MENÜ

Luka Doncic artık Dallas Mavericks'li

2018 NBA Draftı gerçekleşti. 18 yaşında Avrupa’nın süper yıldızı haline gelen Slovenyalı Luka Doncic, 3. sıradan seçildi ve takas yoluyla Dallas Mavericks’e gitti. Takımın yıldızı Dirk Nowitzki’nin ‘Hoşgeldin adamım’ diyerek karşıladığı Doncic, tarihinin en yüksek sıradan seçilen 3. Avrupalı oldu.

Luka Doncic artık Dallas Mavericks'li

NBA’in 2018 draftı New York’taki Brooklyn Nets’in sahası Barclays Center’da düzenlendi. Draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Phoenix Suns, tercihini Arizona Üniversitesi’nin 19 yaşındaki oyuncusu Deandre Ayton’dan yana kullandı. Bahamalar’dan 2,16 metre boyundaki Ayton, geçen sezonu üniversitesinde 20,1 sayı, 11,6 ribaunt, 1,9 blok ortalamalarıyla tamamladı.

Bargniani, Milicic ve Pau Gasol

Genç yaşına rağmen ortaya koyduğu performansla, 18 yaşında adeta efsane haline gelen Luka Doncic ise, 3.sıradan seçildi. 2017’de Slovenya Milli Takımı’yla Avrupa şampiyonluğu yaşayan, Real Madrid formasıyla da bu sezon Euroleague kupasını kazanmanın yanı sıra sezonun ve finallerin en değerli oyuncu ödülüne layık görülen Doncic Atlanta Hawks’ın tarafından tercih edildi ve ve takasla Dallas Mavericks’e gitti. 3. sıradan seçilen Doncic, NBA Draft tarihinde en yüksek sıradan seçilen 3. Avrupalı oyuncu oldu. Daha önce 2006 NBA Draft’ında İtalyan uzun Andrea Bargniani 1., ve 2003 NBA Draft’ında Darko Milicic ikinci sıradan seçilmişti. Doncic ile birlikte daha önce 3. sıradan seçilen diğer isim ise Pau Gasol olmuştu.

İLK 10 İSİM

Deandre Ayton - Phoenix Suns
Marvin Bagley - Sacramento Kings
Luka Doncic - Dallas Mavericks (T)
Jaren Jackson - Jr Memphis Grizzlies
Trae Young - Dallas Mavericks (T)
Mo Bamba - Orlando Magic
Wendell Carter - Jr Chicago Bulls
Collin Sexton - Cleveland Cavaliers
Kevin Knox - New York Knicks
Mikal Bridges - Philadelphia 76ers (T)

Haberin Devamı
YORUM YAZ