MENÜ

İşitme Engelliler'den madalya yağmuru

Venezuella'nın Margarita kentinde başlayan Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde de madalya yağmuru vardı. Türkiye bugünü de 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

İşitme Engelliler'den madalya yağmuru

Türkiye, Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’ndaki başarılı ilk günün ardından madalyalarına ikinci gün de devam etti… Venezuella’nın başkenti Margarita’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde takımlar müsabakası yapılmış ve Türkiye judo ve karate kata takımları altın madalya kazanmıştı. Ayrıca aynı gün kazanılan 5 bronzun ardından bireysel müsabakalardaki madalya yağmuru bugün de sürdü.

GÜNÜN İLK ALTINI TEKVANDODAN GELDİ
Şampiyonanın ikinci günü tekvando müsabakalarıyla başladı. 47 kiloda Elif Öner, adeta rakiplerine tatamiyi dar ederek dünya şampiyonu olup altın madalya kazandı. 58 kiloda Muhammed Güler ve 68 kiloda Serkan Sağır ise gümüşte kaldılar. 57 kiloda Selma Canlı da dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayı hak etti.

İKİNCİ ALTIN ESENBOĞA’DAN
Tekvandonun ardından tatamiye çıkan judocular da günü iki madalya ile tamamladılar. 60 kiloda Erkan Esenboğa, zirveye çıkarak günün ikinci altın madalyasını getiren isim olurken, 52 kilodaki bayan judocumuz Zehra Özbey de bronz madalya kazandı.

KARATECİLERİMİZ GÜMÜŞLE DESTEK VERDİ
Venezuella’da fırtına gibi esen Türk kafilesinin madalya yağmuruna karatecilerimiz de iki gümüşle katkı yaptı. 84 kiloda tatamiye çıkan Doğan Kazmacı ile +84 kilodaki karatecimiz Oğuzhan Genç, başarılı maçlar çıkararak dünya ikincisi oldular.

FAHRETTİN YILDIZ’DAN TEŞEKKÜR
Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’nda Türk kafilesinin başkanlığını yapan Fahrettin Yıldız, başarılı sonuçlardan dolayı sporcularımızı tebrik etti. Her üç branşa da iddialı hazırlandıklarını, bunun karşılığını da aldıkları sonuçlarla ortaya koyduklarını belirten Yıldız, çok mutlu olduklarını dile getirdi. Spor kamuoyundan destek istediklerini yineleyen Fahrettin Yıldız “İşitme engelli sporcularımızın gösterdiği mücadele ve ortaya koyduğu kazanma azmi göğsümüzü kabarttı. Bu noktada herkesin onlara gereken ilgiyi göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ