MENÜ

Çifte sevinç

İstanbul'daki 2012 Dünya Salon Şampiyonası'nda 1500 metrede ülkemize madalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin ile İlham Tanui Özbilen, Avrupa'da da yüzümüzü güldürdü. İki atletimiz de yarı finalleri iyi dereceyle bitirip finale çıktı.

Çifte sevinç

İstanbul’un mart ayında ev sahipliği yaptığı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 1500 metrede Türkiye, kadınlarda Aslı Çakır Alptekin ile bronz, erkeklerde de İlham Tanui Özbilen ile gümüş madalya kazanmıştı. İki atletimiz şimdi de Finlandiya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı performanslarını ortaya koydu. İki seriden oluşan yarı final yarışlarına önce Aslı çıktı. Milli atletimiz 4:09.44’lük derecesiyle serisini ikinci bitirip, finale kalırken 25 sporcunun yer aldığı genel sıralamada ikinci sırada yer aldı. Aynı branştaki bir diğer atletimiz Gamze Bulut da finale kalırken, Tuğba Karakaya ise elendi. Salonda dünya ikincisi olan İlham Tanui Özbilen 3:41.38’lik derecesiyle serisini ve genel sıralamayı ikinci sırada bitirerek, final vizesini alırken, İkinci seride yarışan Kemal Koyuncu ise 3:48.01’lik zamanıyla 24’üncü olabildi.

Finaller bugün

1500 metrede madalya umudumuz olan atletlerimiz bugün final mücadelesi verecek Kadınlarda Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut, bugün TSİ 16.10’da, erkeklerde ise İlham Tanui Özbilen TSİ 18.50’de madalya mücadelesi verecek. Avrupa Atletizm Şampiyonası Eurosport ile TRT HD’den yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ