MENÜ

Arsenal'den Swensea zaferi: 2-0

Premier Lig'de Swansea'ya konuk olan Arsenal, rakibini Nacho Monreal ve Gervinho'nun attığı golle 2-0 yendi. Bu zafer sonrası Topçular, ligdeki puanını 50'ye yükseltti ve zirve takibini sürdürdü.

Arsenal'den Swensea zaferi: 2-0

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk dakikalarında Angel ve Michu ile iki fırsattan yararlanamadı Swansea. Arsenal gibi çok az pas hatası yapan bir takıma karşı bile topa sahip olup Arsenal'i hep top kapmaya zorluyorlar. Arsenal kazandığı toplarda gol yollarına gitmekte zorlanıyor. Swansea kazandığı her topta üç pasla orta sahayı geçiyor. 42'ci dakikada vurduğu top direkten dönen Chamberlain, bu defa onsekiz dışından şansını denedi top direğe çarpıp auta gitti. İlk yarı 0-0 golsüz kapandı. Sakatlık olmadığı müddetçe ilk yarı sonunda değişiklik yapmayan Wenger, bugün yine bizleri yanıltmadı. İkinci yarıda üstün olan taraf Arsenal'di. Cazorla'nın vuruşlarında Worm başarılıydı. Üstün oynayıp topa sahip olup gol pozisyonuna giremeyen Arsenal, 71'nci dakikada iki değişiklik yaptı. Chamberlain ve Diaby çıktı yerlerine Gervinho ve Ramsey dahil oldu.

Son 20'de goller geldi

Maçın 74'ncü dakikasında Cazorla, topla defansın üzerine yürüdü. Pasında Giroud topa hakim olamadı, seken topa Monreal vurdu ve Arsenal'deki ilk golünü attı 1-0. 90'ncı dakikada Ramsey'nin pasında Gervinho vurdu ve 15 maçtan sonra ilk golünü attı. Arsenal, bu galibiyetle puanını 50'ye çıkardı ve dördüncülük için şansını devam ettirdi.

Edip Adanır


İNGİLTERE PREMİER LİGİ PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN


SWENSEA: Vorm, Monk, Rangel, Davies, Williams, Britton, Hernandez, Dyer (Dk.76 Moore), Guzman, Yueng Ki (Dk.66 Routledge), Michu

YEDEKLER: Tremmel, Bartley, Tiendalli, Lamah, Routledge (Dk.66 Yueng Ki), Shechter, Moore (Dk.76 Dyer)

ARSENAL: Fabianski, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Jenkinson, Diaby (Dk.71 Ramsey), Arteta, Walcott (Dk.86 Gibbs), Chamberlain (Dk.71 Gervinho), Cazorla, Giroud

YEDEKLER: Szczesny, Vermaelen, Gibbs (Dk.86 Walcott), Rosicky, Ramsey (Dk.71 Diaby), Coquelin, Gervinho (Dk.71 Chamberlain)

MAÇ: Swensea-Arsenal
STAT: Liberty
GOLLER: Nacho Monreal (Dk.74), Gervinho (Dk.90)
KARTLAR: Mikel Arteta (Arsenal), Jonathan de Guzman (Swensea)

YORUM YAZ