MENÜ

Antalya'dan finale 'çapa':0-1

Eskişehir'le Antalya kapıştı. Akdeniz ekibinin başında ikinci maçına çıkan Fuat Çapa ilk sürprizini yaptı. Kırmızı-Beyazlılar, Uğur'un golüyle deplasmanda Es Es'i yıktı. Final için büyük avantaj yakaladı.

Antalya'dan finale 'çapa':0-1

Kupada yarı finalin ikinci gününde Anadolu’nun iki takımı kozlarını Eskişehir’de paylaştı. Doğal olarak bir gün evvel Galatasaray’ın evinde Bursaspor ile berabere kalması bir anda kupa finalinin, ‘Anadolu finali’ olma ihtimalini artırdı. Avrupa’ya gitmek için ise Galatasaray’la oynama ihtimali biraz ortada kaldı. Eskişehirspor maça hızlı başladı. İlk 45 dakikada bir şutu direkten dönerken, birçok gol pozisyonlarını da cömertçe harcadı. Antalyaspor ise tek bir pozisyonla ilk yarıyı bitirdi. 28’de Emrah ortaladı, Murat Duruer dokunamadı. 33’te Eskişehir gole yaklaştı. Özgür orta alandan aldığı topla ceza alanına girerken adeta Antalyaspor kalesine bir füze yolladı, direkten geri geldi. 36’da bu kez Erkan’ın yerden sert şutu az farkla dışarı gitti. İlk yarıda kontrollü futbol vardı, önemli gol pozisyonları vardı ama gol yoktu.

Es Es sonunu getiremedi

49’da Erkan’ın yaptığı nefis ortaya, Bienvenu’nun kafa şutu Antalyaspor kalesinin yan direğinin dibinden dışarı çıktı. 63’te Fuat Çapa, Semih’i alıp orta alana tecrübeli bir isim olan Uğur İnceman’ı soktu. 82’de Murat Duruer’in sol kanattan yaptığı ortaya Uğur önce iyi kontrol etti, sonra enfes bir şutla Boffin’i avladı: 0-1. Antalyaspor’un ilk maçtan galibiyetle dönmesini sağlayan en büyük faktör kontrollü oynamaları ve az pozisyon vermeleriydi. Oyuna sonradan giren 3 isim de yeterli katkıyı yaptı. Eskişehirspor bir türlü oyunu istediği gibi kuramadı. Final vuruşlarında etkisizdiler.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ