MENÜ

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'deki puan kaybı sonrası Ali Ece'den sert tepki! 'Hocam sen yapma bari! Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz'

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçta gol sesi çıkmayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın yine puan kaybettiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi.

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş ile Hikmet Karaman yönetimindeki Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında kozlarını paylaştı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan müsabakada Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Haberin Devamı

SVESSON İLK KEZ 11’DE, ESKİ TAKIMINA İLK KEZ RAKİP

Beşiktaş’ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Jonas Svensson, siyah-beyazlı formayla ilk kez, ilk 11’de görev yaptı. Ligde oynanan Fatih Karagümrük ve Pendikspor maçlarında görev almayan, kupadaki Eyüpspor mücadelesinde ise oyuna sonradan dahil olan tecrübeli sağ bek, siyah-beyazlı formayla ilk 11’de ilk kez sahaya çıktı. Tecrübeli oyuncu ayrıca eski takımı Adana Demirspor’a da ilk kez rakip oldu.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

BEŞİKTAŞ YİNE PUAN KAYBETTİ

İki takımın da gol bulmak konusunda başarılı olamadığı maç 0-0'lık skorla sona erdi ve bu sonuçla birlikte her iki takımın hanesine 1'er puan eklendi. Böylece Beşiktaş yine puan kaybetmiş oldu. Beşiktaş ligdeki puanını 36'ya yükseltirken, Adana Demirspor ise 31 puana ulaştı.

Haberin Devamı

BARASİ’YE KIRMIZI KART

Öte yandan Adana Demirspor'da Yusuf Barasi, 48. dakikada kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

MERT GÜNOK VE TAYFUR BİNGÖL CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Siyah-beyazlı ekipte, Adana Demirspor karşılaşmasına sarı kart ceza sınırında çıkan Tayfur Bingöl ve Mert Günok, gördükleri sarı kartların ardından cezalı duruma düştü. Mücadelenin ilk yarısında Michut ile yaşadığı tartışma sonrasında sarı kart gören Tayfur Bingöl ile son dakikalarda hakeme itirazlarda bulunarak sarı kart gören Mert Günok, cezaları nedeniyle gelecek hafta Sivasspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada görev alamayacak.

BEŞİKTAŞ'TA SAKATLIK ŞOKU

Fanatik yazarları da Beşiktaş’ın evinde Adana Demirspor’la berabere kalarak puan kaybettiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

HOCAM SEN YAPMA BARİ! - ALİ ECE

Semih ve Rashica ile beraber Beşiktaş taraftarının en çok bir şeyler beklediği isim şüphesiz yeni hoca Fernando Santos. Maalesef Santos hoca rakip 10 kişiyken ve Beşiktaş’ın gole ihtiyacı varken sahaya sürdüğü 11’de potansiyel ve performans açısından en fazla gol bulma şansı olan Semih’i oyundan aldı. Her şeyden önce rakibi karşısında uzun süre bir kişi fazla oynayan Beşiktaş’ın daha önce çift santrfora dönmesi gerekiyordu, illa da Santos hoca bir forvet çıkartıp yerine Rebiç’i sahaya sürecekse çıkan isim Semih değil kötü gününde olan Cenk olmalıydı. 69’da Semih tamamen bireysel kalitesiyle rakibini ekarte edip şut açısı bulur bulmaz çok iyi bir vuruş yapmış ve top direkten dönmüştü. Cenk’in ise maalesef ön alanda tüm çabasına karşın hiçbir fark yaratan ofansif aksiyonu yoktu. Rashica ilk yarıda maç 11’e 11 oynanırken de Beşiktaş’ın hücumlarında rakibi zorlayan tek kişiydi ancak ortaya çekilince rakip kaleye uzak kalıp yoruldu çünkü Beşiktaş orta sahası birbirinden çok kopuk oynuyor.

Haberin Devamı

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

ÖLÇÜSÜ OLMAZ

Demir Ege derin oyun kuruculuğu fena yapmıyor ama pasını verdikten sonra fazla pasif kalıyor, Gedson ise iki maçtır çok kötü halbuki Fernando Santos’un tribünden izlediği Rize deplasmanında güçlü bir toparlanma sinyali vermişti. Gedson ve Demir Ege’nin Sosa tipi bir yönlendirici lider orta sahaya ihtiyacı var, Tayfur ise adeta Sosa’nın tam tersi bir oyuncu. Bu Tayfur’u orta sahada deneme işinden bir an önce vazgeçilmesi ve çok iyi bir Sosa tipi lider orta saha transfer edilmesi şart: Çölde uzun süre kalmış bir insanın suya ihtiyacının futbol versiyonu gibi! Svensson, Onur’dan Emrecan da Meraş’tan daha iyiydi ama Beşiktaş’ta kriterin Meraş olmaması gerekiyor, ondan Beşiktaş seviyesinde hiçbir şeyin ölçüsü olmaz! Santos’un bu kadroyla işi zaten çok zor ancak dün kolu kanadı kırık üstelik 10 kişi kalmış Adana Demirspor karşısında yaptığı tercih hatalarıyla kendi işini daha da zor hale getirdi.

Haberin Devamı

KOCAMAN BİR "HİÇ"! - CEM DİZDAR

Bir önceki maçı derin hayal kırıklığıyla tamamlamış Beşiktaş’ın taraftarı sanırım Fernando Santos’un adı hatrına maça tahminlerin üzerinde ilgi göstermiş! Ancak sahada olan biten bir önceki maçtan pek de farklı değil! İlk yarı boyunca Demirspor topa daha hakimse de “cılız tehlike verileri”nde evsahibi Beşiktaş önde. Maçı izlemeyenler için, anlayacağınız can sıkıcı bir maç. Öyle ki, ilk yarıda ülkemizin pek muteber bulduğu şut ve orta sayısı bile makul seviyede kaldı!.. İkinci devreye Beşiktaş biraz daha oyununun üzerine düşünmüş görünerek başladı. Ve henüz 48. dakikada Demirspor 10 kişi kalınca da topu konusunda işleri daha bir yoluna girmiş oldu. Ancak pratikleri düşüktü ve düzenli hücumlardan öte ağırlıkla enerjik davranarak etkin göründüler. Demirspor ilk devre zaten sadece topu elinde tutmuş ancak hücum edememişti. İkinci devre üstelik topu da elde tutamayınca Beşiktaş vaziyete iyice hakim oldu!. Ancak daha çok Milot Rashica üzerinden örgütlediği sınırlı sayıdaki hücumlarda pek de etkili olamadı. Uzun süre ülke vasatında bir maç izledik. Üzerine konuşulmayı gerektiren davranış/ organizasyon sayısı yok denecek kadar azdı

Haberin Devamı

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

HARCANAN BU KADAR PARA...

Sınırlı sayıda etkin aksiyonların olduğu bir maçta biz izleyenler harcanan bu kadar para, verilen bu kadar demece rağmen ne izledik acaba? Kocaman bir “hiç”! Ama bu durum ilk elden iki yeni teknik direktör ve ekipleriyle ilgili değil doğrudan takımlar ile ülkede oyununu yönettiği iddiasındaki federasyonun uygulamalarıyla bağlantılı. Durumu fark eden fark ettiği duruma itiraz eden kaç kişi var şu memlekette? Yok değil ama o koca kalabalık düşünüldüğünde insanın içinden, “Kocaman bir hiç” diyesi gelmiyor mu?

HER ŞEYDEN ÖNCE 10 NUMARA ALINMALI - GÖKMEN ÖZCAN

Beşiktaş, dün akşam kendi evinde, binlerce taraftarı önünde dramatik bir puan kaybı daha yaşadı. Pendikspor maçındaki savunmadaki savruk görüntüsü sonrası Tayyip Talha'yı Adana Demir maçında kulübeye çeken Fernando Santos, stoper hattında Necip ve Zaynutdinov'la stabilliği bir nebze olsun sağladı ama hücumdaki efektiflik sorununu çözemedi. Çünkü elindeki kadroda böyle bir alternatifi yok. Yani şu anda takımın her şeyden önce bir 10 numaraya ihtiyacı var. Hücum hattında oynayan tüm futbolculara neden başarısız olduklarını sorun, birinci sırada size yaratıcı orta saha eksikliğini işaret edeceklerdir. Futboldan sorumlu yönetici Feyyaz Uçar, önce stoper ve ön libero takviyelerini yapacaklarını, 10 numarayı ise Avrupa'da transfer dönemi kapanınca gerçekleştireceklerini söyledi. Beşiktaş, 1-9 Şubat arasındaki periyotta, ligde; Sivasspor ve Trabzonspor, kupada da Antalyaspor'la karşılaşacak. Yani 10 numarasız çıkılacak bu 3 maçta da yeni kayıplar yaşanabilir.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

SEMİH, 90 DAKİKA KALMALIYDI

Fernando Santos, farklı Pendikspor mağlubiyeti sonrası oyun planlamasını gol yememek üzerine kurdu. Bundan dolayı, 'garantici' bir taktik anlayışı vardı. Demirspor 10 kişi kaldıktan sonra orta sahada enerjisi düşen bir ismin yerine hücum hattının en dinamik ismi Semih Kılıçsoy'u oyundan alıp Jackson Muleka'yı sahaya sürmesi bunun en büyük göstergesiydi. Cenk ve Semih ikilisine Muleka da eklenseydi son dakikalarda Adana Demirspor savunması üzerindeki baskı maksimuma ulaşabilir ve skor üretilebilirdi ancak olmadı.

YILDIZ ORTA SAHA İÇİN TEKLİF YAPILDI

HAKEMLER, TÜPRAŞ STADI'NDA ÇOK RAHAT

Sezon başındaki Pendikspor maçında iptal edilen gol, Zaynutdinov'un pozisyonu, verilmeyen kartlar ve penaltılar... Beşiktaş, bu sezon hakemlerden çok çekti. Dünkü karşılaşmada da tartışmalı penaltı pozisyonunda hakem, kendinden emin şekilde kararını ikinci kez bile düşünmeden oyuna devam etti. Hakemler, artık Dolmabahçe'ye yani Tüpraş Stadı'na adım attığında adeta pikniğe gelmişler gibi kendilerini rahat hissediyorlar. Ne TFF üzerinden yönetimin, ne maç sonunda teknik direktörün, ne de saha içerisinde oyuncuların kendileri üzerinde baskı kurmayacaklarının farkındalar. Beşiktaş'ın lobi gücünün zayıf olması, hakemlerin de çok rahat bir şekilde skandala varan kararlar almasını sağlıyor. Beşiktaş'ın transfer kadar, lobisini güçlendirmesine de ihtiyacı var.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

YİNE HÜSRAN - ORHAN YILDIRIM

Beşiktaş, farklı Pendikspor yenilgisini telafi etmek için maça çıktı. Buz gibi havaya rağmen, taraftarı maça koştu. Skora bakmadan destek oldu. Santos yine tartışmalı 11 ve hamleleri ile tepki yarattı. İkinci yarıyı bir kişi eksik oynayan Hikmet Karaman’ın ekibi, istediğini almasını bildi. Sürekli kan kaybeden Siyah-Beyazlılar; zirve takibinde iyice geri düştü.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos: Bu dengesizlik bence en büyük sorun

TEMPOSUZ FUTBOL

Her iki takım futbol adına göze hoş gelen oyundan yoksundu. Kartal’da; Rashica, Cenk ve Gedson’un bireysel gayretleri ilk yarıda golün gelmesine yetmedi. Rakipler genç Semih’i kolay çözdüler. Kendisine boş alan bırakmayıp, markaja alınca etkisiz kaldı. Merkez orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği yine öne çıktı. Svensson ile Emrecan çakılı kalınca, kanatlar güç kaybetti. Santos’un ekibi bu görüntü içinde yine de pozisyonlar buldu. Final vuruşlarında silik kalındı. Konuk Adana temsilcisi, takım savunmasını öne çıkardı. Hikmet Karaman, İtalyan takımları gibi oynatıp, önce skoru tutma yolunu tercih etti.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

SEMİH DİREĞE TAKILDI

Beşiktaş ikinci yarıya daha baskılı giriş yaptı. Rakip 48’de 10 kişi kaldı. Karşılıklı hamleler vardı. Atakları sıklaştıran Siyah-Beyazlılar; bir çok pozisyona girdi. Semih’in sert şutu direkte patladı! Eksik oynayan Güney temsilcisi her geçen dakika yorulup, oyundan kopmalar yaşadı. Buna rağmen tehlikeli kontra denemeleri yaptı. Beşiktaş son bölümde elindeki tüm hücum hattını sahaya sürdü. Adana temsilcisi savunmayı geniş alana yaydı. Muleka boş kaleye gol atamadı.

Beşiktaşın Dolmabahçedeki puan kaybı sonrası Ali Eceden sert tepki Hocam sen yapma bari Ondan hiçbir şeyin ölçüsü olmaz

YORUM YAZ