MENÜ

Balıkesir'den tarihi transfer

Balıkesirspor, İsveç'in AIK Stockholm takımından Kwame Karikari'yi sezon sonunda satış opsiyonu saklı kalmak koşuluyla bir yıllığına kiraladı.

Balıkesir'den tarihi transfer

Balıkesirspor'un profesyonel liglerdeki ilk yabancısı olarak kayda geçen Ganalı futbolcu, bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra kulüp binasında düzenlenen törende imzayı attı. Başkan Tuna Aktürk, Gana U-20 Milli Takımı'nda iki kez forma giyen, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova ve PSV Eindoven'a attığı gollerle dikkat çeken Karikari'nin 160 bin Euro'ya mal olduğunu açıkladı.

Balıkesirspor'un adını daha önce duymadığını, transfer teklifinin ardından araştırdığını söyleyen Karikari, "Şampiyonluk öyküsünü okudum. Konuştuğum herkes kulüple ilgili olumlu şeyler söyledi. Bu da beni pozitif yönde etkiledi. Balıkesirspor'u bir üst lige çıkarmak için elimden geleni yapacağım. Kulübün profesyonel liglerdeki ilk yabancı futbolcusu olmak beni daha da motive edecek. Geçen yıl İsveç'te toplamda 13 gol attım. Bu sezon daha çok gol atmak, taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum. Ancak bunun için öncelikle takıma uyum sağlamalıyım" dedi.

Coşkun YAMAN - Hilmi DUYAR / BALIKESİR-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ