MENÜ

"Terörle ilişkim olamaz"

Terör örgütüyle ilişkisi olduğu yönünde çıkan haberleri yalanlayan başarılı jokey, “Bu topraklar önce Allah'ın sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde, atların sırtında kazanılmıştır” diye konuştu.

"Terörle ilişkim olamaz"

At yarışı denildiğinde Halis Karataş ile akla gelen iki isimden biridir Selim Kaya... Ancak son zamanlarda hakkında ortaya atılan, “Terör örgütüyle ilişkisi var” iddiaları başarılı jokeyi oldukça üzmüş. Konuyla ilgili olarak FANATİK’e konuşan Selim Kaya bu iddiaları açık yüreklilikle yalanladı. İşte başarılı jokeyin konuyla ilgili açıklamaları:
“Yeni dönem TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin yönetiminin bir yıldır benimle uğraştığını söylüyorum. Bu haberlerin ana nedeni de budur. Ömer Faruk Girgin’in 2004’teki başkanlık döneminde de kardeşim Mehmet Kaya ve ben gün cezası aldık. Ancak bu tarihe kadar, TJK kurulduğundan bu yana gün cezası alan ve buna ek olarak antrenman cezası verilen başka bir jokey yok. Tüzükte olabilir ama bu uygulama bu tarihte ilk bize uygulandı. Bu tarihe kadar başka bir jokeye daha gün cezasının yanında antrenman cezası verildiğini ispatlasınlar, 75 milyonun önünde lisansımı yırtacağım. Aksini iddia edenler, bunları kanıtlayamazlarsa yerlerini bırakacaklar mı? O dönem, bu nedenle arabanın bagajında içeriye girerek, sabah saatlerinde çalıştırmaya mecbur olduğum atları piste çıkardım.”

Haberin Devamı

‘İddialarını ispatlasınlar’
“Her yıl 1 milyon lira vergi ödüyorum, bu ailemle birlikte belki 5 milyon liraya varıyordur. Benim için terör örgütüyle bağlantısı var diyorlar. Ben Güneydoğu’luyum ve bununla gurur duyuyorum. Ben T.C. kimliğimle de, ülkemin bayrağını dalgalandırdığım zaman da gurur duyuyorum. Bir insan Doğu’lu olduğu zaman zan altında mı bırakılmalı? Bir gerçek var ki, bu topraklar önce Allah’ın sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde, atların sırtında kazanılmıştır. Ben kanun kaçağı değilim. Terör örgütü ile ilişkim olduğunu söyleyenler, ne Selim Kaya’yı ne de ailesini zan altında bırakamazlar. Herkes belgelerle konuşmalı.”

'YALÇIN KARDEŞİMDİR'
Yalçın Akağaç’ın attan düşerek sakatlanmasının, kendi hatası gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Selim Kaya, “Yalçın kardeşimdir. O kazaya en çok üzülenlerden birisiyim” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz çarşamba günü aynı yarışta koştukları Yalçın Akağaç’ın attan düşmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Selim Kaya, bu durumun kendi hatası gibi gösterildiğini, ancak yarış içerisinde kendisine de faul yapıldığını söyledi. Kaya, “Keşke diğer iddialar için değil de kardeşim kadar sevdiğim Yalçın Akağaç için bir araya gelseydik. O günkü yarışa gelince... Bana da faul yapıldı. Ama Yalçın’ın düşmesinde hata benimmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunlar da Selim Kaya’yı karalama kampanyasının bir parçası. 1994 yılında ben de attan düştüm ve 3 gün komada kaldım. Kafatasımda üç tane çatlak oluştu. Birçok arkadaşım attan düşerek hayatını kaybetti.

‘Peki dernek nerede?’
Şu anda belden aşağısı tutmayan Yalçın Akağaç’ın ailesi perişan bir halde ve bu arkadaşımızın 400 bin lira geriye dönük vergi borcu var. Şimdi bu durumdaki Yalçın Akağaç, geriye dönük borcunu nasıl ödeyecek? Bu kardeşimize kim sahip çıkacak? Elbette biz elimizden geldiği kadar hep yanında olacağız. Ama yine soruyorum, Jokey Derneği nerede? Bu tarz konularda bizlerin yanında olmayacaksa dernek neden var?

Bu rapor 9 yıllık
“Her askere elverişli olmayan kişi, günlük hayatında işini yapamayacak diye bir kaide mi var? Varsa bu güne kadar yarış koşmama neden izin verdiler? Benim için ‘deli raporu var’ diyorlar. İnsanların psikolojik olarak zor dönemleri olabiliyor. Kim böyle bir dönem geçirmeyeceğine dair garanti verebilir? Ben bu konuyla ilgili rapor alalı 9 yıl oldu. Bu süreçte Paris’te, Dubai’de dünyanın en iyi jokeylerine, en iyi atlarına karşı yarıştım. O zamanlarda bu rapor kimseyi rahatsız etmedi.”

Haberin Devamı

'Yarışlarımı etkiliyor'
“Benim, hipodroma hangi kapıdan gireceğime başkaları karar veriyor. Arabam içeriye alınmıyor ya da ben ata binmeye hazırlanırken cep telefonumdan arayarak, “Arabanı çekmen gerekiyor” diyorlar. Bir de bunlarla uğraşıyorum ve yarış öncesi bu davranışlardan etkileniyorum. İnsanlar benim ismimi gördüklerinde yarış oynuyorlar. Ben bu moralle at biniyorum. Bunu yarış severlere de haksızlık olarak görüyorum. Çünkü benim görevimi en iyi şekilde yerine getirmem gerekiyor.”

'Yine de gururluyum'
“Ben kariyerimi yaptım. Bu iddialar benim yarış hayatımı bitirecekse de bitirsin. TJK yönetiminde asil üyelerden Nusret Balkaroğlu hariç diğerleri bana dava açmışlar. Ne kadar zorlu bir süreçten de geçsem, Nusret Bey’in dışında Arek Bey, Umur Tamer Bey, Yasin Ekinci Bey, Behçet Homurlu Bey, Cüneyt Bey, Yavuz Bey, Selman Taşbek Bey ve ismi aklıma gelmeyen abi-kardeş ilişkisi içerisinde olduğum birçok değerli insanla tanıştığım için ise gerçekten gurur duyuyorum.”

Haberin Devamı

'Konuşuyorum çünkü...'
Selim Kaya ayrıca, Türkiye’de yaklaşık son 10 yıldır bir takım işlerin iyiye gittiğini gördüğünü ve bu nedenle bu açıklamaları yaptığını söyledi. Kaya, Bakanlık yetkililerinin yarışçılık camiasında yaşanan aksaklıkları düzelteceklerine inancının tam olduğunu belirtirken, “Şu anda doğruların söylenebildiği bir ortam var. Eğer böyle bir ortam olmasaydı, inanın ben de konuşamazdım. Umarım bu konuların dışında birlik beraberlik içerisinde olacağımız günler de gelecektir” dedi.

'Jokey Derneği araştırılsın'
Selim Kaya, şu anda başkanlığını jübilesini yapan Türk atçılığının en önemli jokeylerinden biri olan Süleyman Akdı’nın yaptığı Jokeyler Derneği’nin de incelenmesi gerektiğini öne sürdü. Kaya, “2007 yılına kadar tutulan dernek dosyalarının yerinde olmadığı iddiası var. 2007 sonrası belgeler ise var. Şimdi ben bu durumun açıkça ortaya çıkmasını istiyorsam suç mu?” dedi. Öte yandan Akdı, 2007 yılında Jokeyler Derneği başkanı değildi.

Haberin Devamı

Röportaj: İlker Yağmur

YORUM YAZ