MENÜ

'Ligde kaldınız, maçı artık bırakın'

Dönemin Denizlispor Başkanı Ali İpek, uzun süredir futbol kamuoyunun gündemini meşgul eden 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe ile Denizlispor arasında oynanan mücadele hakkındaki iddialara yanıt verdi.

'Ligde kaldınız, maçı artık bırakın'

İŞTE O ŞOK AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

Dönemin Denizlispor Başkanı Ali İpek, uzun süredir futbol kamuoyunun gündemini meşgul eden 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe ile Denizlispor arasında oynanan mücadele hakkındaki iddialara yanıt verdi.

2005-2006 sezonunun son haftasında Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği Denizlispor maçıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak dönemin Denizlispor Başkanı Ali İpek, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ve Gol programında konuyla ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE GÜLER"


Milliyet'in haberine göre; Ligin son haftasında Denizlispor'un küme düşmeme mücadelesi verdiğini söyleyen İpek; "O dönem ligde kalma adına bir mücadelemiz vardı. O şartlar altında Fenerbahçe ve ya Galatasaray'ın şampiyon olup olmaması bizi ilgilendirmezdi. O dönemde de sık sık söyledim; biz o maçtan puanla ayrılıp kendi işimizi kendimiz görmek zorundaydık. O maç ile ilgili teşvik iddiasına 5 yaşındaki çocuk bile güler. Ligde kalmak için zaten kazanmamız gerekn bir maçta kim neden bize teşvik versin?" şeklinde konuştu.

"BİZ BIRAKIRIZ DİYE FENERBAHÇE RAHATLADI"

Maç günü Denizli'de yaşanan atmosferin nasıl olduğunun sorulması üzerine Ali İpek; "O maçta biz golü atınca Gaziantep de attı. Antep atınca da Fenerbahçe futbolcusu ve taraftarı biz maçı bırakırız diye rahatladı. Ama bunu dünyada yapabilecek bir kulüp başkanı ve ya futbolcusu varsa yaptırsınlar. Biz alnımızın akıyla çıkıp topumuzu oynayıp ligde kalmışız, bunların konuşulması anlamsız. O kadar enteresan bir durum ki ben anlatamıyorum. Biz o maçta stad Denizlispor taraftarıyla dolsun diye Denizli'de oturmayanı bile stada almadık." şeklinde konuştu.

Maç öncesi spor kamuoyunu uzun süre meşgul eden 'çanta' açıklamasıyla ilgili de konuşan İpek; "Çanta olayının Fenerbahçe ile ilgisi yok. Ben o söylemi F.Bahçe maçından 4 hafta önce verdim. Yanılmıyorsam Diyarbakır maçından sonraydı. Ben kendi rakiplerimiz hakkında o açıklamayı yaptım. Çünkü bir şeyler dönüyordu ve sürekli belli insanların bizim maçlarımızı takip ettiğini farkettim." dedi.

"LİGDE KALDINIZ MAÇI BIRAKIN..."

Dönemin Denizlispor Başkanı Ali İpek, Galatasaray maçı bittikten sonra geçen 16 dakikada atmosferin nasıl olduğu şeklindeki bir soruyu; " Ligde kaldınız zaten maçı bırakın şeklinde telkinler gelmiş olabilir. O sırada stattaki atmosferi çok gergindi. Zaten ben de konfeti atılmaması için seyirciyle uğraşıyordum." şeklinde cevapladı.

Kendilerinin maçla ilgili zan altında bırakılmak istendiklerini belirten İpek; "Bize o dönem müfettişler geldi ve her şeyimizi kontrol ettiler. Daha sonra federasyonun denetimlerinden de geçtik. Bir futbolcu maça hazırlanıyor ve 1 hafta boyunca maça konsantre oluyor. Sahaya da o konsantrayon ile çıkıyor. Hepinize soruyorum o futbolcu kimin şampiyon olacağını mı düşünür yoksa sahadan alnı ak bir şekilde çıkmayı mı? Bu konu temcit pilavı gibi ısıtılıp getiriliyor. Appiah'ın vurduğu gol olsa ne olacaktı? Aziz Bey'de hatalı bu konuda bir konu bu kadar gündeme getirilmez. Biz puanın peşindeydik kim şampiyon olmuş umrumuzda değildi. Biz ligde kalma mücadelesi veriyorduk. Biz rahat oluruz ligden düşme sıkıntımız olmaz o zaman birileri futbolcunun aklına girmeye çalışabilir. Ama o futbolcular da o kulüpten ekmek yiyorlar. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah

YORUM YAZ