MENÜ

"Stada almadık çünkü..."

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı ile Romanya'nın Vaslui ekibi arasında yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Habertürk TV ve gazetesine bağlı yorumcu, yazar, muhabir ve foto muhabirlerinin stada alınmama kararına yaptığı açıklamayla tepki gösteren Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) yanıt verdi.

"Stada almadık çünkü..."

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, TSYD’nin Vaslui maçında uygulamaya koyulan Habertürk TV ve gazetesine dair kararı bir açıklamayla kınadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"TSYD, açıklamasında kulübümüzün kararını, ’Spor basınının emekçilerine karşı yapılmış keyfi bir uygulama yasağı’ olarak nitelemiş, bunun kural dışı uygulamadan başka bir şey olmadığını ve büyük üzüntü yaşadıklarını belirtmiştir.

Borsaya açık bir şirket konumundaki kulübümüze dair, gerçek dışı, çarpıtılmış gazete yayınları ve haberler karşısında hiçbir zaman hiçbir yaptırımda, uyarıda bulunmayan TSYD, özellikle son 1 yıldır, başkanımız ve yöneticilerimizin kişilik haklarını ihlal eden yayınların, sistematik lince dönüşmesi karşısında da bir duruş sergilemekten, etik değerleri korumak adına adımlar atmaktan özenle kaçınmıştır.

Bu bağlamda, TSYD’nin değerli üyelerinin, kendi varlıklarını hatırlatmak adına yaptıkları bu tip periyodik ve zoraki kınamalardan daha fazlasını yapmasını umuyor, gerçek ’emekçilerin’ gazeteciliği meslek olarak gören ve yaşayanların her şartta emeğine saygı duyduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ