MENÜ

Aslan parasını istiyor!

Normal sezonu 2. sırada bitirip 2 milyon TL almaya hak kazandığı 'Centilmenlig'de, Süper Final da hesaba katılınca 10. sıraya düşen Galatasaray, bu durumun adil olmadığını savunarak TFF'ye itirazda bulundu.

Aslan parasını istiyor!

Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray bir kez daha karşı karşıya geliyor... Fair-Play’e uyan kulüpleri ödüllendirme amacıyla geçen sezonun ikinci yarısında devreye sokulan ‘Centilmenlig’de, şampiyon kulübe 4 milyon Lira, ikinciye 2 milyon Lira, üçüncüye de 1 milyon Lira ödenmesi kararlaştırılmıştı. Normal sezon bittiğinde zirvede Gençlerbirliği, ikinci sırada Galatasaray, üçüncü sırada da Orduspor vardı. Ancak Süper Final başlayınca işler değişti... Sarı ve kırmızı kartlar, hak mahrumiyetleri, seyircisiz oynama, saha kapatma gibi kriterlerin belirli puanlarla çarpılarak değerlendirmeye alındığı ligde, Süper Final’in atmosferi devlere derin darbe vurdu.

Bahar Kupası sayılmadı
Galatasaray 10. sıraya kadar gerilerken, Beşiktaş sonuncu oldu, Fenerbahçe 17, Trabzonspor 16. sırada yer aldı. Bahar Kupası oynayan kulüplerin maçları ise lige yansıtılmadı. Ancak Sarı-Kırmızılılar’ın bu duruma itirazı var. TFF’ye başvuran Galatasaray Yönetimi, “Değerlendirmeyi 17 maç üzerinden yapmalısınız. Biz hakkımız olan ödülü istiyoruz” talebinde bulundu.



Hakan Can

Haberin Devamı
YORUM YAZ