MENÜ

"Böyle güvenlik görmedim"

Diyarbakır'daki havayı merak edenler Bursa kafilesini taşıyan otobüs şöförünün başlıktaki sözünden cevabı bulabilir. Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği Diyarbakır-Bursa maçı öncesi Yeşil-Beyazlılar sıkıntı yaşamadan kampa girdi. Tabii bunda güvenlik güçlerinin payı çok büyüktü.

"Böyle güvenlik görmedim"

Diyarbakır’da dün oldukça gergin anlar yaşanırken, sadece FANATİK olayların nabzını yerinde tuttu. Ligin ilk yarısındaki Bursa-Diyarbakır maçına, sahadaki mücadeleden çok tribün olayları damgasını vurmuştu. Bursa’daki karşılaşmada az sayıdaki taraftarın provakatif tavırları ortamı germiş ve istenmeyen görüntüler haftalarca konuşulmuştu... Bugün Diyarbakırspor ile Bursaspor tekrar karşı karşıya gelecek. Hafta içinde iki kulüp başkanı sağduyulu açıklamalar yapmış ve olası olayların önüne geçmek istemişti.

Havalimanında sıkıntı
Ancak Yeşil-Kırmızılı taraftarlar dün kenti birbirine kattı. Bursaspor’un kalacağı otelin önüne gelen Diyarbakırlılar, otel yönetimine tepki gösterdiler, daha sonra emniyet güçleri ile taraftarlar arasında kavga çıktı. Bursaspor’un şehre geliş saati yaklaştıkça, taraftarlar Diyarbakır Havalimanı’na akın etti. Yeşil-Beyazlı kafile özel uçakla şehre indiğinde, havalimanının ön kapısına Diyarbakırlılar tarafından yığılma oldu. Durum böyle olunca Bursasporlular, askeri çıkış kapısından otobüslere bindi. Yeşil-Beyazlılar yoğun güvenlik önlemleri altında otele geçerken, Diyarbakır Emniyeti yollarda kuş uçurtmadı.

Polisler otelin çevresini güvenlik çemberine alırken, Bursaspor da olaysız bir şekilde otele giriş yaptı. Bursa otobüsünü kullanan şöförün, “Yıllardır Diyarbakır’dayım. Böyle güvenlik önlemi görmedim” sözleri ise emniyetin ne kadar başarılı olduğunun kanıtıydı.

Biletler yok sattı
Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşmasının biletlerine Yeşil-Kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Satışa sunulan 10 bin 500 bilet, dün tamamen bitti. Diyarbakırspor Asbaşkanı İsmail Yiğit, “Stadımız 13 bin kişilik. Bunun bin 100 biletini Bursaspor taraftarı için ayırmıştık, ancak onlar gelmeyecekleri için boş kalacak. Kombine biletlerin dışında satışa sunduğumuz 10 bin 500 tükendi” açıklamasında bulundu. Öte yandan bugün yaklaşık 3 bin polisin statta güvenliği sağlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı



Diyarbakır değil Yenişehir

İl Güvenlik Kurulu’nca Diyarbakırspor karşılaşmasına gitmeleri yasaklanan Bursasporlu taraftarlar, takımlarını Bursa’nın Yenişehir Havaalanı’ndan yolcu ettiler. Saat 15.00’te Bursa’dan özel uçakla Diyarbakır’a hareket eden Yeşil-Beyazlı kafilede, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yöneticiler, futbolcular ve basın mensupları yer aldı. Taraftarlar Yeşil-Beyazlı kafileyi, “Şampiyon Bursa, en büyük Bursa” tezahüratlarıyla uğurladılar.

İŞTE DİYARBAKIR'DA ALINAN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Diyarbakır’da erken saatlerde olaylar çıktı. Bursaspor’un kalacağı otel çevresinde polis ile taraftarlar arasında arbede yaşandı, ancak daha sonra güvenlik güçleri duruma el koydu. Bursaspor kalacağı otele geldiğinde ise korkulan olmadı, Yeşil-Beyazlı kafileyi polis ile basın mensupları karşıladı.

YORUM YAZ