MENÜ

Akigo'dan sirtaki! 2-1

19 Mayıs Stadı'nda dün nefesler kesildi. Sivas karşısında yenik duruma düşen Akhisar yılmadı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, 79'da Kenan'la eşitliği sağladı, 89'da takımın Yunan yıldızı Gekas zaferi getiren golü attı

Akigo'dan sirtaki! 2-1

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor’un bu sezon futbol camiasına verdiği bir ders var. Manisa’nın mütevazı ekibi, kulüp istikrarının ne kadar önemli olduğunu belgeledi. Sezon başından beri ligin son sıralarında yer almalarına, küme düşme hattının üzerine bir türlü çıkamamalarına rağmen, işin kolayına kaçıp teknik direktör değişikliğine gitmediler. Üstelik ortalıkta bir çok çakal türü teknik adam cirit atmasına, Hamza Hamzaoğlu’nun kuyusunu kazmalarına rağmen... Takımı Süper Lig’e çıkaran teknik adamlarını sahiplendiler. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında bir bütünlük sağlandı. Ekip ruhu yakalandı. Gelenin gideni her zaman arattığı bilinciyle hareket edilerek yeni bir futbol kültürü oluşturuldu. Vu bu da son haftalarda sahaya yansımaya başladı. Deyim yerindeyse, cansiperane mücadele ediyor Yeşil-Siyahlılar. Formaları sırılsıklam oluyor. Müthiş bir mücadele, kazanma arzusu ve dinamizm sergiliyorlar. Sivassspor karşısında 90 dakika boyunca topa sahip olan, oyuna hükmeden, sahanın her yerinde rakibe basan, hücum zenginliği yaşatan taraftı Akhisar. Geriye düşmelerine rağmen bıkmadan, usanmadan saldırdılar. İki gol buldular. Penaltı dahil bir çok pozisyondan yararlanamadılar.

Emrah yıldızlaştı

17’de sağ kanattan Aatif’in yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Hakan’ın İlhan Mansızvari vuruşu ağlarla buluştu: 0-1. 31’de Akhisar gole çok yaklaştı. Gekas’ın aşırtma vuruşunu son anda kaleci Borjan önledi. 52’de Ziya, Emrah’ı düşürdü. Penaltı noktasını gösteren hakem Aydınus, Ziya’yı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Atışı kullanan Gekas Borjan’ı geçemedi. 71’de Gekas bir pozisyondan daha yararlanamazken, 79’da defanstan seken topu önünde bulan Kenan yerden sert vurdu: 1-1. Maçta son sözü günün adamı Gekas söyledi. 89’da sağdan Emrah’ın nefis hareketlerle getirip ortaladığı topa ön direkte dokunan Yunan golcü, birinci sınıf bir golle takımını galibiyete taşıdı: 2-1.

Hamit Turhan


SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ