MENÜ

Avrupa Ligi tamam, bugün günlerden Devler Ligi

Tarihi zafer için Juventus karşısına çıkan Cim Bom, beyaz örtüye takıldı! Arena'nın zemini sadece 8 dakikada karla kaplandı. Hakem Proença önce 20 dakika ara verdi, ardından maçı tatil etti. UEFA mücadelenin kalan bölümünün bugün 15.00'te oynanmasına karar verdi. Arena'da büyük ihmaller olduğu iddia edildi. Tüm bunlar olurken Madrid, Kopenhag'ı yendi, Aslan şimdiden Avrupa Ligi'ni garantiledi.

Avrupa Ligi tamam, bugün günlerden Devler Ligi

15.00’te Star TV’de..

UEFA yetkilileri maçın saatini belirlemek için uzun süre bekledi. Meteoroloji yetkilileri ve her iki kulüp temsilcileriyle görüşen UEFA sorumluları, maçın 15.00’te başlayacağını duyurdu. Kararın gerekçesi ise kar yağışının bu saatte en düşük seviyede yağacak olması. Ancak UEFA her an maç için yeni bir saat belirleyebilir. Kalan 60 dakikalık bölüm Star TV’den naklen yayınlanacak.

Sistem geç çalıştırıldı


Arena’da yaşananlar sonrası en çarpıcı iddia, zeminin ısıtma sistemiyle ilgiliydi. Meteorolojinin uyarılarına rağmen ısıtıcıların çalıştırılmadığı ileri sürüldü. Zeminin 16 cm altında olan sistemin, kar şiddetini artırdıktan sonra devreye sokulduğu iddia edildi. Ancak şartlar kötüleşince ısıtıcıların anında yanıt vermediği ortaya çıktı. Kulübün resmi sitesinden ise bu iddia yalanlandı.

Isı 4 derece olacak


İstanbul’da bugün ısının gündüz saatlerinde 4 derece olması bekleniyor. Kar yağışının zaman zaman şiddetli olacağı, bildiriliyor. Yağışın şiddetinin en az olacağı periyot ise 15.00-16.00 arası. Bu bir saatlik dilimde Seyrantepe civarında kar yağışının yoğun olmayacağı ifade ediliyor.

Kaptanlar da istemedi


Oyunu tatil eden hakem Proenca iki kaptanla görüştü. Buffon ve Selçuk’u hakem odasına çağıran Portekizli hakem, “Maça devam edebilir misiniz?” diye sordu. Ancak iki futbolcu da “Çok soğuduk. Sakatlıklar yaşayabiliriz” ifadesini kullanınca Proença son kararını verdi.

Kopenhag grup sonuncusu


Galatasaray, son düdüğü duymadan yoluna Avrupa’da devam etmeyi garantiledi. Juventus sınavına çıkarken kulağı Danimarka’da olan Cim Bom, maç tatil edildikten sonra müjdeli haberi aldı. Real Madrid, deplasmanda Kopenhag’ı Modriç ve Ronaldo’nun golleriyle 2-0 yendi. Böylece Kopenhag 4 puanda kaldı. Cim Bom, bugün yenilse bile ikili averajda Kopenhag’a karşı üstün olduğu için Avrupa Ligi’ni garantilemiş oldu.

Biletleri atmayın

Karar sonrası Galatasaray Kulübü’nden maça giden taraftara uyarı geldi. Kombine kart sahipleri dışında sadece bu maç için bilet alarak Arena’ya gidenlerden, biletin ellerindeki parçasını atmaması istendi. Maçın bugün oynanmasına karar verilirse, aynı biletlerle stada giriş yapılabileceği duyuruldu. Biletlerini atanlar ise maçı stattan izleme şansını kaybedecek.

Kuponları yırtmayın!


Maç ertelenince gözler İddaa’ya çevrildi. Şampiyonlar Ligi’ndeki bu kritik karşılaşma bilindiği gibi İddaa’da tek maç olarak açılmıştı. İddaa kurallarına göre oynanan karşılaşma belli bir nedenle ilk yarıda ertelenirse programda belirtilen günü takip eden gün içerisinde yeniden oynanması beklenecek. Eğer Galatasaray- Juventus karşılaşması 24 saat içinde tekrar oynanırsa kuponlarda verilen tercihler sonuca göre geçerli sayılacak. Ancak maç bugün oynanmazsa oran ‘1.00’ olarak kabul edilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ