MENÜ

Güney Kore - Almanya maç sonucu: 2-0

Son şampiyon unvanının sahibi Almanya, 2018 Dünya Kupası E Grubu'ndaki son maçında Güney Kore'ye 2-0 mağlup oldu ve grubu son sırada bitirerek turnuvaya veda etti.

Güney Kore - Almanya maç sonucu: 2-0

2018 Dünya Kupası E Grubu'nda Güney Kore ile Almanya karşı karşıya geldi.

Karşılaşma öncesi Almanya'nın 3 puanı bulunurken, Güney Kore oynadığı iki maçta da puan alamayarak gruptan çıkma şansını yitirmişti.

Almanya, diğer maçta İsveç'in de Meksika karşısındaki üstünlüğü sonrası mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu karşılaşmada Güney Kore'ye 2-0 mağlup oldu.

90+3. dakikada kullanılan kornerde, kale sahası içinde önünde bulduğu topu ağlara gönderen Kim Younggwon’un golüyle Güney Kore 1-0 öne geçti. İlk olarak hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, daha sonra Video Yardımcı Hakem (VAR) vasıtasıyla geçerli sayıldı.

90+6. dakikada Güney Kore farkı ikiye çıkarttı. Yenik duruma düştükten sonra kaleci Neuer’in de ileri çıkmasıyla Almanya kalesi boş kaldı. Topu rakibinden alan Ju’nun uzun pasıyla kaleye doğru hareketlenen Son, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

Karşılaşmayı 2-0 kaybeden Almanya, grupta son sırada kaldı.

Bu sonuçla ilk puanlarını alan Güney Kore ile 4 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Almanya , 3’er puan topladıkları turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Son şampiyon Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez grup aşamasını geçemedi. Almanlar daha önce sadece Fransa’da 16 takımın katılımıyla düzenlenen ve eleme usulüyle gerçekleştirilen 1938 Dünya Kupası’nda ilk turda elenmişti.

Almanya ve Güney Kore'nin elendiği grupta İsveç ve Meksika 6'şar puanla bir üst tura çıkmayı başardılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ