MENÜ

Aslan gaza bastı

İkinci dakikanın son saniyeleri, kendi yarı alanının sağ tarafından topla çıkan Drogba baktı, bakarken müthiş bir depar attı. En uygun anda tam ters tarafa enlemesine uzun bir pas attı. Selçuk'un kafasıyla buluşan top aynı ustalıkla Sneijder'in önüne tek pas oldu. Hollandalı yıldız Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Aslan gaza bastı

Sonra Burak, sonra Drogba mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı, bir de Burak'ın yerini bulmayan pası var 4'e 2 Galatasaray rakip ceza alanına girerken. Bunlar ilk devrenin değil, ilk 8 dakikanın pozisyonları. Sarı Kırmızılılar sevinse mi yoksa kaçanlara üzülse mi bilemediler. Ancak ciğer yemiş kedi gibi maçı seyrettikleri kesin. Kayseri gibi zorlu bir deplasmanda 8 dakika dolmadan 4-0 öne geçme şansı yakaladı İstanbul'un Sarı Kırmızılılar'ı, Jose Mourinho cuma günkü kadar neşeli değildir bu Galatasaray'ı gördükten sonra.

Takır takır futbol

Sonra aktif dinlenme, ev sahibi, "Ben de Kayserispor'um, benimle şaka olmaz" derken 20'li dakikaların başında sanki 20'li yaşlarının başında gibi oynayan Drogba bu sefer Burak'ı gördü. Hakan Şükür'ün veliahtı durdu, döndü, vurdu 2-0. Bunu da yaz Mourinho! Önüne gelen Drogba'ya laf ediyor, yok yaşlıymış, yok defansa gelmezmiş, yok ayağına top beklermiş; cart da curt. Fildişi'nin inci dişlisi öyle bir futbol sergiledi ki o lafları edenlerin dilleri, o hakaretleri yazanların da kalemleri kurudu. Zavallı bir grup var, Türkiye'nin başına iyi bir şey geldiği anda uğursuza bağlıyorlar, bunları yok saymak gerek ki yok olsunlar. Daha ağır laf etmek gerek böylelerine ama "FANATİK" adı geçen yerde bu kadar yeterli, seviyemizi böyleleri için bozmayalım. Bu tür konuşan felaket tellallarının Çin'de cezası idam diyerek bu konuyu kapatalım. Bu kez ileri Melo çıktı. Burak ile verkaça giren hırçın Brezilyalı bu kez hırçınlığını Burak'a gol attırmak için kullandı. Takır takır futbol oynuyor Galatasaray, devreyi attığının 2 katı daha gol atarak tamamlayamadıysa biraz da rahatlığındandır. Kayserispor'un golcüsü Bobo ise öyle saçma bir hareket yaptı ki; hakkı kesin kırmızı. İşte böyle görülen kartlara deli oluyorum. Maçın 3'te 2'sini bir kişi eksik oynamak zorunda kaldı İç Anadolu ekibi. Emeklere, akıtılan paralara yazık. Tüm kulüplerin artık bu tür saçmalıklar yapan futbolculara karşı önlem alması gerek. Kulüpler Birliği toplantılarında kim bilir neler konuşuyorlar, çok merak ediyorum. Bu sorunu çözseler ya birbirleriyle didişeceklerine.

Mourinho faktörü!

İkinci devrede de değişen bir şey yok. Drogba resital yaparken, Sneijder da matematik öğretiyor. Diğerleri de şahane aksayan yok. Melo, Selçuk, Burak; daha fazlasını oynayamazlar bence. Defans zımba gibi; Eboue, Semih, Riera ve özellikle Gökhan. Affedilmek yaramış, aklı başına gelmiş sanki. Muslera'ya pek iş düşmedi. Düştüğünde de buz gibiydi. Hamit şanssız, Sabri çalışkan, Amrabat tutuk, Umut aceleciydi. Herkes mükemmele yakın oynadı. İnsanın aklına "Keşke her maçı Jose Mourinho seyretse" demek geliyor. Bakalım haftaya Portekizli çalıştırıcı Belediye maçına gelecek mi! Gelmese bile mutlaka seyredecektir; Galatasaraylı futbolcuların dikkatine! Bu oyuna devam.

Konsantrasyon kaybı çok kötü bir şey. Ne gol atabiliyorsunuz ne de yemeden durabiliyorsunuz, buna da dikkat. Ev sahibinin golü böyle bir dakikada Biseswar'ın ayağından geldi. Kayserispor'da genç Engin'e dikkat, önümüzdeki sezonun transfer kavgalarının içinde olacaktır. Hakemin büyük şansı Galatasaraylı futbolcuların ağır bir sakatlık geçirmemesiydi. Kayserispor'un sert futboluna göz yuman Mete Kalkavan'ı da "Gençtir" diyerek fazla hırpalamayalım. Bundan sonra daha dikkatli olmasını tavsiye edebiliriz ancak.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ