MENÜ
Sponsorlu

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi

Son dönemde spor tesis binası yatırımlarında prefabrik konteyner yapılar tercih edilmeye başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, özellikle beton ve demir maliyetlerinde yüksek fiyat artışlarının yaşandığı bir dönemde prefabrik yapıların tesis yatırımcısının işini kolaylaştırdığını vurguladı.

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi

Futbol başta olmak üzere sporda başarı için tesisleşmenin önem kazandığı bir dönemde bina yatırımları kolaylaştırıcı yapı çözümleri ürettiklerini belirten Mehmet Çankaya şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde onlarca spor tesisinin binalarını inşa ettik. Klasik yapı modellerinin uzun inşa süreçlerine hızlı çözüm alternatifi getiren prefabrik yapılarımızla çok sayıda alt yapı tesisine hayat verdik. Yapılarımızı kısa zamanda teslim ederek gençleri yeni spor tesisleriyle buluştururken kulüp yönetimlerine bütçeden tasarrufla kazandırdık.”

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi



Alt yapı spor tesis binaları günler içerisinde hazır

Spor tesislerine kulüp lokalinden soyunma odalarına, sporcu yaşam alanlarından eğitim salonlarına çok amaçlı çözümler getirdiklerini belirten Çankaya şunları kaydetti: “Tesis yapılarımızla amatörden profesyonel spor kulüplerine binalar inşa ediyoruz. Prefabrik ve konteyner yapıların öne çıkan özelliği hızlı üretim ve kısa zamanda kurulum avantajına sahip olmasıdır. Projelerimizi komplike bir tesis inşası üzerinden veya mevcut yapıda ihtiyaç duyulan ilave binalarla gerçekleştiriyoruz. Kulüp yönetim binası, lokal binası, soyunma odaları, özel çalışma salonları gibi tüm tesis binaları yapı çözümlerimiz arasında yer alıyor. Bazı tesislere sporcu konaklaması için özel prefabrik villa projelerinin de inşasını gerçekleştiriyoruz. Prefabrik yapılarımız hızlı kurulum avantajıyla tesis binalarının günler içerisinde hazırlanarak devreye alınmasına büyük katkı sağlıyor. Diğer yapı modellerine göre yüzde 70’e varan oranda hızlı kurulum avantajına sahip.”

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi

Spor tesis yapılarında konteyner en hızlısı

Prefabrik yapı sektöründe üretilen konteyner yapıların spor tesisi inşasına çok daha hızlı çözüm getirdiğini ifade eden Mehmet Çankaya şu bilgileri verdi: “Konteyner fabrika hazır üretimli modeliyle öne çıkıyor. Sandviç duvar çatı ve duvar sistemleri kullanılarak üretiliyor. Elektrik ve su tesisat malzemeleri armatürlerine varana kadar fabrikada hazır uygulanıyor. Uygulamada yapı güvenliği için projeye tam uygunluk kalite kontrol süreçleriyle kontrol ediliyor. Üretim sonrası Türkiye’nin neresi olursa olsun tırlara yüklenerek kolayca sevk ediliyor. Tekli ünitelerimiz araçtan indirilir indirilmez kullanıma alınabiliyor. Elektrik ve su tesisatları merkezi şebekelere kolayca bağlanabilecek şekilde hazır.”

Birleşimli konteyner modeliyle istenilen ebatlarda tek veya üç kata kadar katlı üretimlerin de yapıldığını hatırlatan Mehmet Çankaya şu değerlendirmelerde bulundu: “Konteyner yapılarımız üniteler şeklendi üretim yapılarak kullanım sahasına sevk ediliyor. Uzman ekibimiz tırlarla sevk edilen üniteleri sahada vinç yardımıyla saatler içerisinde kurulum yaparak kullanıma hazır hale getiriyor. Bu yöntemle ortalama 200 m2 spor tesis yapısı aynı gün içerisinde kurulum yapılabiliyor.”

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi

Tatilcilerin yeni ev tercihi hazır konteyner ev

Konteyner yapılarla spor tesislerinden turizm işletmelerine, sağlık tesislerinden eğitim binalarına, ticari ofislerden yönetim binalarına her alanda projeler gerçekleştirilebiliyor. Mehmet Çankaya konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci ev tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. Kullanıma hazır konseptiyle konteyner ev müstakil ikinci ev sahibi olmak isteyenler için büyük kolaylık. Modeller arasında 1+0 minimal yaşam arzusuna özel evler de bulunuyor. En çok 2+1 konteyner ev çözümleri daha fazla ilgi görüyor. Tatil meraklıları bu evleri özellikle yaşadıkları şehre yakın lokasyonda tercih ediyor. Doğaya yakın arsalara koydukları konteyner ev hafta sonu ve tatil günlerinde ikinci adresleri oluyor. İlk fırsatta bu evlere gelerek bir haftanın yorgunluğunu hemen geride bırakıyorlar. Şehrin gürültüsü, trafik yoğunluğu umurlarında olmuyor. Aynı zamanda ev önündeki bahçelerinde meyve ve sebze yetiştirmenin zevkini ailecek yaşıyorlar.

2+1 ve 1+1 konteyner eve talep çok yoğun

Müstakil konutta 2+1 ve 1+1 konteyner ev taleplerinin çok yoğun olduğunu vurgulayan Mehmet Çankaya şu değerlendirmelerde bulundu: “Müşterilerimiz konteyner evleri büyük kolaylık olarak görüyor. Ev sahibi olmaları için müstakil bir arsaya sahip olmaları yeterli. Konteyner fiyatları da çok cazip olunca vatandaş bu evlere özel ilgi gösteriyor. Bu evlerin en önemli avantajı yukarıda da belirttiğimiz gibi hazır üretime sahip olması. Elektrik ve su tesisat uygulamaları aydınlatma ve su armatürlerine varana kadar hazır montajlanmış durumda teslim ediyoruz. Diğer konut modellerine göre çok az bütçe ayırarak konteynerle ev sahibi olmak mümkün. Herkes bütçesine göre bir konteyner evi bu kolaylıkla satın alabiliyor. Modeller arasında 2+1 ve 1+1 konteyner evlere olan talebin oldukça yoğun olduğunu vurgulayabiliriz. Biz de modellerimizi bu iki konut tipindeki alternatiflerle geliştirdik. Müşterilerimiz hemen satın alarak konteyner evleri diledikleri yere sevk ettirebiliyorlar.”

Spor tesis yapılarında prefabrik konteyner dönemi

KDV indirim süresinin son yaklaşırken karmod'da prefabrik ev ve konteyner taleplerinde büyük artış

Karmod, prefabrik ev ve konteyner sektöründe, bu ayın sonunda sona erecek %1'lik KDV indiriminden kaynaklanan taleplerde büyük bir artış yaşadığını duyurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, bu cazip KDV oranının, özellikle depremden etkilenen bölgelerde yaşayan insanları kendilerine çektiğini ve bu fırsattan yararlanmak istediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından getirilen bir düzenleme ile, olağanüstü hal ilan edilen bölgelerdeki prefabrik yapı ve konteyner alımlarında uygulanan bu düşük KDV oranı yıl sonuna kadar sürecek. Bu tedbir, afet mağdurlarına ve bazı kurumlarla kuruluşlara önemli bir destek olarak görülüyor.

İlandır

YORUM YAZ