MENÜ

Bu gurur senin!

Aziz Yıldırım'ın 1998'de başkan seçilmesiyle tüm branşlarda atağa kalkan Fenerbahçe Kulübü özellikle de kadın basketbolda Galatasaray'ın saltanatını elinden aldı. 1999'da ilk şampiyonluğuna uzanan Kanarya, 2002, 2004 ve 2006'dan sonra seriye bağladığı 7 şampiyonlukla ezeli rakibinin rekorunu egale etmeye çok yaklaştı.

Bu gurur senin!

Fenerbahçe Kulübü’nün özellikle de kadın basketbolundaki yükselişi, Aziz Yıldırım’ın 1998’de başkan seçilmesiyle başladı. Tüm branşlarda şampiyonluk hedefiyle başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, bu yöndeki ilk atılımlarını da başarılı transferleri kadroya alarak yaptı. O döneme kadar ise, kadın basketbolunun tek söz sahibi takım ezeli rakibi Galatasaray’dı.

Haberin Devamı

Temeller Yıldırım’la atıldı

Galatasaray Eski Başkanı Faruk Süren’in yönetim kurulunda olduğu dönem özellikle basketbol adına önemli işler yapmış ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın, kulüpler bazındaki ilklere imza atmasını sağlamıştı. 1988 yılından itibaren lig şampiyonluğuna adeta ambargo koyan Cim Bom, 1990’dan itibaren üst üste 9 olmak suretiyle 11 kez şampiyonluk yaşamıştı. İşte Galatasaray’ın bu saltanatını, Başkan Aziz Yıldırım önderliğinde Fenerbahçe, 1999’da yıktı. Sarı Kanaryalar, aynı yıl içerisinde hem ilk lig şampiyonluğunu, hem ilk Türkiye Kupası’nı hem de ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine taşıdı. Fenerbahçe bu ilklerle birlikte kadın basketbolunun da
yeni söz sahibi olmanın temellerini de attı.

Haberin Devamı

Kupa rekoruna 2 kala...

1999’dan 2006 yılına kadar Fenerbahçe; Botaş, Beşiktaş ve Galatasaray’ın aralara girmesiyle 2 kez şampiyonluk yaşandı. Ancak 2005-2006 sezonuyla birlikte Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibinin rekoruna adeta göz dikti. Son zaferle, üst üste 7, toplamda da 10’uncu lig şampiyonluğunu elde eden Kanarya’nın, Galatasaray’ın toplam 11 şampiyonluk rekorunu egale etmesine 1, kırmasına ise 2 şampiyonluk kaldı.

Kadın basketboluna ilgi arttı

Fenerbahçe’nin bu branşta da şampiyonluk kulvarına girmesi, ezeli rakip Galatasaray’la olan çekişmenin dozunu yükseltmekle kalmadı, Türkiye’de kadın basketboluna olan ilginin bir anda artmasını sağladı. Kulüpler alt yapılara daha fazla yatırım yapmaya başladı ve bu gelişme Milli Takım’ın başarısını da etkiledi. Aynı zamanda da dünya yıldızı yabancı transferlerin de Türkiye’yi seçmesinde büyük rol oynadı.

YORUM YAZ