MENÜ

"Genç dahi!"

“Çok teknik bir oyuncu. Sol ayağını raket gibi kullanıyor. Frikiklerde onu durdurmak zor. En önemli özelliği ise henüz 18 yaşında olmasına rağmen oyun zekası çok yüksek. “

"Genç dahi!"

Galatasaray’ın gurbetteki son keşfi olan Kerem Demirbay için sezon sonunda Borussia Dortmund ile transfer görüşmelerinin aşlayacağını okurlarımıza duyurmuştuk. Bu kez de Türkiye U-19 Milli Takımı’nın da formasını giyen 18 yaşındaki futbolcu için Almanya’da hazırlanan bir scout raporunu sizlerle paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

‘Lider karakterli, gelişime açık’

Galatasaraylı yetkililer tarafından 3 kez izlenen, ‘Yeni Mesut Özil’ etiketli Kerem Demirbay için edindiğimiz bilgiler şöyle: “Çok teknik bir oyuncu. Sol yağını raket gibi kullanıyor. Duran toplarda, özellikle ceza sahası çevresindeki frikiklerde onu durdurmak çok zor. Ofansif anlamda çok etkili, tehlikeli. Henüz 18 yaşında olmasına karşın oyun zekası yüksek, pes etmeyen bir yapısı var. Lider karakterli, stil olarak Mesut Özil’i andırıyor. En büyük handikapı fiziksel olarak yetersiz ve süratsiz kalması. İkili mücadelelerde zorlanıyor. Fakat gelişime açık ve bu eksikler giderilebilir durumda. İleride kendisinden söz ettirecektir.”

Yasin Cam / Çağrı Davran

YORUM YAZ