MENÜ

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler

92. Gazi Koşusu kayıtları belli oldu. 21 İngiliz tayı bu sezon Gazi Koşu'nu kazanmak için mücadele verecek. Kazanan atın sahibi ise 3 milyon TL'ye yakın ikramiyenin sahibi olacak. Yarışseverler bu muhteşem koşu yaklaştıkça Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi koşusunda koşacak atlar sorularının cevaplarını arıyor. İşte detaylar...

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 92 yıldır kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, 1 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te koşulacak.

Çim pistte gerçekleşecek 2400 metre mesafeli Gazi Koşusu'nda, birincilik ikramiyesi 1.650.000 TL, ikinciye 660.000 TL, üçüncüye 330.000 TL ve dördüncüye 165.000 TL olarak toplamda 2.805.000 TL ikramiye ödenecektir. Yetiştiricilik primi olarak ise, birinciye 412.500 TL, ikinciye 165.000 TL, üçüncüye 82.500 TL ve dördüncüye 41.250 TL olmak üzere toplam 701.250 TL yetiştiricilik primi dağıtılacaktır.

92. Gazi Koşusu’nu kazanacak safkanın sahibi, birincilik ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2.523.350 TL’nin sahibi olacak. Koşuyu kazanacak safkanın sahibi, aynı zamanda da tayın yetiştiricisi olması halinde ise, 412.500 TL yetiştiricilik primi ile kazanacağı toplam ikramiye tutarı 2.935.850 TL'ye ulaşacak.

3 Yaşlı İngiliz taylarına mahsus koşuya 3’ü dişi olmak üzere kaydı yapılan 21 safkan şu şekilde belirlendi.

Gazi Koşusu'nda koşacak atlar...


1- Avukat
2- Cankılıç
3- Civanım
4- Distant Shining
5- Fire And Smoke
6- Ganando Solo
7- Hep Beraber
8- Katma Değer
9- Keremito
10- Kobra
11- Mekiskir
12- Mister Görkem
13- Rhytm Divine
14- Rund And Win
15- Sharpa
16- Süperstar
17- Urla Fırtınası
18- Vancouver
19- Grayamazon
20- Peri Lina
21- Run For Derya

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Gazi Koşusu günü gerçekleşecek diğer önemli koşulardan;

İstiklal Savaşı Koşusu’na 4 yaşlı 18 Arap atı, Nene Hatun Koşusu’na 3 yaşlı 18 dişi İngiliz tayı, Zübeyde Hanım Koşusu’na 4+ yaşlı 6 İngiliz atı, Ali Rıza Bey Koşusu'na 4 yaşlı 9 Arap atı, Anafartalar Koşusu’na 3 yaşlı 20 safkan İngiliz tayı, ve Kadın Binici Dostluk Kupası Koşusu’na 11 safkan kayıt edildi.

Veliefendi Hipodromu'nda 8 Koşulu Program

Veliefendi Hipodromu'nda, önemli koşuların heyecanını yaşamak isteyen yarışseverlerimiz için hazırlanan çeşitli aktivitelerle dolu bu günün programı şöyle oluştu:
Saat 14.30 Kadın Binici Dostluk Kupası Koşusu
Saat 15.00 Küheylan Koşusu
Saat 15.30 Ali Rıza Bey Koşusu
Saat 16.00 Nene Hatun Koşusu
Saat 16.30 İstiklal Savaşı Koşusu
Saat 17.15 GAZİ KOŞUSU
Saat 18.00 Zübeyde Hanım Koşusu
Saat 18.30 Anafartalar Koşusu

Gazi Koşusu’na Özel Yayın

Türkiye Jokey Kulübü Televizyonu (TJK TV) at yarışlarının canlı yayınlarının dışında, jokey odasından, padoktan ve hipodromun değişik yerlerinden yapılacak röportajlarla bu özel günün tüm detaylarını ekranlarınıza getirecek.

Gazi Koşusu ve diğer yarışların canlı yayını için Türkiye Jokey Kulübü televizyonu TJK TV tarafından canlı yayın ekibi görevlendirildi. Digitürk 89. kanaldan ve Digitürk 389. kanaldan (HD) yayınlanacak bu festival gününde, yarış haricinde, jokey odası, padok ve hipodromun değişik yerlerinden röportajlarla bu özel günün tüm detayları, 2 süper slow motion kamera, Drone kamera, Araç üstü kamera, 1 jimmy jib kamera, toplamda yaklaşık 25 kamera ve 100 kişilik ekiple canlı yayında ekranları başındakilere ulaştırılacak. Gazi Koşusu günü yarış programı, röportajlar, yorumlar, analizler ve o güne ait her şey, TJK TV ve TAY TV’den Gazi Koşusu ve kupa töreni canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca, KANAL D televizyonu da bu önemli koşuyu canlı olarak HD kalitesinde izleyicilerine aktaracak. TV kanallarının yanı sıra Lig Radyo da Gazi Koşusu heyecanını canlı yayınlarla gün boyu dinleyicilerine duyuracak

Veliefendi'ye ücretsiz ulaşım

92. Gazi Koşusu’nun düzenleneceği 1 Temmuz Pazar günü İstanbullu yarışseverlerin Veliefendi Hipodromu’na ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla aynı gün 11.00 - 18.00 saatleri arasında Merter metro istasyonu İspark otoparkı ile Kazlıçeşme Marmaray durağından hipodroma ring seferleri düzenlenecektir. Ayrıca yarışların bitiminde hipodromun ana kapısından Kazlıçeşme Marmaray istasyonuna yarışseverlerimizin dönüşü sağlanacaktır.

KOŞUYA KATILACAK SAFKANLARI TANIYALIM

AVUKAT
(d.e / 18.01.2015)
(Rey De Cafe – Desdemona / Shakespeare)

Sadettin Boyraz İlhan Boylu

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Fedai Kahraman’ın yetiştirdiği, İlhan Boylu’nun sahibi olduğu, Hasan Boyraz’ın antrenesindeki AVUKAT, bugüne kadar katıldığı 11 koşuda 6 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 de dördüncülük elde etti. Yarış hayatına geçen yıl Ankara’da başlayan ve akabinde el değiştirdikten sonra İzmir’e giden doru erkek tay, 2’si KV olmak üzere kısa mesafeli hem çim hem kum yarışlarının içerisinde bulunduğu ilk 5 yarışının 4’ünü kazanma başarısı gösterdi. 2 yaşlı taylar için yılın en uzun mesafeli yarışı olan Sakarya Koşusu’nda (G2) üçüncülük elde eden Avukat, 3 yaşlı olarak piste ilk kez Şubat ayında İzmir’de KV-8 koşu için çıktı ve kazandı. Mart ayında biri çim Grup diğeri ise kumda sınıf olmak üzere 2 koşuda daha start alıp tabela içerisinde kendisine yer bulan tay, Mayıs ayında İstanbul’daki ilk startında dereceye giremedi. 6 Haziran günü ise 2100 metre çim pistteki M. Niyazi Polatyar Koşusu’ndan (KV-9) galibiyetle ayrıldı.

CANKILIÇ
(d.e / 24.03.2015)
(Dai Jin – Amaya / Sri Pekan)

Erhan Yavuz Adil Köseoğlu

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Yarış hayatına 9 Temmuz 2017 günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda başlayan, Adil Köseoğlu’nun sahibi olduğu, Hülya Eltemur tarafından yetiştirilen tayın antrenörlüğünü Fatih Kılıç yapmaktadır. Start almış olduğu 14 koşuda, 3 birincilik, 4 ikincilik, 4 kez de üçüncülük elde eden doru erkek tay, Adapazarı Koşusu (KV-8) ve Ali İhsan Kaya Koşusu (KV-6) galibi, Şerafettin Gedik Koşusu (KV-7) ikincisidir. 92. Gazi Koşusu’na katılacak olan safkan son olarak, 6 Haziran tarihinde katıldığı M. Niyazi Polatyar Koşusu’nu (KV-9) üçüncü olarak tamamlamıştı.

CİVANIM
(d.e / 23.01.2015)
(Victory Gallop – Sipse / Perfect Storm)

Gökhan Kocakaya Bilge Heper

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Mete Tolunay’ın yetiştirdiği, Bilge Heper’in sahibi olduğu, Ömer Alaçam’ın antrenesindeki CİVANIM, bugüne kadar katıldığı 16 koşuda 4 galibiyet, 7 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 de dördüncülük elde etti. Ankara’da geçtiğimiz yıl oldukça parlak bir 2 yaşlılık sezonu geçiren tay, Eskişehir Koşusu’nu (A2) kazanırken, diğer birçok Grup koşuda da kendisine tabelanın üst sıralarında yer buldu. Kış sezonunu ise Adana’da geçiren ve burada katıldığı 2 açık ve 1 sınıf koşunun 2’sinde 2.likler elde eden Civanım, İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte tekrar Ankara’ya döndü ve Ali Orhan Birol Koşusu’nu (KV-7) kazanmayı başardı. İstanbul’da katıldığı G1 Erkek Tay Deneme’de tabelada kendisine yer bulamayan 3 yaşındaki doru erkek tay, son startında ise Ankara’da Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda (G2) Keremito ve Sharpa’nın ardında üçüncülük elde etti.

DISTANT SHINING
(a.e / 21.03.2015)
(Luxor – Thinker Bell / Always A Classic)

Gökhan Gökçe Özlem Ece Karamazı

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Özlem Ece Karamazı’nın sahibi, Uğur Karakoca’nın yetiştiricisi olduğu al erkek safkanı, Abdullah Çiftçi antrene etmektedir. Ankara – Adana ve İstanbul pistlerinde katıldığı 13 koşuda, 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ve 1 de dördüncülük elde eden Luxor temsilcisi, 23 Aralık 2017 tarihinde Adana kum pistinde Kızkalesi Koşusu (A3) ve 17 Mart 2018 tarihinde yine Adana’da bu kez çim pistte katıldığı Tendürek Koşusu’nu (A3) kazanmayı başarmıştı. 103 handikap puanı bulunan safkan son olarak, 22 Haziran tarihinde katıldığı Orhan Doğa Özsoy Koşusu’nu (A3), Ketohan isimli safkanın burun farkı ile gerisinde ikinci olarak tamamlamıştı.

FIRE AND SMOKE
(d.e / 12.03.2015)
(Cowboy Cal – Uncork / Unbridled)

Tolga Yıldız Nimet Arif Kurtel

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Kurtel Ekürisi’nin Gazi Koşusu’nda start alacak olan 3 tayından biri olan, 75 handikap puanına sahip Fire And Smoke, Mozaik Şar. San. Ltd tarafından yetiştirildi. Antrenörlüğünü Hakan Yüzbaşı’nın yaptığı doru erkek tay, bugüne kadar sadece 6 kez start aldı. Yarış yaşamına 21 Mart tarihinde İstanbul sentetik pistinde başlayan Fire And Smoke, ilk iki koşusunda tabela içerisinde yer alırken, üçüncü koşusu olan İstanbul çim pistindeki 1400 metre mücadeleyi kazanmayı başarmıştı. Yarış kariyerinde 2 birinciliği bulunan tay son olarak, 6 Haziran tarihinde katıldığı M. Niyazi Polatyar Koşusu’nda (KV-9) start almış ve başarılı bir netice elde edememişti.

GANANDO SOLO
(d.e / 04.04.2015)
(Church Pictures – Summer Sun / Galetto)

Furkan Yüksel H. Çağatay Turaktekin

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


4 Nisan 2015 doğumlu doru erkek tay Ganando Solo, H. Çağatay Turaktekin’in sahibi olduğu safkandır. Yasemin Turaktekin tarafından yetiştirilen, Sedat Çiftçi’nin antrenörlüğünü yaptığı Ganando Solo, sentetik, kum ve çim pistlerde toplam 18 kez start aldı. Bu koşularda 4 birincilik, 4 ikincilik, 2 üçüncülük ve 3 kez de dördüncülük elde etti. 10 Kasım 2017 tarihinde İstanbul sentetik pistinde katıldığı Nur Kutnak Koşusu (KV-7) ve 20 Mayıs tarihinde katılıp kazandığı Büyük Kulüp Koşusu (KV-7) Ganando Solo’nun elde ettiği en önemli koşu galibiyetleri olarak dikkat çekmektedir. 95 handikap puanı ile Gazi Koşusu’nda yer alacak tay son olarak, 3 Haziran tarihinde katıldığı Sait Akson Koşusu’nda (G2) tabela dışı kalmıştı.

HEP BERABER
(d.e / 07.04.2015)
(Scream To Scream – Venezuella / Sports Hero)

Ahmet Çelik Veysel Kahraman

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Fedai Kahraman’ın yetiştirdiği, Veysel Kahraman’ın sahibi olduğu ve Mehmet Yalçın’ın antrenesindeki HEP BERABER, yarış hayatına 2 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da katıldığı Şartlı 1 koşuda ahırdaşı Headman’in ardında ikinci olarak başladı. İkinci startında çim pistte Maiden’a kolay veda eden tay akabinde kum piste çıktı ve Şartlı 4 koşuda bir galibiyet daha elde etti. Kış yarış sezonunu Adana’da geçiren ve 1500 metre kum pistte katıldığı 2 (A3) koşuda kendisine tabelanın son sıralarında yer bulan Hep Beraber, İlkbahar-Yaz sezonunda çim piste tekrar 27 Nisan günü Cihangir Koşusu (KV-8) için çıktı. Bu koşuda düzlüğe yaklaşılırken aldığı liderliği fotoya kadar korumayı başaran 3 yaşındaki doru erkek tay, daha sonra sezonun ilk klasik yarışı olan G1 Erkek Tay Deneme’de ise bu kez startla birlikte liderliği alıp koşunun bitimine kadar liderliğini korudu ve 1.33.05’lik derecesiyle tarihin en iyi 1600 metre çim pist rekorunun da yeni sahibi oldu. Hep Beraber, Erkek Tay Deneme zaferinin ardından Sait Akson Koşusu’nda (G2) start aldı ve Mister Görkem ile Rhythm Divine’ın ardında üçüncü oldu.

KATMA DEĞER
(a.e / 25.04.2015)
(Win River Win – Alize / Banko II)

Mehmet Kaya Ümit Barlık

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Ümit Barlık’ın sahibi olduğu, Piraye Cemiloğlu’nun yetiştirdiği, Gülnur Kara tarafından antrene edilen Katma Değer, toplam 9 kez start aldı. 25 Nisan 2015 doğumlu al erkek tay bu startlarında 3 birincilik, 2 ikincilik, 1 kez de üçüncülük elde etti. Kazandığı tüm koşuları, İstanbul sentetik pistinde elde eden, Yarış kariyerinin en önemli koşu galibiyetine, 4 Nisan günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu (KV-7) ile ulaşan tayın ayrıca, İsimsiz (A3) koşu ve M. Niyazi Polatyar Koşusu (KV-9) ikincilikleri bulunmaktadır. 98 handikap puanı ile bu büyük derbiye katılacak olan Katma Değer, kariyerinin 5. çim pist koşusuna Gazi Koşusu ile çıkacak.

KEREMİTO
(d.e/ 03.03.2015)
(Banknote - Laila Manja / Diesis)
Özcan Yıldırım Şevket Erkan Şar

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Şevket Erkan Şar’ın yetiştirdiği ve sahibi olduğu KEREMİTO yarış hayatına 3 Temmuz 2017 günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı koşuyla başladı. İlk 3 koşusunu burada yapan safkan bundan sonraki koşularının 9’unu Adana Yeşiloba’da, 4’ünü de Ankara 75. Yıl Hipodromu’ndaki pistlerde gerçekleştirdi. Kariyerindeki 16 startının 11’ini çim pistte, diğer 5’ini ise kum pistte aldı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Koşusu’ndan (KV-6) galip ayrılan safkan, son koşusunda ise 3 yaşlı tayların Gazi Koşusu öncesi önemli provalarından olan Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu (G2) da kazanarak üst üste 2. galibiyetini elde etti.

KOBRA
(d.e/ 29.03.2015)

(Kurtiniadis – Diva Pegasus / Sri Pekan)
Hışman Çizik Ümit Barlık

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Piraye Cemiloğlu’nun yetiştirdiği safkanın sahibi Ümit Barlık olup Gülnur Kara tarafından antrene ediliyor. Yarış kariyerine 3 yaşlılığında başlayan safkan tek birinciliğini, 7 Nisan günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı koşuyla elde etti. Kobra, Bugüne kadar katıldığı 13 startını da İstanbul’da gerçekleştirdi.

MEKİSKİR
(d.e/ 9.2.2015)

(Win River Win - Trespasser / Perfect Storm)
Mustafa Tarhan Turgut Bozkurt

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Hikmet Terzi’nin yetiştirdiği safkanın sahibi Turgut Bozkurt olup Regaip Yıldız tarafından antrene ediliyor. 2 ve 3 yaşlılığında bugüne kadar 16 kez start alan safkan bunların 2’sinden birincilikle ayrılmayı başardı. Dalyan Koşusu (KV-8) birinciliği bulunan safkan katıldığı koşularını Ankara, İstanbul ve İzmir pistlerinde gerçekleştirdi.

MISTER GÖRKEM
(d.e / 03.04.2015)
(Powerscourt – Gençceren / Kaneko)

Uğur Polat Hatice Yıldız

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Hatice Yıldız’ın yetiştiricisi ve sahibi olduğu, Mehmet Öcal’ın antrene ettiği MISTER GÖRKEM, bugüne kadar katıldığı 9 koşuda 5 birincilik, 1 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti. Yarış hayatına geçtiğimiz yıl Bursa’da kazanarak başlayan tay, akabinde Kocaeli’nde start alıp yılı noktaladı. 3 yaşlı olarak piste ilk kez İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda çıkan Mister Görkem, akabinde İlkbahar-Yaz sezonu başlangıcına kadar 2000 metre sentetik pistte 4 kez start alıp, bunlardan 2’sini kazanmayı başardı. 4 Mayıs günü çim pistteki ilk yarışı olan Dinçer Cebeci Koşusu’nu (KV-9) kazanan 3 yaşındaki doru erkek tay, akabinde Gazi Koşusu öncesi en önemli yarışlardan biri olarak kabul edilen Sait Akson Koşusu’nda (G2) da galibiyete uzanmayı başardı.

RHYTHM DIVINE
(d.e / 23.03.2015)
(Torok – Stainless / Unaccounted For)

Halis Karataş Murat Çağımnı

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Oğuz Yalçın’ın yetiştirdiği, Murat Çağımnı’nın sahibi olduğu, Ferhat Taş’ın antrenesindeki RHYTHM DIVINE, bugüne kadar katıldığı 9 koşuda 5 birincilik, 3 ikincilik, 1 de dördüncülük elde etti. Geçtiğimiz yıl Kocaeli ve Bursa’da katıldığı ilk 3 kum yarışının 2’sini kazanan doru erkek tay, akabinde çim piste ilk kez Bursa’daki Kayı Koşusu (A2) için çıktı ve koşudan ikinci olarak ayrıldı. 22 Ekim 2017 tarihinde ise Rhythm Divine ilk kez İstanbul Veliefendi Hipodromu’na geldi ve 2 yaşlılar için sezonun en önemli yarışlarından biri olarak bilinen Çaldıran Koşusu’nda (G1) galibiyete 5 boy farkla uzandı. 3 yaşlılık sezonuna Mart ayında bir kez daha yarış hayatına başladığı Kocaeli Hipodromu’nda İzmit Koşusu’nu (A3) kazanarak start veren Rhythm Divine, akabinde İstanbul’da 1600 metre çim pistteki A3 koşuyu kazanma başarısı gösterdi. G1 Erkek Tay Deneme’de Hep Beraber’in ardında ikincilik elde eden Rhythm Divine, Sait Akson Koşusu’nda (G2) ise Mister Görkem’in arkasında ikinci oldu.

RUN AND WIN
(d.e/ 13.04.2015)

(Win River Win - Bella Mia / Ocean Crest)
Ayhan Kurşun Hakan Sabri Özcan

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Hakan Sabri Özcan’ın yetiştiriciliğini yaptığı ve sahibi olduğu safkan Sabri Bektaş tarafından antrene ediliyor. Yarış kariyerine 13 Ekim 2017 günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki koşuyla başlayan safkan bugüne kadar katıldığı 9 koşusunu da burada gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Maiden’den çıkan safkan 3 yaşlılığında katıldığı Mevlana Koşusu (A3) ile jenerasyonu için önemli mücadelelerden olan Orhan Meker Serbest Handikapı Koşusu'ndan galip ayrıldı.

SHARPA
(k.e/ 10.04.2015)

(Kurtiniadis - Dinara / Sri Pekan)
Selim Kaya Seydi Akyıldırım

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


S. Bülent Karabağlı tarafından yetiştirilen safkan, Ergün Çetinkurt tarafından antrene ediliyor. Seydi Akyıldırım’ın sahibi olduğu tay ilk startını, geçtiğimiz yılın 13 Nisan günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda aldı. Toplamda 23 kez start alan safkan bunların 6’sında potoyu önde geçerken, 7 kez ikinci, 4 kez üçüncü ve 4 kez de dördüncü olarak tamamladı. Safkanın birincilikle ayrıldığı koşular arasında ise Sadık Eliyeşil (KV-9), Mersin Barosu (KV-8) ve Çukurova Belediye Başkanlığı ile Tema Vakfı Koşuları (KV-6) yer alıyor.

SUPERSTAR
(d.e/ 23.02.2015)
(Scream To Scream - Jewel On The Nile / Desert Style)

Kadir Tokaçoğlu Oğuz Yalçın

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Oğuz Yalçın’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Metin Acar tarafından antrene edilen Superstar, yarış hayatına 9 Temmuz 2017’de Sadettin Koşusu (Şartlı-1) ile başladı. Bu koşu ve 2 hafta sonra katıldığı Maiden koşuda elde ettiği üçüncülüklerin ardından 3. startında Ahmet Çelik idaresinde Maiden’a veda eden doru erkek tay, 9 yarışlık kariyerinde 2 kez birincilik yaşadı. En önemli startını 2018 yılı Sait Akson Koşusu’nda (G2) gerçekleştiren, ancak tabelada yer almayı başaramayan safkan; katıldığı son mücadeleden (Şartlı-4) ise üçüncülükle ayrıldı.

URLA FIRTINASI
(a.e/ 29.03.2015)
(Lion Heart - Batı Garajı / Be My Chief)

Deniz Yıldız Nimet Arif Kurtel

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Kurtel Ekürisi'nin 92. Gazi Koşusu’nda start alacak ikinci tayı olan Urla Fırtınası’nın yetiştiricisi Sema Ulaş, antrenörü ise Hakan Yüzbaşı. Al erkek tay, ilk startını 25 Ekim 2017 tarihinde aldı ve bu koşudan ikinci olarak ayrıldı. İlk birinciliğine ulaştığı beşinci yarışından itibaren 3 galibiyetlik bir seri tutturduysa da sonrasında aynı performansı devam ettiremedi. 10 yarışlık bir kariyere ve 89 handikap puanına sahip Urla Fırtınası, en önemli başarısını son galibiyeti olan Adil Tügel Koşusu’nda (KV-8) elde etti.

VANCOUVER
(a.e/ 23.03.2015)
(George Vancouver - Kilfarasy / Galileo)
Mustafa Çiçek Sanem Kahraman

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


92. Gazi Koşusu’na kaydı yapılan Fedai Kahraman yetiştirmesi 4 taydan biri olan Vancouver bugüne kadar yalnızca 4 yarışta start aldı. 30 Ocak 2018’de katıldığı ilk koşu olan Şartlı-1 mücadele onun ilk ve tek galibiyeti oldu. 1300 metre kum pistteki bu sınavın ardından yumuşak çime çıkan safkan, orta mesafeli yarışta tabelanın son basamağında yer aldı. Sonrasında 3’er haftalık aralarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (G3) ile Mehmet Akif Ersoy (G2) Koşularına katılan Vancouver, sırasıyla 6.’lık ve 4.’lük elde etti. Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu al erkek tayın antrenörlüğünü Mehmet Yalçın yapıyor.

GRAYAMAZON
(k.d/ 08.03.2015)
(After Market - Setryn / Strike The Gold)

Müslüm Çelik Ahmet Güzelocak

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Ahmet Güzelocak’ın hem sahibi hem de yetiştiricisi olduğu Grayamazon, Mehmet Cücel tarafından antrene ediliyor. Safkan yarış hayatına 5 Mart 2017’de başladı. 7’si çim, 4’ü kum olmak üzere toplam 11 yarışa katıldı ve yalnızca geçtiğimiz Ocak ayında koşulan 1900 metre kum pistteki Karataş (İzmir) Koşusu’nu (KV-6) kazanma başarısı gösterdi. 92. Gazi Koşusu’na katılacak üç dişi taydan biri olan kır safkan, son üç startında başarılı bir tablo çizdi. Önce İzmir’deki F. Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu’nda (G3) ikinci oldu, ardından İstanbul’a geldi ve G1 Dişi Tay Deneme Koşusu üçüncülüğü ile Kısrak Koşusu (G1) dördüncülüğü elde etti. Safkan 101 handikap puanına sahip.

PERİ LİNA
(k.d / 27.04.2015)
(Falco – Efisia / Efisio)

Akın Sözen Fedai Kahraman

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


Fedai Kahraman’ın yetiştiricisi ve sahibi olduğu, Mehmet Yalçın’ın antrenesindeki PERİ LİNA, bugüne dek start aldığı 9 koşuda 5 birincilik, 2 de ikincilik elde etti. Yarış hayatına geçtiğimiz yıl Ankara’da bir çim pist yarışıyla başlayan kır dişi tay, kış sezonunu ise Adana’da geçirdi. Burada katıldığı kum pistteki 4 yarışın 1’i KV-7 olmak üzere 3’ünü galibiyetle tamamlayan Peri Lina, akabinde ise İlkbahar-Yaz sezonunu Ankara’da start aldığı (KV-7) koşuda ikinci olarak açtı. Daha sonra çim pistteki ilk galibiyetine 27 Nisan’da İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı (KV-9) Nadas Koşusu’nda ulaşan tay, 13 Mayıs günü G1 Dişi Tay Deneme’de ise ikincilik elde etti. Son olarak dişi taylar için sezonun klasik koşularından olan Kısrak Koşusu’nu (G1) kazanmayı başardı.

RUN FOR DERYA
(d.d/ 28.01.2015)
(Victory Gallop - Strong Hope / Perfect Storm)

Barış Kurdu Nimet Arif Kurtel

Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta Gazi koşusunda koşacak atlar ve jokeyler


2018 yılı Gazi Koşusu’na kaydı yapılan son safkan, Kurtel Ekürisi’ne ait doru dişi tay Run For Derya. Orkun Özelcanat tarafından antrene edilen Victory Gallop yavrusu, ilk startını 14 Mart 2017’de Bursa kumunda aldı. 1000 metre mesafeli Başlangıç Koşusu’nu (Şartlı-1) Murat Gündüzeli idaresinde galibiyetle tamamladı. Akabinde yaklaşık birer ay arayla koştuğu Şartlı koşularda bir 2.’lik ve bir 1.’lik daha elde eden Run For Derya, sonrasında çim piste çıktı ve 8 adet Grup koşu ile bir KV-9 koşu tecrübesi yaşadı. 101 handikap puanlı tayın en önemli başarıları Çaldıran Koşusu (G1) üçüncülüğü ve SİAYSD Koşusu (G2) ikinciliğidir.


Haberin Devamı
YORUM YAZ