MENÜ

Arena sihirbazı

Aslan'ın hocası Mancini, Galatasaray'ın başında çıktığı 13 iç saha maçının tamamından galip ayrılmayı başardı. Bunlardan 12'si Arena'da, 1'i de Olimpiyat'ta oynanırken, atılan 34 gole karşın, Cim Bom kalesinde sadece 7 gol gördü.

Arena sihirbazı

Eskişehirspor’u TT Arena’da 3-0 yenen Galatasaray, Mancini idaresinde çıktığı 13. iç saha maçını da kazanmayı başardı. Terim’le yolların ayrılması sonrası göreve getirilen Roberto Mancini ile ilk iki maçını rakip sahalarda oynayarak, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’la 2-2 berabere kalıp, ardından Süper Lig’de Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenilen Cim Bom, sonrasında iç sahada yapılan 13 resmi karşılaşmada da rakiplerine şans tanımadı. Mancini idaresinde ilk dönemde istikrarsız sonuçlar almasına karşın özellikle iç saha maçlarında istikrarı yakalayan Sarı-Kırmızılılar, taraftarlarının yüzünü güldürmeyi bildi.

Sadece kupada takılmıştı

Mancini yönetiminde TT Arena’da 7 Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 Şampiyonlar Ligi, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ise 1 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan Galatasaray, rakiplerine geçit vermedi. İtalyan çalıştırıcı idaresindeki 13 iç saha maçından 12’sinin normal sürelerini galip durumda tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda normal süresi 2-2 beraberlikle biten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor müsabakasını ise penaltıları 6-5 üstün tamamlayarak kazandı.

Juve maçı tarihe geçti


Bu maçlarda rakip fileleri 34 kez havalandıran (kupadaki penaltı golleri dahil değil) Galatasaray, kendi ağlarında ise 7 gole engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar’ın TT Arena’da oynamadığı tek iç saha mücadelesi, Olimpiyat Stadı’nda kupada yapılan ve 3-0 kazanılan Elazığspor karşılaşması oldu. Galatasaray’ın Roberto Mancini yönetiminde aldığı en önemli iç saha galibiyeti, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’a karşı elde edildi. İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle 32. dakikasında skor 0-0’ken tatil edilen ve ertesi gün kaldığı yerden devam ettirilen müsabakayı Wesley Sneijder’in golüyle 1-0 kazanan Cim Bom, tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza atmıştı.

Haberin Devamı

ROBERTO MANCINI İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ