MENÜ

Cenk'in tercihi Ay-Yıldız

Gaziantepspor'un U-19 Milli Takımı oyuncusu Cenk Güvenç, Almanya'dan da teklif almasına karşın ay yıldızlı formayı tercih ettiğini, bundan da büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Cenk'in tercihi Ay-Yıldız

Manisaspor maçının ardından ailesinin yaşadığı İzmir’in Ödemiş ilçesine gelerek babası Ethem ve annesi Semra Güvenç’i ziyaret eden Cenk, futbol yaşamına başladığı Almanya’nın, dünyada önemli bir ekol olduğunu kaydetti.

Cenk Güvenç, şöyle dedi:"Almanya’da müthiş bir disiplin var. 5 yaşımdan itibaren bu disiplinin içinde yetiştim. 7 yaşımda Offenbach’a transfer oldum. Offenbach’ta forvet olarak başlamama rağmen yıllar içerisinde kale hariç tüm mevkilerde görev aldım. Ama saha içindeki gibi saha dışında da bu disiplini hiç bozmadım. Almanya’nın en büyük altyapı liglerinde Bayern Münih, Hamburg, Schalke 04 gibi takımlara karşı mücadele ettim. Orada forma giydiğim dönemde önemli birikimler edindim.

Almanya’daki farklı futbol anlayışı sayesinde savunma mevkisinde yer alan oyunculara da yeterli önem veriliyor. Orada forma giydiğim dönemde Almanya Milli Takımı’na da çağrıldım. Ancak tercihimi ülkemden yana kullanarak Ay-Yıldızlı formayı giydim. Türkiye’nin savunma problemi yaşadığı açık bir gerçek. Benim hedefim A Milli Takım formasını da giymek."

Cenk Güvenç, Almanya’daki Hamburg-Galatasaray maçında Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel’in ailesiyle görüştüğünü, o dönemde Arda Turan ile de tanıştığını belirterek, "Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Gaziantepspor forması giymeye karar verdim. Bu kararımda Gaziantepspor Genel Menajeri Abdurrahman Bayındır’ın da büyük payı var" dedi.

Gaziantepspor’da genç futbolculara daha çok şans tanındığını belirten Cenk Güvenç, "Özellikle teknik direktörümüz Coucerio gençlere büyük önem veriyor. Kendisinin gençlerle olan iletişimi çok olumlu. Her zaman bana kadroda yer veriyor. Trabzonspor ve Sivasspor maçlarında bana 90 dakika şans tanıdı. Ben zaman içinde kendimi geliştirerek takımımın vazgeçilmez oyuncusu olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum"diye konuştu.

Cenk, Türkiye’de örnek aldığı futbolcunun Galatasaraylı Mehmet Topal olduğunu belirterek, "Onun gibi çok çalışarak Avrupa’nın sayılı oyuncuları arasına girmek istiyorum. Fenerbahçeli Alex De Souza, bence ligimizin en kaliteli yabancı oyuncusu. Dünyada ise Arjantinli Messi’yi beğeniyorum"dedi.

Bazı gurbetçi oyuncuların bulundukları ülkelerin milli takımlarını, Türk Milli Takımı’na tercih ettiğine dikkati çeken Cenk Güvenç, "Bunun sebebi o oyuncuların bulundukları ülkedeki kariyerlerini düşünmeleri"diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ