MENÜ

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Fenerbahçe sezonun en önemli maçında Benfica ile deplasmanda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında karşılaştı. İlk yarıda etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 2. yarıda rakibinin baskısına dayanamadı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Sarı Lacivertliler, mağlup olmasına rağmen tur şansını az da olsa Kadıköy'e taşıdı.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Benfica'ya 1-0 mağlup oldu. Sarı Lacivertliler ilk yarıda oldukça etkili bir performans sergilerken eksikleri bulunan Kanarya, 2. yarıda rakibinden baskıyı yiyince dayanamadı ve kalesinde golü gördü. Maç 1-0 Portekizliler'in lehine sona erdi ama Sarı Lacivertli taraftarlar ve camia Kadıköy'deki maçtan oldukça umutlu.Karşılaşmanın rövanşı 14 Ağustos Salı günü saat 21.00'de Ülker Stadyumu'nda oynanacak.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Maça baskılı başlayan taraf taraftarının da büyük desteğini alan Benfica oldu. Henüz 2. dakikada sağ kanattan Salvio'nun ortasında Fenerbahçe savunması bir süre durakladı. Benficalı oyuncular da topa dokunamadı. Isla'nın müdahalesinde de Portekizliler penaltı bekledi ama hakem devam dedi.

Alper tehlike yarattı ama...

Mücadelenin 5. dakikasında Benfica baskısını üzerinden atan Fenerbahçe'de Skrtel'in pasıyla Alper savunmanın arkasına sarkmak istedi. Ama Benfica savunması hata yapmadı ve kaleci Vlachodimos topu uzaklaştırdı.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Maçın 10. dakikasında Valbuena'nın hücuma çıkarken verdiği hatalı pas, Benfica atağına dönüştü ve ceza sahasına gönderilen topta Neustadter araya girdi.

Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Fenerbahçe sol kanattan hızlı gelmek istedi ama Valbuena takımının çoğalmasını beklerken topu ayağında çok tutunca savunma araya girdi.

Haberin Devamı

Mücadelenin 20 dakikalık kısmında Fenerbahçe rakibine sahada çok alan bırakmadı ve orta sahadaki baskısıyla zaman zaman savunma arkasına sarkamaya çalıştı. Portekiz ekibi ise kanatlarla gol bulmaya çalıştı. Ancak Fenerbahçe savunması başarılı müdahaleleri ile dikkat çekti.

Skrtel uzaklaştırdı

21. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına süzülen topta Benficalı yıldız futbolcu Salvio'nun şutunu Skrtel uzaklaştırdı.

Fenerbahçe tehlikeli geldi

23'te Fenerbahçe tehlikeli geldi. Özellikle Mehmet Topal'ın orta sahada kaptığı toplar tehlike yarattı. Tecrübeli futbolcu kendisine faul yapılmasına rağmen topu takım arkadaşına kazandırdı. Ceza sahası dışından Giuliano'nun şutu kalecide kaldı.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Benfica gole yaklaştı

33'te Benfica gole yaklaşan ekip oldu. Portekiz ekibinin etkili ismi Salvio, sol kanattan geldi. Ceza sahasına girerken şutunu Volkan Demirel çeldi. Top Gedson'un tam önünde kalacakken Skrtel yaptığı müdahale ile topu kornere çelmeyi başardı.

Valbuena bu kez denedi

39.dakikada temsilcimiz Fenerbahçe gole yaklaştı. Ancak Fransız yıldız Valbuena ataktan yaralanamadı. Sol kanattan Hasan Ali savunma arkasına sarktı. Hasan Ali Ceza sahası içerisinde Valbunea'yı topla buluşturdu. Fransız yıldızın şutu üstten auta gitti.

Haberin Devamı

Maçın 41. dakikasında sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında savunmadan seken topu Valbuena gelişine sert vurdu. Top Alper'den döndü. Alper ayrıca bu pozisyonda ofsaytta yakalandı.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Devre arasına kötü gidebilirdik!

İlk 45 dakikalık kısmın son dakikalarında Benfica sol kanattan etkili geldi. Ferreyra, Nuestadter'den sıyrılıp ceza sahasına sokuldu. Çapraz pozisynda vuruşunu yaptı. Top kaleci Volkan'da kaldı.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İlk yarının son anlarında rakip Benfica, Fenerbahçe kalesinde daha fazla görünen taraf oldu. Portekiz temsilcisine Fenerbahçe savunması geçit vermedi.

Maçın 2. yarısında hızlı başlayan taraf ev sahibi Benfica oldu. 46. dakikada Sağ kanattan ceza sahasına doğru kullanılan serbest vuruşta Jardel'in kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. Bu pozisyonun bir dakika sonrası sağ kanattan sıfıra Almeida indi. Skrtel'den sıyrılıp ortasını yapmak istedi. Valbuena araya girip topu kornere gönderdi.

Haberin Devamı

Volkan'dan geçit yok!

51'de Volkan Demirel'den müthiş bir kurtarış geldi. Valbuna ileriye çıkmaya çalışırken rakibinden kurtulamadı. Fransız futbolcu faul bekledi ancak hakem devam kararı verdi. Salvio ceza sahası dışından denedi Volkan Demirel topu güzel bir kurtarışla kornere çeldi.

2. yarının ilk 15 dakikalık kısmında Fenerbahçe baskı yiyen taraf oldu. Özellikle Fenerbahçe hücuma kalkmaya çalışırken yapılan pas hataları, Fenerbahçe'ye atak olarak geri döndü. Özellikle Salvio etkili atakları ile Fenerbahçe kalesine zor anlar yaşattı.

60'ta maçın ilk oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geldi. Valbuena'nın yerine oyuna giren isim Mehmet Ekici oldu.

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Benfica cephesinde de bir değişiklik yaşandı. Ferreyra'nın yerine Castillo oyuna dahil olan isim oldu.

65'te Brezilyalı futbolcu Giuliano'nun pasıyla sağ kanattan bindiren Dirar'ın yerden ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Eljif Elmas arkada bekleyen isimdi. Savunma dokunmasa skoru değiştirebilirdi.

Haberin Devamı

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Cervi skoru değiştirdi

Maçın 69. dakikasında Sağ kanattan Salvio'nun yerden ortasında arka direkte topla buluşan Cervi'nin şutunda Isla'nın bacaklarının arasından geçen top ağlara gitti.

Golün ardından teknik direktör Cocu oyuna müdahalede bulundu ve 74. dakikada Alper Potuk'un yerine Soldado girdi. Aynı anda Benfica cephesi de oyuncu dğeişikliğine gitti ve maçın etkili isimlerinden Salvio yerine Zivkovic oyuna dahil oldu.

Art arda sarı kartlar

Maçın ilk sarı kartı 78'de Soldado'ya gösterildi. İspanyol golcü Jardel ile ikili pozisyona girdi. Hakem Benfica lehine faul kararı verince Soldado yoğun itirazlarda bulundu. Sonrasında golcü futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

Bir dakika sonra faul bekleyen isim Benfica'dan Grimaldo oldu. Hakeme yoğun itirazlarda bulunan Grimaldo sarı kartla cezalandırıldı.

82'de Benfica hızlı atağa kalkarken Mehmet Ekici rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

84 ve 85. dakikalarda oyuna sonradan giren Catillo iki kez kaleyi denedi. Ancak kaleci Volkan Demnirel iyi yer tutarak gole izin vermedi.

Maçta dakikalar 86'yı gösterdiğinde Almeida Fenerbahçe ceza sahasında savunma arkasına sarktı. kafa vuruşu kaleyi de aşarak auta gitti.

Cocu son kozunu Barış Alıcı'yı oyuna alarak yaptı. Genç oyuncu, Dirar yerine oyuna dahil oldu.

Eljif Elmas da 90+1. dakikada rakibine yapptığı sert hareket nedeniyle sarı kart gördü.

Barış Alıcı'nın şutu az farkla...

Oyuna sonradan giren Barış Alıcı sol kanatta topla buluştu. Genç futbolcu, sağa çekerek sert bir şut gönderdi. Ancak top direğin hemen üstünden auta gitti. Bu şut kaleye girseydi Fenerbahçe, Kadıköy'e avantajlı bir skorla gidebilirdi.

Mücadele 1-0 Benfica'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

STAT: Luz

HAKEMLER: Aleksei Kulbakov, Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko

BENFICA: Vlachodimos, Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fernandes, Fejsa, Pizzi, Salvio (Dk. 75 Zivkovic), Cervi, Ferreyra (Dk. 63 Castillo)

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Dirar (Dk. 87 Barış Alıcı), Valbuena (Dk. 61 Mehmet Ekici), Giuliano, Alper (Dk. 74 Soldado)

GOLLER: Dk. 69 Cervi (Benfica)

SARI KARTLAR: Grimaldo (Benfica) - Soldado, Mehmet Ekici, Eljif (Fenerbahçe)

İşte 11'ler

Benfica: Vlachodimos, Andre Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Gedson Fernandes, Pizzi, Cervi, Salvio, Facundo Ferreyra

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Elif Elmas, Alper, Dirar, Valbuena, Giuliano

Fenerbahçe'nin yedekleri: Kameni, Ozan Tufan, Soldado, Mehmet Ekici, Şener, Barış Alıcı, Yiğithan Güveli

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Maçtan notlar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımı yalnız bırakmadı. Kafile ile birlikte Lizbon'a gelen başkan Ali Koç, takımın son idmanını takip etti ve bugün de kendine ayrılan yerden maçı izledi.

Öte yandan başkan Ali Koç, mücadele öncesi Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş'ü resmi konutunda ziyaret etti. Göğüş, Fenerbahçe'ye de Benfica karşısında şans diledi.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Fenerbahçe tribünü boş kaldı

Fenerbahçeli taraftarlar Benfica ile oynanan maça ilgi göstermedi. Sarı lacivertli kulüp için ayrılan 3 bin 200 biletten yaklaşık olarak 100'ünün satılması ile geri kalan biletler Benfica Kulübü'ne devredildi. Benfica geri aldığı biletleri mücadele öncesinde kendi taraftarları için satışa çıkardı.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Benfica'da önemli eksiklikler

Benfica, Fenerbahçe maçına önemli oyuncularından yoksun çıktı. Al-Nassr ile transfer görüşmesi yapması için izin verilen Jonas ve sakatlıkları bulunan Ebuehi ile Krovinovic, Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemedi.

Benfica-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

YORUM YAZ