MENÜ

Santos Aslan'da ne yapar?

FANATİK yazarları Galatasaray taraftarının aklındaki soruyu masaya yatırdı...

Santos Aslan'da ne yapar?

Teklif paketi hazırlanıyor

Galatasaray, Andre Santos’un transferini satış opsiyonlu kiralık olarak gerçekleştirmeyi hedefliyor. Brezilyalı futbolcu, teklif gelmesi halinde ailesiyle birlikte düşünüp karar vereceğini açıklamıştı. Sarı-Kırmızılılar bu aşamada Taffarel, Melo ve Cris gibi Brezilyalı isimlerin baskısıyla ilerlemeyi planlıyor. Arsenal’e sunulacak teklif paketi de bu yönde hazırlanıyor. Eboue transferinde İngiliz kulübüyle kurulan iyi ilişkiler de avantaj olarak görülüyor.

Santos’la sadece 44 dakika
Galatasaray’ın transfer listesindeki Andre Santos, Arsenal formasıyla bu sezon Premier Lig’de sadece 2 maçta 44 dakika oynadı. Sambacı, 1 de Lig Kupası maçına çıktı.



Sol bekte denge lazım


Şu anda Galatasaray’ın sol tarafı o kadar çaresiz ve kötü ki, kimi koysanız daha iyi olur. Andre Santos da bu ölçekte faydalı olur diyebilirim. Ama Galatasaray oyun şablonunda kademesi çabuk olmayan stoperler varsa, üstelik de pozisyon hatası bolca yapılıyorsa, Santos’un kontrolsüz çıkışları Galatasaray’a sorun yaşatır. Alelacele Cris tipi bir transfer olabilir. Galatasaray’ın ihtiyacı, sol kanadı dengeli kullanan, oyunun iki yönünü de kontrollü oynayabilen sol bektir. Andre Santos için ‘eh!’ derim.

Can Çobanoğlu




Galatasaray için lüks!

Zayıf tarafı savunması. Arsenal’deki oyuncular bu açığı kapatır ama bizim futbolda çok zor!

Arsene Wenger’in Andre Santos’u transfer etmesindeki en önemli neden, Emirates’te oynanan Brezilya-İskoçya maçında en iyi oyuncu seçilmesiydi. Fevkalade oynamıştı, zaten Arsenal’e bakın hep yumuşak bilekli ve önsezisi olan futbolculardan kurulu. Andre Santos’un tek zayıf tarafı savunması. Arsenal’de oynarken yanındaki oyuncular bu açığı kapatır ama bu bizim futbolda geçerli değildir! Sıkıntı yaşanır. Bana göre çok kötü futbol oynanan ligimizde Andre Santos Galatasaray için lükstür. Kazım tecrübesi de unutulmamalı.

Edip Adanır





Fatih hoca başarırsa...


Maçı bırakmaz, ama ‘dönüp yardım edeyim’ değil de, ‘gidip golü atayım’ demesi sıkıntı yaratır.

Andre Santos, sıcakkanlı, şakacı, ama aynı zamanda idmanlarda çok ciddi ve hırslıdır. Hatta zaman zaman kendini kaybedip, arkadaşlarını sakatlayacak duruma geldiğini gördük. Formanın hakkını sonuna kadar verir. Ama eğlenmeyi, İstanbul gecelerini de sever. Gelirse Fatih Terim’in kendisiyle konuşup, disiplin altına alacağını sanıyorum. Hoca bunu başarırsa, Santos maçı sonuna kadar bırakmaz, mücadele eder, sürpriz ve etkili şutları vardır. Ama geri dönüşleri sıkıntılı. Çünkü, ‘dönüp yardım edeyim’ değil de, ‘gidip golü atayım’ diye düşünen bir futbolcu. Takımda Brezilyalı isimlerin olması da avantaj.

Yusuf Dursun

4

Haberin Devamı
YORUM YAZ