MENÜ

Kupa rövanşı: 4-0

Sivasspor kupada 4 gol yiyip elendiği Bursaspor'a Süper Final'de şans tanımadı. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri 90 dakika boyunca oyundan kopmadı, intikamını da Timsah'ın ağlarını 4 kez havalandırarak aldı.

Kupa rövanşı: 4-0

Sivas’ta kupanın rövanşı gerçekten müthişti. İlginç, heyecanı yüksek ve tartışmalı poziyonları bol bir karşılaşmaydı. Önce tartışmalı pozisyonlardan bahsedelim. Maç 0-0 iken Pinto’nun nizami golünü faul gerekçesiyle geçersiz saydı Süleyman Abay. Sivasspor’un ilk golünde Erman top taç çizgsinden alışı dışarıda mı, içeride mi tartışmalarıyla başladı. Ardından 2. golde Erman’ın konrerinde ‘top durmadan başladı’ itirazları vardı. Diğer bir itiraz Sivas’tan geldi. Sarı kartlı Sestak’ın, Kıvanç’a yaptığı faul de sarı kartlıktı ve kırmızı görebilirdi. Gerçekten biraz saha içi tansiyonu yüksek bir maç izledik. İki takım da kadroda önemli değişiklikler yapmıştı. Sivaspor’un değişiklikleri kupadaki hezimetten, Bursaspor ise yorgunluk ve sakatlıklar nedeniyle oldu. Ancak Bursaspor’un savunmadaki hataları ve sol kanattaki etkisizliği ilk göze çarpan olumsuzluklardı.

Grosicki yıldızlaştı

Sivasspor ise 3 puana şartlanmış futbolcuların başında Erman ve Eneramo geliyordu. Zaten bu ikiliye uzun süredir ortalarda görünmeyen Grosicki de eklenince her şey daha kolaylaştı Sivasspor adına. 4. dakikada Grosicki’nin vuruşu az farklı dışarı gitti. 16’da Basser ortaladı. Sestak’ın kafası auta çıktı. 27’de Kadir’le başlayan atakta Pedriel’in kafa ile yaptığı asisti Eneramo şık bir şutla ağlara yolladı: 1-0. 36’da Pedriel’in ön direkten vuruşu yan ağlarda kaldı. 37’de Erman’ın oyun alanını terk etti. 44’te Sivasspor’un Grosicki’nin kaleci Yavuz’dan dönen şutunu Rajnoch tamamladı: 2-0.49’da orta alandan başlayan hatayı Grosicki iyi değerlendirdi ve nefis bir vuruşla skoru 3-0 yaptı. 55’te Pedriel’in alt pastan vuruşunu Yavuz çıkardı. 65’te oyun disiplini kaybeden rakibi önünde Yiğidolar farka koştu. Sahanın yıldızı Grosicki’nin kornerinde Rajnoch bu defa kafayla topu filelere yolladı: 4-0. Bu maç şunu gösterdi; futbolda dün yoktur, bugün vardır. 3 gün evvel kupada ezerek yendiği ve 4 gol attığı rakibinden 72 saat sonra fark yiyebiliyorsun.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ