MENÜ

Avantaj Fenerbahçe'de: 1-1

Fenerbahçe, tam 10 yedekle çıktığı Eskişehir deplasmanında kupa finali için önemli bir adım attı. Erkan Zengin'in golü sonrası kısa süre panikleyen Kocaman'ın öğrencileri, Mehmet Topal'la altın vuruş yaptı. Sarı-Lacivertli ekibe Kadıköy'deki rövanşta 0-0'lık beraberlik bile final biletini getirecek. Unutmadan hatırlatalım: Dün geceki 90 dakika Fener'in bu sezonki 55. resmi maçıydı

Avantaj Fenerbahçe'de: 1-1

Fenerbahçe uygun adım

Fenerbahçe makine gibi, iki üç günde bir maça çıkıyor. Süper Lig’de şampiyonluk yarışında nefesi Galatasaray’ın ensesinde. Avrupa’da final için Benfica ile savaşa girecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise deplasmanda Eskişehirspor karşısına final vizesi almaya çıktı. Aykut Kocaman ikinci adamların ağırlıkta olduğu bir kadro tercihi yaptı. Buna karşılık meslektaşı Ersun Yanal, ideal kadrosunu çıkardı. Yedekler açısından önemli bir şanstı. Hele kendilerinden çok şey beklenen, ancak bir türlü patlama yapamayan Stoch-Krasiç ikilisi için ciddi fırsattı. Krasiç her zaman olduğu gibi buluştuğu topların neredeyse hepsini ezdi. Kendisine temas olmadığı halde sürekli yerde kaldı. Sol önde oynayan Stoch, takım arkadaşının aksine hareketli, istekli, duruşuyla belirli anlarda olumlu sinyaller verdi. Alışılmışın dışında orta alanda görev yapan Caner, ilk yarıda Fenerbahçe’nin etkili ismiydi.

Eskişehirspor iki ve üçüncü bölgede sürekli hareketliydi. Ayrıca topla oynama yüzdeleri Fenerbahçe’nin önündeydi. Fırsat buldukça rakip defansın arkasına inmeyi düşündüler. İlk yarının başlarında dağınık duran Fenerbahçe savunması, ilerleyen dakikalarda toparlandı ve atakların tehlikeye dönüşmesine izin vermedi. İkinci bölümde senaryo farklı değildi. Baskıyı kuran taraf Eskişehirspor, gard alan taraf Fenerbahçe’ydi. Alan savunmasını tercih eden Sarı-Lacivertliler, gol umutlarını kontra çıkışlara bağlamıştı. Uzun süre oyun orta alanda kilitlendi. Aykut Kocaman takımın öne çıkmasını sağlamak amacıyla Baroni, Webo ve Mehmet Topuz hamlesini yaptı. Bu değişiklikler Sarı-Lacivertliler’e biraz hız kattı. Fenerbahçe, 90 dakikanın geneline baktığımızda oyun olarak pek tatmin edici gözükmedi. Ancak üç kulvarda yürüyüşünü sürdüren Sarı- Lacivertliler, kupada da avantajlı bir skor ile İstanbul’a dönmeyi başardı.

Gelelim kritik dakikalara... 8’de Veysel’in ceza alanı dışından sert şutu, üst direkten oyun alanın dışına çıktı. 13. dakikada solda topla buluşan Necati’nin ortasını iyi takip eden Erkan, bu kez affetmeyip kafayla ağları havalandırdı: 1-0. 20’de Caner’in kullandığı korner atışında kale sahası içindeki karambolde topu önünde bulan Mehmet Topal, skora denge getirdi: 1-1. İkinci yarıya atak başlayan ev sahibinde 46. dakikada Veysel’in gol vuruşunda kaleci Serkan başarılıydı. 72. dakikada Kamara ortaladı arka direkte Necati’nin kafa vuruşu kaleye parelel gitti. 83. dakikada Baroni’nin şutunda bu kaz Boffin başarılıydı. 90. dakikada Orhan’ın çerçeveye giden gol vuruşu savunmadan döndü. Uzatma dakikalarında iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve maç 1-1 sona erdi.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ