MENÜ

'Aysal bilmediği işe karışmasın'

FANATİK'e konuşan Bayern Münih CEO'su Karl Heinz Rummenigge, “Avrupa Süper Ligi kurmayı planlıyorum” diyen Ünal Aysal'a sert çıktı: “Bana göre kendisi bu işleri pek bilmiyor, enteresan açıklamalar yapmış”

'Aysal bilmediği işe karışmasın'

Bayern Münih CEO’su, Alman Futbolu’nun efsane ismi Karl Heinz Rummenigge FANATİK’e konuştu;

Ünal Aysal bu işleri bilmiyor

Geçtiğimiz yıl başkan Uli Hoeness’e konuk olmuştuk. Bu defa CEO Karl Heinz Rummenigge bizimle beraber oldu. Evet, son yıllarda kupalara ambargo koyan Bayern Münih’te, bir dönemin efsanevi ismine takımın sürekli nasıl motive olduğunu, görev tanımlamasını ve en önemlisi başarının sırrını sorduk. Ünlü spor adamı birbirinden ilginç cevaplar verirken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ı da es geçmedi…

Önce inanacaksın!

Biz daimi en iyisini vermeye çalışıyoruz. Hep ileri gitmek istiyoruz. Motive olmak için de tek yaptığımız şey inanmak. İnanmadan hiçbir şeyi başaramazsınız. Biz Chelsea’ye finalde kaybettikten sonra bir yıl sonra o kupayı müzemize getireceğimize inandık. Bu düşünce ile yola çıktık ve başarılı olduk. Başaramasaydık belki birkaç yıl geriye gidecektik ama hep positif düşündük. Zaten artık uluslararası büyümek istiyoruz. Başarıyı global nasıl yakalarız onun çalışmasını yapıyoruz. Bana göre de çok iyi yoldayız çünkü marka değerimiz gün geçtikçe büyüyor.

Pep’le daha iyiyiz

Pep Guardiola ile daha iyi organize oluyoruz. Biz ona inanıyoruz, o takıma, futbolcular da Pep’e sonsuz güveniyor. Bakınız Guardiola kısa sürede taraftarımızın sevgilis haline geldi. Tam bize göre bir teknik adam. Enteresan değişiklikler de yaptı. Belki mecburdu ama sağ bekimiz, kaptanımız Lahm’dan mükemmel bir orta saha oyuncusu yarattı. Bunlar futbolu güzelleştiren değişiklikler. Bu ilişki içinde de zaten başarı otomatikman gelecektir. Sağlıklı bir kulüp yapımız var. Tribüne gelen seyirciyi memnun etmek, futbol olarak tatmin etmek bizim en önemli görevimiz.

Hocayla konuşuyoruz

Guardiola’yla sık sık beraber oluyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Açıkça itiraf etmeliyim ki, ondan hala bir şeyler öğrenebiliyorum. Her konunda sohbet ediyoruz. Taktik de teknik de, takımla ilgili genel olarak da sürekli birbirimize bilgi veriyoruz. Ben futbolcularımızla da çok beraber oluyorum. Çünkü onların ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Onların hocalarıyla ilgili düşünceleri beni sevindiriyor. Robben olayında olduğu gibi bazen fikir ayrılıkları olabiliyor ancak Pep’in Bayern Münih için, Bayern Münih’in de Pep için doğru bir seçim olduğu yüzde yüz…


Altyapısız başarı gelmez
Evet, çok önemli yıldızları kadromuza katıyoruz. Yüksek meblağlar ödüyoruz ancak sağlıklı bir mali yapımız var. Yine de takımın iskeleti Almanlar’dan kurulu. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Kim ne derse desin, bizim özümüz Alman kalacak. Biliyorsunuz bir dönem Sweinsteiger ve Lahm gibi yıldızları altyapıdan yetiştirdik ve uzun yıllardır bize hizmet veriyorlar. Şimdi bakın en yeni ‘ürünlerimiz’ Avrupa’nın gözdesi haline geldi. Müller, Kroos, Alaba ve Badstüber şu an takımın en önemli isimleri durumunda. Biz de bunların arasına zamanında Ribery, Martinez, Mandzukiç, Tiago ve en son olarak Götze’yi transfer ettik.


Aysal yanlış biliyor
Şampiyonlar Ligi’nden çok memnunuz. Avrupa’da bir çok kulüp buradaki gelirlerle önemli transferler yapıyor. Devler Ligi’ne katılan takım başarısız olsa dahi önemli miktarda kasasını dolduruyor. Şampiyonlar Ligi dışında bir lige de ihtiyacımız yok. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Londra’da enteresan açıklamalar yapmış. Bana göre kendisi bu işleri pek bilmiyor. Onu kim yönlendirmişse, yanlış bilgiler vermiş. Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Başkanı olarak tüm kulüplerin Şampiyonlar Ligi’nden memnun olduğunu, değişik bir yapılanmaya kimsenin ihtiyacı olmadığını açıkça ifade edebilirim.


Biz size siz bize…

Bayern Münih Basın Şefi Marcus Hörwick de bizlerle ilginç bilgiler paylaştı. Kulübün son 16 yılda hep kar ettiğini dile getiren spor adamı “213 maçtır kapalı gişe oynuyoruz. Marketing gelirimiz yılda 85 milyon, yıllık sponsor kazancımız ise 100 milyon EURO. Hep büyüyoruz ama büyürken en çok sizlere ihtiyacımız var. Antrenmanlarımız her gün basına açık. Herkes herkesle görüşebiliyor. Şeffaf bir yapı olmalı ki, gazeteciler ofislerini gittiğinde kamuoyunu yanlış bilgilendirmesin.. Biz size yardımcı oluyoruz, siz de bizlere olun” şeklinde konuştu…

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ