MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

14 Temmuz Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

14 Temmuz Cumartesi Ankara
CAN OPRAH Maiden’den çıkmaya yakın

1.Ayak: Altılı Ganyan’a hand-15 ile başlıyoruz ve bu koşuda yamak-1 aprantiler at binecek. Takip listemdeki atlardan Captain Cemo son yarışında Cool Prince kazanırken 5’inci kaldı ve 1.37.31 biten koşuda 1.37.76 yaptı. İstanbul’da satış-2 grubunda kazanan bu ata yine şans vermek gerekir. Son iki yarışını kazanan Albuse iyi bir çıkış yapmış olup kilosu 50 olunca binicisi değişti ama şansı olacaktır. Çimde iyi koşan The Jet Plane ise son yarışında Pesistance – İbrişim arkasında üçüncü kalırken hayli iyi performans göstermişti. Empire Son mesafeden döndü şimdi orta mesafede şansını deniyor olup sürprize yazılır.

2.Ayak: Arap taylarının bu şartlı-4 yarışında ilk şansı Cibek Oğlu’na vereceğim. Girdiği son yarışta ekürisi Mertbaba kazanırken ikinciilkte kalan bu atın güçlü bir düzlük sprinti olup bu grupta kazanabilir. Derece bakımında son 1300 yarışı iyi olan Hasan Dayı ile H.Karataş ile öne çıkan Kraldoğu rakip isimlerdir.

3.Ayak: Cemal Tekelioğlu adına yapılacak olan koşu ise uzun mesafeli olup 2200’de çimde iyi bir grupta koşulacak. Moskova Ateşi’nin 2200 metrede son iki yarışına bakılırsa önce kazandığı sonra üçüncü kaldığı görülür. Rakipleri çok sert olmayan bu yarışlarda iyi koşan bu at şimdi ise daha iyi rakipler yanında start alıyor. Bu tip mesafeli koşuları çok iyi koşan Akhun grubun kaliteli atlarından biri olup favori çıkabilir. Alderamin ise tek yazdığımız koşusunu kazandıktan sonra br kez daha iddialı olacak. Ancak mesafede Akarnejat dahil bu mesafeleri iyi koşan isimler var. Ertemiz gününde olursa kazanabilecek kalitededir. Zor koşu olup Amankaya, Enderefe de düşünülürse çok at yazmakta fayda var.

4.Ayak: Bursa’da kazandığı 1200 maiden yarışta 1.09.98 koşan Fearless Action isimli tay Cape Cross yavrusu olup önü açık gözüküyor. Derecesi tesadüf değil ise bu yarıştaki rakiplerini de geçmesi gereken taya birincilik şansı vermekteyim. Eküri koşmayan You Never Know ve Mine Of Fire rakipleridir.

5.Ayak: Önce Peramus daha sonra Can Oprah’a geçilen Can Oprah artık Maiden’den çıkacaktır. Fındıkkıran geçen yarışında da söylediğim üzere giderek aşama kaydediyor ve yakında kazanır. Zülkerin’e KG takıldı daha farklı gözüken tay bu kez aşama gösterebilir.

6.Ayak: Kum pistte performansı ile çıkışı beklenen Zağnos ilerlettiği formunu 1400-1500 metrede kazandığı 4 yarış ile gösterdi. İki yarış kazandığı jokeyi Özcan ile bir kez daha koşacak olan Zağnos favorimdir. Son yarışında çok iyi tempo mücadelesi yapan Lord bu kez yakalanmadan bitirmeye gidecek. Sürprize Boztepebeyi ve Batınhan yazacağım.

1.Ayak 2.Ayak 3.Ayak 4.Ayak 5.Ayak 6.Ayak
5 1 8 3 2 8
6 2 7 // //
8 4 5 6 2
2 4 8 3
3 10
2

Haberin Devamı
YORUM YAZ