MENÜ

Asla küçümseme

Sivasspor'un Çek yıldızı Navratil'den Fenerbahçe'ye Viktoria Plzen uyarısı...

Asla küçümseme

Futbol hayatına Sivas’ta devam eden Plzen’in eski yıldızı Narvatil, Fener’in rakibini FANATİK’e anlattı, çok çarpıcı bilgiler aktardı: "Plzen, son dönemde Avrupa’da büyük deneyim kazandı. Türk takımlarının onları tanımaması da Plzen’in en büyük avantajı. Hücumu da savunmayı da takım halinde yapıyorlar. Bu anlamda çok uyumlular. Özellikle iç sahada çok farklı oynuyorlar. Fenerbahçe için bu nokta kilit. Eğer deplasmanda kaybederlerse Sarı-Lacivertli takımın yola devam etme şansını hayli az görüyorum. Avrupa’nın en skorer takımlarından birine karşı oynayacakları için savunmaya büyük görev düşüyor. Forvetteki yetenekli ayaklara da aynı şekilde. Çünkü skorer ama savunması da sağlam bir ekip Plzen. Ama Fener’in yıldızları bu turda belirleyici olacaktır."

Fenerbahçe, Avrupa Ligi Top 16 turu ilk maçında yarın akşam zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Rakip, Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen. Türk futbolseverlerce pek tanınan bir takım değil Plzen. Ancak gruplarından, geçen sezonun Avrupa Ligi Şampiyonu Atletico Madrid’i geride bırakıp lider olarak çıkmaları, sonraki turda İtalya’nın ünlü ekipi Napoli’yi iki maçta da gol bombardımanına tutup elemeleri, hiç de hafife alınacak bir takım olmadıklarının göstergesi. Yarın akşamki maç öncesi Viktoria Plzen’i, Sivasspor’un Çek yıldızı Navratil’e sorduk. Çek Cumhuriyeti’nde Plzen’e karşı birçok kez mücadele eden Navratil söze, “Navratil çok iyi bir takım” diye başladı ve şunları söyledi: “Şampiyonlar Ligi’nden dolayı Avrupa sahnesinde tecrübeleri de var. Ayrıca bu sezon da UEFA Avrupa Ligi’nde tecrübe edindiler. Türk takımlarının onları tanımadığını biliyorum. Bence bu da Plzen’in Fenerbahçe’yi yenmek için önemli bir şansı. Onların nasıl oynadıkları, sahadaki taktikleri, oyuncuları yeterince bilinmiyor. Çok taktiksel oynayan bir takım. Ayrıca takım oyununu çok iyi yansıtıyorlar. Hep birlikte ofansa çıkıp hep birlikte defans yapabilmeyi çok iyi beceriyorlar. Birlikte oyunun her alanında olmayı gerçekten iyi başarıyorlar.

Haberin Devamı

Fener’in avantajları

Şu anda Avrupa Ligi’nin en skorer takımlarından birisi Plzen. Takım halinde çok hızlı kontratağa çıkabiliyorlar. Çok iyi kanat oyuncuları var ve bu oyun anlayışına uygunlar. İyi taraftarları ve stadyum atmosferi var. Fenerbahçe, kendi sahasında seyircisiz oynayacak olması da büyük dezavantaj. Fenerbahçe’nin avantajlarına gelince; çok teknik oyuncular var. Baroni ve Sow gibi kaliteli oyuncular, çok önemli silahları olacak. Fenerbahçe, takım olarak çok kaliteli ve teknik oyuncular var. İki karşılaşmada çok hareketli ve keyifli olacak. Ayrıca tabii ki tecrübe ise Fenerbahçe çok önde gelir. Fenerbahçe için deplasmandaki maç çok önemli. kaybederlerse devam etme şansları çok azalır. Fenerbahçe eğer deplasmanda kaybetmezse yoluna devam etme şansı çok artar. İlk maç çok önemli onlar için.

Hiç sürpriz olmadı

Haberin Devamı

Napoli’yi elemeleri herkes için çok büyük bir sürpriz oldu ama benim için öyle olmadı. Ben eleyebileceklerini düşünüyordum. Çünkü takımı iyi biliyorum. Sessiz sedasız geliyorlar. Asla küçümsenmemeli. Çok savaşan bir takım. Genç oyuncular da var ve kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar. Ben onların eski stadında oynadım. Şimdi yeni bir stadyumları var ve burada da atmosfer çok iyi. Taraftarlar çok iyi. Pavel Horvath aynı zamanda takımın kaptanı ve oyun kurucuları. Biraz şişman olabilir ama çok iyi bir sol ayağı var. Golcüleri de çok hareketli.”

Can Gebetaş


VIKTORIA PLZEN'İN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN
YORUM YAZ