MENÜ

Emenike Çağlayan'da

Şike davasında ifade veren Emenike, Mahkeme Başkanı'nın “Maç satma teklifi gelse, tavrın ne olur” sorusuna bu yanıtı verip ekledi, “Böyle bir şey yapsam sevenlerimi üzer, hayal kırıklığına uğratırdım”

Emenike Çağlayan'da

Spartak Moskova kafilesinden ayrı olarak sabahın erken saatlerinde THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a gelen Emmanuel Emenike, sanık olduğu şike davasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi. 2 saat boyunca Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin sorularını yanıtlayan Nijeryalı oyuncu, “Karabükspor Başkanı, ‘Fenerbahçe maçında oynamazsan Trabzon maçında da oynamazsın’ şeklinde sözler söyledi mi?” sorusuna, “hayır” yanıtını verdi. Ekinci’nin, “Sanıklardan Sami Dinç ile Erdem Konyar arasında bir görüşmede, Erdem ‘Garanti Bankası’ndan bir hesap açabiliriz’ diyor. Bundan haberin var mı?” sorusu üzerine Emenike, “ING Bank’ta bir hesabım vardı. Bu hesapla ilgili bir problem oldu. Ben de Erdem’den başka bir bankadan hesap açmasını istedim. Ama açılmadı. Çünkü ING Bank’la olan sorun çözüldü” dedi.

Tercüman gerginliği

Bu arada Emenike’nin avukatı Rezan Epözdemir, tercümanın söylenenleri düzgün çevirmediğini iddia edince, tercüman, “Çok biliyorsanız, kendinize başka bir tercüman bulun” yanıtını verince, kısa bir gerginlik yaşandı. 10 dakikalık aranın ardından Mahkeme Başkanı’nın, “Söyleyecek bir şeyin var mı” demesi üzerine Emenike, “Türkiye’yi özledim, insanları özledim. Bir gün gelip, burada futbol oynayacağım” yanıtını verdi. Ekinci, “hangi takımda oynarsın” deyince, golcü futbolcu, “Şu anda bilmiyorum” sözlerini sarfetti. “Fenerbahçe’de oynar mısın” sorusuna da “Bilmiyorum” yanıtı gelince, Mehmet Ekinci’nin, “Yarın maçınız var ha, ona göre” demesi gülüşmelere neden oldu. Şike yapmadığını ve suçsuz olduğunu söyleyen Emenike’ye Ekinci, “Maç satmayla ilgili bir teklif gelse tepkin ne olur” diye sordu. Spartak Moskovalı oyuncu, “Hayatım boyunca böyle bir şey yapmadım. Böyle bir şey yapsam sevenlerimi üzer, hayal kırıklığına uğratırdım” diye konuştu.

Yine el öpmek istedi

Duruşma 27 Eylül’e ertelenirken, Emenike’nin duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırıldı. Davanın ardından Nijeryalı oyuncu ve avukatını odasına davet eden Mehmet Ekinci, kendilerine çay ısmarladı. Emenike’nin odadan ayrılırken elini öpmek istediği ancak Ekinci’nin buna izin vermediği öğrenildi. Nijeryalı oyuncu, saat 10:45’te geldiği Adliye’den 17:00’de ayrılırken, avukatı gün boyu mahkemede olduklarına dair bir yazı aldı. Epözdemir, “Emenike, takımla olamadığı için ceza aldı. Bunun iptal edilmesi için mahkemeden yazı aldık” dedi

Menacerine ceza talebi

Şike davası savcısı Ufuk Ermertcan’ın, futbolcular Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Serdar Kulbilge’nin beraatına itiraz ettiği, Emenike’nin beraat eden menaceri Erdem Konyar için mahkumiyet kararı verilmesini istediği, Bülent Uygun ve İbrahim Akın’ın cezalarını az bulduğu belirlendi. Savcı Ermertcan’ın, Tayfur Havutçu, Göksel Gümüşdağ ve Nevzat Şakar ile ilgili kararları ise yerinde bularak temyiz etmediği öğrenildi. Şekip Mosturoğlu’na eksik ceza tayin edildiğini ileri süren savcının, İlhan Ekşioğlu için 3 maçtan daha ceza istediği kaydedildi. Bu arada İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Profesör Ersan Şen, 11 sayfalık itiraz dilekçesini dün mahkemeye sundu. Şen, müvekkilinin, kulüp yöneticiliği sıfatını hiçbir zaman kendi menfaatine kullanmadığını belirtip, kararın bozulmasını istedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ