


Kartal, ulusal sembolümüz. Arnavutluk ve Kosova halkı için bir semboldür. Kartal işareti yaptığımızda bizi görenler kim olduğumuzu biliyor. Bu bayrağımızı görenler için de geçerli. Bu hepimiz için çok şey ifade ediyor. Gollerimi kartal işareti yaparak kutladım, kutluyorum. Hepimiz için çok özel bir anlamı var.

Haberin Devamı

Hareketi gösterebilir misin, nasıl yapıyorsun?

Rashica, Beşiktaşı seçmesindeki ana etkeni açıkladı: Bana saygı duydular


Bu şekilde yapıyoruz.

Beşiktaş'a katılma kararının ardındaki en büyük etken neydi?

Görüşmelere başladığımız ilk andan itibaren bana saygı duydular ve beni gerçekten istediklerini hissettirdiler. Benim için en önemli şey buydu ve Türkiye'ye, mutlu olduğum yere geri dönmek istedim. Ben ve ailem, burayı gerçekten çok sevdik ve burada iyi zaman geçirdik. Kulübün bana sunduğu plan ve projeler de çok iyiydi. Beni istediklerini hissettirdiler, buraya geldiğim için çok mutluyum.

Geçen sezon bu statta Beşiktaş'a karşı oynadın. Stadın atmosferini nasıl tarif edersin?

Çok iyiydi. Çok gürültülüydü de aslında. Türkiye'deki taraftarların bambaşka bir seviyede olduğunu söyleyebilirim. Özellikle de derbilerde. Ama elbette çok iyi bir atmosfer vardı.

Bir kanat oyuncusu olarak bu takıma nasıl katkı sağlayacağını düşünüyorsun?

Umarım bir sürü gol ve asist yaparım ama hangi pozisyonda oynadığım pek fark etmiyor açıkçası. Takıma yapabileceğim en iyi katkıyı yapmaya çalışıyorum. Bu sadece gol ve asist değil elbette, sahaya çıktığımda yapabileceğim her şey aslında.

Neden 11 numarayı tercih ettin?

Daha önce de bu numarayı giyiyordum, sevdiğim bir numara açıkçası. 11 numarayı alabileceğimi söylediler, bunun için de mutluyum.

Birden fazla dil konuşuyor olman takıma adapte olmak ve arkadaşlarınla iletişim kurmak için ne kadar önemli?

Çok önemli ama dürüst olmak gerekirse benim dillerle aram pek iyi değil. Ama hata yapsam bile pek umurumda olmaz açıkçası, her zaman konuşmayı denerim çünkü hata yapmazsan öğrenemezsin. Eşim de Türkçe konuşuyor, dolayısıyla benim için öğrenmek ve anlamanın ötesine geçmek daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Gelecek sezon için hedeflerin neler?

Umarım iyi bir sezon geçiririz. İlk maçımızı izledim, iyi bir başlangıç yaptık. Umarım sonuna kadar böyle gider ve şampiyonluk kupasını kaldırırız.

Taraftarımız için bir mesajın var mı?

Onları stadımızda bizi desteklerken görmek için sabırsızlanıyorum. Takımıma en iyi katkıyı yapmak ve taraftarlarımızı mutlu etmek için elimden geleni yapacağım.

Türkiye'de neleri seversin?

Daha önce de söylediğim gibi futbol mantalitesini, insanları seviyorum. Onun dışında hemen hemen her şey Kosova ile aynı. Yemekler de öyle, dolayısıyla burada geçirdiğim zamandan keyif alıyorum.

Peki, ya yemek? Özellikle seçtiğin bir yemek olur mu? Börek belki?

Evet, bizde de börek var. Hatta benim geldiğim şehirde çayı da çok severiz. Sürekli çay içeriz ve aslında bunun gibi ortak bir sürü şey var.

Dilde de ortak kelimeler var, senin bildiğin Türkçe kelimeler neler?

Biliyorum, biliyorum.

Eşin sayesinde, değil mi?

Evet, evet. İyi olanları eşime saklıyorum, "seni çok seviyorum" gibi. Çok konuşamıyorum ama dili iyi anlıyorum.

Haberin Devamı

Kutlamalar için bir müziğin var mı? Gol müziğinden bahsediyorum.

Çok özel bir şey yok. Bir şeyler buluruz. Gol attığım zaman bir şeyler buluruz artık.

 

Rashica, Beşiktaşı seçmesindeki ana etkeni açıkladı: Bana saygı duydular

YORUM YAZ