MENÜ

Adana'da kardeş payı: 1-1

Adana'da dün nefesler kesildi. Olaylı maçta karşılıklı atılan goller vardı, kazanan çıkmadı. Şimşekler, Nurullah'la öne geçti, Toros Kaplanı Ümit'le cevap verdi, taraflar birer puanla yetindi.

Adana'da kardeş payı: 1-1

Adana’da dün futbol şöleni vardı. PTT 1. Lig’de günlerdir merakla beklenen Adana derbisi 5 Ocak Stadı’nda oynandı. Üst sıraları da yakından igilendiren maçta gülen olmadı. 90 dakika karşılıklı atılan birer golle tamamlandı, taraflar puanları paylaştı. Turuncu-Beyazlılar’ın ev sahibi olduğu karşılaşma öncesi tribünlerde gergin anlar vardı. Beklendiği gibi coşkulu başlayan maçta gol de erken geldi. Henüz 3. dakikada rakip kaleye yüklenen Mavi-Şimşekler, Nurullah’la golü buldu. Sağdan ceza alanına yapılan ortaya Luiz dokundu, Nurullah zor pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Tolgahan çaresiz kaldı: 0-1. İlk 45 dakika Şimşekler’in 1-0’lık üstünlüğüyle kapandı.

Ümit girer girmez!


İkinci yarıya Adanaspor etkili başladı. 46’da Kibong’un kafa vuruşu direğin yanından auta çıktı. 54’te Adanaspor’da teknik direktör Levent Eriş oyuna müdahalesini yaptı, meyvesini ise 1 dakika sonra aldı. İlkem’in yerine oyuna giren Ümit şık bir hareketle rakibinden sıyrıldı, kaleci Şener’i avladı, eşitliği sağladı: 1-1. Kalan bölüm adeta heyecan fırtınasına sahne oldu, ancak iki takımın da çabaları skora etki etmedi. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Mini Yorum

Hocalar 1 puana razıydı
Bir işe başlarken baştan iyi başlayan kazanır. İki hoca baştan iyi başlamadılar, beraberlikle yetindiler. 3 büyüklerden sonra en büyük derbi Adana derbisi bence... Sahadaki oyuncular ve taraftarlar da bunu en güzel şekilde gösterdiler tüm Türkiye’ye. ufak tefek taşkınlıklara rağmen. İlk golü yemesine rağmen oyunu forse eden taraf Adanaspor’du. Golleri kaçıran taraf ise Adana Demirli futbolcular... İkinci devrede Levent Eriş baştan yapması gereken hamleyi yaptı. Ümit ve Burak gibi hücumcuları aldı ve hemen akabinde golü buldu. Kalan bölümde beraberliğe razı bir maç izledik. Maçın en iyisi de bence hakem Mete Kalkavan’dı.

Adanaspor’un efsane kaptanı Necip Erdoğan

Süper Lig’e layık

Keyifli bir derbi oldu. Son derece canlıydı. Böyle bir karşılaşma bile Adana’nın ve takımlarının Süper Lig’e layık olduğunu gösterdi. İlk yarı golün erken gelmesi taktik anlayışları, özellikle Adanaspor açısından derinden etkiledi. Bu çerçevede Adanaspor’u dengesiz bir atak yoğunluğu içerisinde gördük. Demirspor bu atakları etkili bir şekilde önledi. Baskıların ardından atağa çıkışlarda da çok önemli varyasyon imkanları yakaladı fakat değerlendiremedi Şimşekler. İkinci yarı Adanaspor aynı coşkuyla golü bulmak için saldırdı ve buldu. Denge sağlandı ve güzel bir derbi izledik.

Adana Demir’in efsane eldiveni Eser Özaltındere

Haberin Devamı
YORUM YAZ