MENÜ

İstanbul'da Final Four başkadır

THY Euroleague Final-Four'u bugün İstanbul'da başlıyor. Yunanistan'ın Olympiakos ve Panathinaikos, Rusya'nın CSKA Moskova ile İspanya'nın Barcelona takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.

İstanbul'da Final Four başkadır

3 takımla Final-Four hedefiyle yola çıktığımız Euroleague sezonunda en büyük bu hafta sonu İstanbul’da belli olacak. Biz yokuz ama Avrupa’nın 4 devi, Sinan Erdem’de Euroleague şampiyonu olmak için ter dökecek. Yunanistan’ın Panathinaikos ve Olympiakos takımlarıyla, Rus CSKA Moskova ve İspanyol Barcelona Regal ekipleri İstanbul seyircisi önüne çıkacak. Günün ilk maçında CSKA Moskova ile Panathinaikos karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki mücadele saat 18.00’de başlayacak. Saat 21.00’de ise Olympiakos ile Barcelona takımları finalist olabilmek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

İki Yunan takımı için üst düzey güvenlik

THY Euroleague Final-Four organizasyonu boyunca güvenlik önlemleri de üst düzeyde olacak. Emniyet güçleri özellikle iki Yunan takımı Panathinaikos ile Olympiakos taraftarları arasında yaşanabilecek olaylara karşı özel önlemler aldı. Alınan önlemlere göre farklı takımların taraftarları karşı karşıya gelmeyecek. Takımların antrenmanlara, maçlara gidiş geliş güzergahları da farklı olacak. Bu arada maçlarda bin 500 polisin görev alacağı bildirildi. Emniyet güçleri, şiddete bulaşan taraftarları tutuklayıp, ertesi gün sınır dışı edebilecek.

30 ülkeden 650 basın mensubu

Dörtlü Final’e 30 farklı ülkeden 650’yi aşkın medya mensubunun akreditasyon için başvurduğu ve bunların 300’den fazlasının muhabir olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

CSKA MOSKOVA (Rusya)

Sezon başında kuruduğu kadroyla zaten Avrupa Ligi’nde şampiyonluğun en büyük adayı olduğunun sinyalini vermişti. Yıldız isim Kirilenko’nun da lokavt sonrası NBA’ye dönmemesiyle CSKA yoluna emin adımlarla ilerledi. Güçlü Rus ekibi bu sezon 20 maçta sadece 2 yenilgi aldı. Yarı finalde Panathinaikos ile karşılaşacak CSKA Moskova, Yunan rakibiyle 2007 ve 2009 finalinde şampiyonluk mücadelesi vermişti. Ancak iki maçta da CSKA Moskova kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı. Dörtlü-Final’de kupaya en yakın takım olan CSKA’nın kadrosunda Kirilenko bir tarafa, Teodosic, Krstic, Khryapa, Lavrinovic, Siskauskas, Kaun ve Shved gibi isimler takımın skor yükünü taşıyor.

PANATHiNAiKOS (Yunanistan)

Son şampiyon Panathinaikos’un işi zor... Yıldız oyunculardan oluşan kadrosuyla kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen CSKA Moskova karşısında final şansı arayacak. Galibiyet ibresi CSKA Moskova’yı gösterse de Panathinaikos, sürpriz yapmak için sahaya çıkacak. Yuna ekibinin en büyük kozu da, basketbol dehası gösterilen ve Avrupa Ligi şampiyonluğunu (8 kez) en çok kazanan antrenör olan Sırp çalıştırı Zeljko Obradovic olacak. Bu sezon 21 maçın 7’sini kaybeden Panathinaikos’un lider ismi ise, Yunan oyun kurucu Dimitris Diamantidis.

Haberin Devamı

OLYMPiAKOS (Yunanistan)

Bu sezon onlara şans tanınmıyordu. Yunanistan’daki kriz Olymipakos’u da etkiledi. Mütevazi kadrosuyla yola çıkan Olympiakos, özellikle de Avrupa’nın en tecrübeli antrenörü Dusan Ivkovic’in doğru yönetimiyle kendisini Final-Four’da buldu. En etkili ismi oyun kurucu Spanoulis’in yanı sıra kadrosunda genelde Yunan Milli Takımı’nı oyuncuları bulunduran Olympiakos’ta Papadopoulos, Vasilapoulos, Pelekanos, Glyniadakis ve Printezis de Spanoulis’e destek veren isimler. Bu arada yarı finalde yine Barcelona ile karşılaşacak Olympiakos rövanş istiyor. 2009’da üçüncülük maçını yenildiği İspanyol devi karşısında 2010’da da final yenilmiş ve şampiyonluğu yitirmişti.

BARCELONA (İspanya)

Avrupa Ligi’nde 1988 yılından itibaren uygulanan Dörtlü Final’de 11 kezle en fazla mücadele eden takım unvanını elinde bulunduran Barcelona, ayrıca 7 kez finale çıkmış ve 2003 ile 2010’da iki kez şampiyonluk yaşamıştı. Euroleague’de bu sezon oynadığı 19 maçta sadece Siena karşısında tek yenilgi alan Barça’nın en etkili ismi; Avrupa Ligi’nde toplamda ulaştığı 2840 sayıyla tüm zamanların en skorer oyuncusu olan Juan Carlos Navarro. Onu dışında Euroleague’nin en çok blok yapan ismi Vazquez, Huertas, Lorbek, Eidson gibi isimler de göze çarpıyor.

Haberin Devamı

2 hakemimiz düdük çalacak

Türkiye’den iki hakemin görev yapacağı Dörtlü Final’de, Finlandiya, İtalya, Letonya, Almanya, İspanya ve Hırvatistan’dan birer hakem düdük çalacak. Türk hakemler Recep Ankaralı ve Tolga Şahin, Dörtlü Final’de İstanbul seyircisinin karşısına çıkacak. Recep Ankaralı daha önce 2005 ve 2008 yıllarında, hakemlik kariyerine İtalya’da devam eden Tolga Şahin 2006 ve 2007 yıllarında Dörtlü Final’de maç yönetti. Öte yandan Dörtlü Final’de görev yapacak hakemler arasında en tecrübelisi Finlandiyalı Carl Jungebrand.

YORUM YAZ