MENÜ

'Adını 11'e yazdırır'

“Eğer Galatasaray bu transferi bitirebilirse gerçekten büyük bir iş başarmış olur. Hajrovic kendisini sürekli geliştiren bir oyuncu. Çok çalışkan. Milli takımda da bu özelliğinden dolayı herkes onu çok seviyor...”

'Adını 11'e yazdırır'

Haberin Devamı

İsviçre’nin Grasshoppers takımında forma giyen İzet Hajrovic için transfer görüşmelerinin başlandığını, Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından gözler 22 yaşındaki futbolcuya çevrildi. İsviçre’de ortaya koyduğu performansla büyük kulüpleri peşine takan genç yetenek, aynı zamanda Bosna Hersek Milli Takımı için de ter döküyor. Biz de, Hajrovic’in milli takımdan arkadaşı, Erciyesspor forması giyen İbricic’e, genç oyuncu hakkında sorular yönelttik. İşte İbricic’in,

İzet Hajrovic analizi:


“Eğer Galatasaray bu transferi bitirebilirse gerçekten büyük bir iş başarmış olur. Çünkü yaşı genç ve kendisini sürekli geliştiren bir oyuncu Hajrovic. Öğrenmeye açık ve çalışkan. Milli takımda da bu özelliğiyle çok seviliyor. Tabii onun için de Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamak çok iyi olacaktır. Mancini gibi üst düzey bir hocayla çalışacak olması da yararına. İşi kolay olmayacak. Artık daha fazla çalışması gerek. Galatasaray’da birbirinden kaliteli, kendisini ispatlamış yıldızlar var. Ama ben inanıyorum ki, o kısa sürede ilk 11’in vazgeçilmez isimleri arasına adını yazdıracaktır. Türk pasaportunu alırsa zaten rahat rahat oynar ama olmasa da 6 yabancı kuralına rağmen şans bulabilecek kalitede.”

Ö.Necati Albayrak

İşte maliyeti

Galatasaray’ın, Hajrovic’in bonservisi için Grasshoppers kulübüne 3.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar’ın bu parayı iki taksit halinde vereceği de gelen haberler arasında. 22 yaşındaki sağ açıkla 5 senelik sözleşme imzalanacak. Bosnalı futbolcunun alacağı yıllık ücret ise 1.1 milyon Euro olacak.

Pasaport başvurusu

İzet Hajrovic’in yerli statüsünde oynaması için Galatasaray Yönetimi ciddi bir çalışma yapıyor. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı’na başvurmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, daha önce Baliç ve Boliç gibi futbolcuları örnek olarak gösterecek. Aynı zamanda Hajrovic’in amcasının Türk vatandaşı olarak İstanbul’da yaşıyor olması da, bakanlığa sunulacak verilerden biri.

Devler Ligi serbest

Grasshoppers bu sezon sadece Avrupa Ligi sahnesine çıktığı için Hajrovic, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde sahne alabilecek. 22 yaşındaki futbolcu, İsviçre Ligi’nde bu sezon 15 maçta sahne alırken rakip filelere 6 gol gönderdi, 4 de asist yaptı.

YORUM YAZ