MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

27 Haziran Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

TARSUS BEYAZI Bu Rakipler Arasında Ciddi Favoridir

1.Ayak: Tayların Maiden mücadelesi ile başlayacak olan koşuda ilk şansı Emekyemez’e verebiliriz. Kariyerine iyi başlayan bu tay iki yaşlı yavruları çok iyi koşan Captain Rio’nun yavrularından biridir. Bu aygırı iyi takip edin tayları sıklıkla kazanacaktır. Emekyemez’in rakipleri arasında kum pistte çok iyi iş yapması gereken Enjoy öne çıkıyor. Bu atın işleri iyi olup annesi Mamma Mia’nın performansı dikkat çekicidir. Yarış hayatına iyi başlayan Time Out’un eşleşmesi çok doğru yapılmış olup mesafeye yatkın olan tay zamanla daha iyi yerlere gelecektir. Gümrükçü Mustafa babası Cardinal Pioneer’ın ilk kazanan tayı olmaya adaydır. Ömer In My Mind bu piste daha yatkın olup sürprizi yapabilir.

2.Ayak: Satış koşusunda bedeli 60.000 maksimum olmak üzere atlar alıcı da bulabilecek. Yarışta iddiası olan isimlerden Space Gray istikrarlı koşularını birincilik ile devam ettirmişti. Bu grupta da iddiasını koruyacaktır. Son üç koşusunda aynı binici ile yarışan bu at risk alınırsa tek de bırakılabilir. 1600 metrede yapılacak koşuya 1900 metrede önce ikinci, sonra dördüncü olarak gelen Captain Cemo en ciddi rakibidir.

3.Ayak: Merhum Fikret Kaya adına koşulacak olan yarışta Tarsus Beyazı günün en fazla oynanan atı olmaya adaydır. Son yarışında Miss Helin kazanırken 2200 metrede 4’üncü olmuştu. Bu sezon ikinci kez Miss Helin arkasında kalan Tarsus Beyazı bu kez oldukça uygun rakipler arasında koşacak olmasıyla günün bankosu olarak tercih edilebileceğini görüyoruz. Rakip yazacaklara Black Chinese ve formunda ciddi ilerleme olan Gina Montana yazılabilir.

4.Ayak: 1300 metrede yapılacak olan şartlı-5 yarışta 3 yaşlı Arap tayları koşacak. Dişi tayların kapışmasında en fazla şansı Berengül ve Estigeçti ekürileri alacaktır. Berengül son koşularında iki Kv yarışta ikincilik yapmıştı. Esti Geçti ise girdiği 4 koşunun üçünü kazandı. Üstelik son yarışını İstanbul’da kazanan tay H.Karataş ile start alacak. Ekürilerin rakipleri arasındaysa ilk yarışını kazanmış olan Beyaz Peri, Ananiya ikilisi var. Sürprizi ise Beyzayar yapabilir.

5.Ayak: Muhlis Akalın Koşusu 1500 metre sentetik pistte ilk kez koşacak olan Satanhan ne yapacak buna bakacağız. Başarılı bir kariyere sahip olan bu atın çim pistteki koşuları da ilgi çekici oldu ama sentetikte daha iyi mücadele edeceğini düşünüyorum. Ulukız ve Romeo’nun hızlı isimlerden olması Bombacan gibi bir atın da bu koşuda varlığı temponun yüksek olmasını sağlayacağından düzlükte Mavra yapacağı atakla sonuca gidebilir. Yine de tempoyu belirleme noktasında ağır bir tempo tercih edilirse koşuda kaçak isimlerden biri de kazanabilir.

6.Ayak: Günün kapanış koşusu 1400 metrede sentetik pistte olacak. Buglem istikrarlı koşuları ile favorilerden biri olacaktır. Alsancaklı bu pistte ilgi çekici bir koşu yapmaya adaydır. Deniz Sefası, Helintay, Bayçınar, Güneş Işığı, Atalante ve Güldür Güldür tercih edilebilir diğer atlardır.

3 5 9 1 3 1
4 1 // 6 4
9 5 4 5
5 4 2 11
7 3 2
6
9-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ