MENÜ

Adana'da büyük gün

Adana'da beklenen gün geldi çattı, dev randevuya saatler kaldı. Artık herkes susacak, ayaklar konuşacak. Bir yanda Levent Eriş'in Toros Kaplanı, diğer tarafta Mustafa Uğur'un Mavi Şimşekleri. Derbi saat 19.00'da başlayacak, TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak

Adana'da büyük gün

Adana’da günlerdir heyecanla beklenen dev derbi için geri sayım başladı. Toroslar’ın iki devinin; Adanaspor’la Adana Demirspor’un kozlarını paylaşacağı mücadeleye sadece saatler kaldı. Derbi öncesi kentte adeta nefesler tutuldu, ezeli rekabet halkın gündemine oturdu. 5 Ocak Stadı’nda oynanacak maçta Turuncu-Beyazlılar ev sahibi konumunda, Adana Demirspor ise misafir ekip olarak sahaya çıkacak. 34 puanlı iki ekibin karşılaşmasında Mete Kalkavan düdük çalacak, müsabaka saat 19.00’da başlayacak, TRT SPOR ekranlarından izleyenlerle buluşacak. İlk 2’yi hedefleyen Levent Eriş’in bu maçtaki en büyük kozu bu sezon gösterdiği başarılı performansla göz dolduran Kamerunlu golcü Mbilla... 24 yaşındaki forvet forma giydiği 20 maçta attığı 11 golle takımına kritik puanlar kazandıran isim olmuştu. Konuk Adana Demirspor ise; geçtiğimiz hafta gördüğü kırmızı kartla derbide takımını yalnız bırakan Juninho’nun yokluğunda, attığı güzel gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen Erçağ’la gol arayacak.

Kaptanlar iddialı

Zorlu randevu öncesi iki takım kaptanları da iddialı açıklamalarda bulundu. Turuncu-Beyazlılar’ın deneyimli oyuncusu Sedat Ağçay sezonun ilk yarısında kaybettikleri derbiyi bu kez kazanmak istediklerini belirterek, “Taraftar avantajımızı kullanıp bu önemli maçtan 3 puanla ayrılmak istiyoruz” sözlerini sarfetti. Demirspor’un kaptanı Erman Özgür ise derbiyi şu ifadelerle değerlendirdi: “Derbilerin atmosferi farklı olur. Öncelikle dostça bir mücadele olmasını istiyoruz. Kazanan taraf olmak için çalışacağız” dedi.

Adanaspor’da son dakika

Toros Kaplanı’nda dev maç öncesi 4 eksik var. Kart cezaları olan Cem ve Koray ile tedavilerine devam edilen Talha Mayhoş ve Merthan Açıl da yok. Bu arada derbi öncesi konuşan Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, “Adana Demirspor da Adana’nın takımı. Dostluk kardeşlik kazansın. 17 rakibimiz var, bir tanesi de Adana Demirspor. İnşallah sezon sonunda kol kola Süper Lig’e çıkarız” dedi.

Adana Demir’de son dakika

Derbide mutlak 3 puan hedefleyen Adana Demir’de Taha Yalçıner ve Juninho cezası; Yusuf Kurtuluş ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Adana Demirspor’a bu maç için 2 bin bilet ayrıldı. Biletler yarın saat 9.00’dan itibaren 5 Ocak Stadı gişelerinden 5 liradan satılacak. Adanaspor taraftarı ise saat 13.00’ten itibaren bilet alabilecek.

Muhtemel ilk 11'ler

Adanaspor: Yavuz, İzzet, Tuna, Özgür, Rahman, Barış, Sedat, Kibong, Fevzi, Ümit, Mbilla

Adana Demirspor: Şener, Özgür, Ufukhan, Burak, Keremcan, Hüseyin, Roger, Erman, Nurullah, Erçağ, Luiz

Hakem: Mete Kalkavan

Saat: 19.00

Stat: 5 Ocak

Haberin Devamı
YORUM YAZ