MENÜ

Hasan Ali resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe'nin daha önceden anlaşmaya vardığı Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım 5 yıllık sözleşmeye imza attı. Asbaşkan Ali Yıldırım ise imza sonrası, spekülasyonlara neden olan Amrabat'la hiç ilgilenmediklerini söyledi ve ekledi: Reto Ziegler takımda kalabilir

Hasan Ali resmen Fenerbahçe'de

Sarı-Lacivertliler’in Kayserispor’dan renklerine bağladığı Hasan Ali Kaldırım (23), kendisini 5 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan imzayı attı. Savunmanın solunda görev yapan Hasan Ali için Kayserispor’a, 3 milyon 750 bin Euro verildi. Sözleşme çerçevesinde oyuncuya ödenecek garanti ücretler; 2012-2013 ve 2013-2014 sezonu için 1 milyon 100’er bin Euro, 2014-2015 sezonuna 1 milyon 200 bin Euro, 2015-2016 sezonu için 1 milyon 300 bin Euro ve 2016-2017 sezonu için 1 milyon 400 bin Euro olarak açıklandı. Hasan Ali’nin maç başı ücreti ise 16 bin Euro olarak belirlendi. Oyuncunun imzası sırasında Asbaşkan Ali Yıldırım, UEFA’nın kararı için bekletilen oyuncular olduğuna vurgu yaparak, “Şimdi elimiz daha da güçlü. 31 Temmuz’a kadar tüm transferler kadroda olacak” dedi ve yapılacak diğer transferler için Sarı-Lacivertli taraftarlara birbirinden önemli müjdeler verdi. İşte atılacak adımlardan bazıları...

‘Amrabat listede hiç olmadı’

Kayserispor’un Faslı oyuncusu Nordin Amrabat’ın Fenerbahçe’ye transferi hakkındaki spekülasyonlara noktayı koyan Ali Yıldırım, “Mayıs ayında Recep Bey’le (Kayserispor Başkanı Recep Mamur) görüştük. Biz Hasan Ali’ye talip olduk, o Amrabat’ı teklif etti, biz istemedik. Fenerbahçe Amrabat ile hiç ilgilenmedi. O günden bu yana da hiçbir şey değişmedi” dedi.

‘4 transfer daha var’

Bundan sonrası için 4 transfer daha planladıklarını belirten Ali Yıldırım, “Aykut Hocayla oturduk, konuştuk. 2 tane orta saha oyuncusu ve 2 tane de stoper almayı düşünüyoruz. Bunlar yabancı veya Türk olacak. 3-4 tane 1. sınıf oyuncu daha almayı düşünüyoruz. Alabilir miyiz, alamaz mıyız? Bu belli olmaz” dedi.

‘Ziegler gidecek diye bir şey yok’

Hasan Ali’nin alınmasına rağmen Ziegler ile temasların kesilmediğini belirten Yıldırım, “Hasan Ali geldi, Ziegler gidecek diye bir şey yok. Ziegler çok fonksiyonel bir oyuncu oldu. Ziegler çok önemli, çok karakterli bir oyuncu. Takımda olmamasına çok üzülürüm. Kendisiyle önümüzdeki günlerde durum değerlendirmesi yapacağız” dedi. İsviçreli oyuncu ise Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Sezona Fenerbahçe ile başlamak istiyorum. İstanbul’da mutluyum ve futbol yaşantıma çok sevdiğim Fenerbahçe’de devam etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

‘Van Persie de Fener’i istiyor’


İdari Menacer Hasan Çetinkaya ise bir anektodu aktararak. “Dirk Kuyt’ın hiçbir şekilde bizden Şampiyonlar Ligi’yle ilgili bir şartı
olmadı. Fenerbahçe’nin büyüklüğünden dolayı burayı tercih etti. Hatta Hollanda Milli Takımı’ndan Van Persie ona çok büyük bir kulübe gittiğini söylemiş ve ’İnşallah ben de bir gün Fenerbahçe’de oynarım’ demiş” diye ekledi.

‘Başkan bunu hak etmedi’


Transferin başındaki isim Ali Yıldırım, Başkan Aziz Yıldırım’ın da yapılacak transferleri çok merak ettiğini söyledi. Aziz Yıldırım’ın, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak kadro için heyecanlandığını aktaran Ali Yıldırım, “Transferlerin bir an önce yapılmasını istiyor” dedikten sonra “Başkan bunları hak etmedi. Sadece bu kadarını söylemek istiyorum” İfadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ