MENÜ

Wilfried Bony'den Beşiktaş'a yeşil ışık!

Wilfried Bony, Beşiktaş’ın ilgisine olumlu yanıt verdi. Yeni sezonda İngiltere Championship’te görev yapmak istemeyen 29 yaşındaki futbolcu, ayrılmak için Swansea City’den izin istedi.

Wilfried Bony'den Beşiktaş'a yeşil ışık!

Yeni sezon öncesinde forvet hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, son olarak gündemine İngiltere Premier Lig ekibi Swansea City’nin yıldızı Wilfried Bony’yi almıştı. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda hücum hattında büyük bir değişikliğe gitmeyi planlayan Beşiktaş Yönetimi, Ada ekibinin golcüsü için çalışmalarını hızlandırmıştı. Kulübüyle 1+1 yıllık kontratı bulunan 29 yaşındaki futbolcu için menacerler aracılığıyla kiralama teklifi götüren Kara Kartal, 3 milyon Euro’luk taleple karşılaşmıştı. Bu gelişmenin ardından konuyu değerlendirmek için Ada ekibinden süre isteyen yönetim, sonrasında bu bedeli düşürmek için pazarlıklara başladı.

Kulübünden kolaylık istedi

Swansea City’le yapılan görüşmelerin ardından tecrübeli oyuncuyla da menaceri aracılığıyla temaslara başlayan Kara Kartal’a, yıldız ismin cephesinden olumlu geri dönüş geldi. Swansea’nın geçen sezon İngiltere Premier Lig’de küme düşmesi sebebiyle yoluna İngiltere Championship’te devam etmeme kararı alan başarılı oyuncunun, Beşiktaş’a yeşil ışık yaktığı ve kulübünden kiralanması için kolaylık sağlamasını istediği kaydedildi.

71 milyon TL ödenmişti

Swansea City’ye önceki sezon Premier Lig devi Manchester City’den 13 milyon Euro (71 milyon TL) karşılığında transfer olan Wilfried Bony, bu ekipte geçen dönem 20 karşılaşmada forma giydi. Bony, bu mücadelelerde rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başardı.

Orhan Yıldırım - FANATİK

Haberin Devamı
YORUM YAZ