MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

22 Haziran Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

ULAN BATOR, ALDIS, BODYGUARD HERO..


1.Ayak: Kilyos Koşusu Sanberk için oldukça uygun gözüküyor. Kariyerinde çim pistte her zaman iyi koşan Sanberk girdiği son yarışta Neame Koşusu’nda yer almıştı. G2 düzeyli olan bu yarışta Düşem kazanmıştı. Taçser ve Madam Elli ikinci kalmıştı. İlk 1000 metrede 1.08 geçilen bu yarışta düzlük sprinti kuvvetli olan isimlerden Madam Elli öne fırlamıştı. Düşlem, Sanberk ve Taçser üçlüsü atak yaparak sonuca gitmek istediler. Düşlem kazanırken yarımşar boy farklarla rakipleri sıralanmıştı. Sanberk değişen binicisi ile daha önce kazandığı Özcan Yıldırım ile favorimdir. Ancak banko yazmak riskli olacak gibi Madam Elli ve aynı koşuda bariyer dibinde kapanan Eclipse rakip yazılmalıdır.

2.Ayak: Begüm Atman Karataş Koşusu’nda mesafe 2000 metre olup çok çekişmeli geçmesini bekliyorum. Panta Rhei Ankara’da G2 düzeyli galibiyeti sonrasında burada çim pistte etkisiz kalmıştı. Ancak baştan numaraya çıkması ciddi bir yıpranma yaratmıştı. Başarısızlığını buna bağlarsak bu kez daha iyi koşacaktır. Fakat karşısında ciddi bir potansiyele sahip olan Let Her Go var. KV ve grup yarış tercih eden bu Agresivo tayı bir anda seri galibiyetler alabilir. Funny Familliar ise son üç çim yarışından sonra sentetik pistte kaldığı yerden devam edebilir. Şimdiye kadar 4 koşuda 3 kez kazanmış bir ikincilik yapmıştı. Sürpriz atım Cosmic Dancer..

3.Ayak: Günün en önemli koşusu şüphesiz Haliç Koşusu olacak. Copperfield gibi seri bir isim bu yarışta varsa mutlaka temposu yüksek bir mücadele olacaktır. Bu durumda hava şartlarının normale dönmesi ve pistinde 3,4 seviyesinde olmasıyla Ulan Bator ne favori olacaktır. Sinclar için yağış daha çok işe yarardı. Oradinairo ve Copperfield için plasede şans olacaktır. Esas sürpriz ise Cross Fire olacaktır.

4.Ayak: Maiden bu koşuda ilk şansı Aldis’e vereceğim. İlk yarışında Rubuco kazanırken 2.5 boy geride kaldığı ilk yarışında bu tay iin annesi Themis’in kalitesinin yüksek olduğunu söylemiştim. Risk alıp tek yazacaklara engel olmam ancak çalışmaları iyi olan Lady Rossa, gelecek vadeden Marvel ve Zehter’i yazmak akılcı olur.

5.Ayak: Orhan Doğa Özsoy Koşusu 1600 metrede yapılacak olup Gazi yerine bu koşuyu tercih eden isimler ile oldukça güzel çekişmeli bir mücadele yaşanacak. Kalitesi ile ileride aygırlık yapmasını beklediğim Bodyguard Hero’nun şansı tabii ki en fazla. Bu mücadelede Montana, Harunhan, Distant Shining ve Last Shadow sürprize yazılabilir.

6.Ayak:
Kapanış koşusunda tercih sayısı oldukça fazla gözüküyor. İzmir’den gelen Kekeçbey önde boş kalırsa tatlı bir sürprize imza atabilir. Karkamış bu aralar iyi gidiyor. Arısan takip listemde yerini koruyor. Oğlum Ejder de öyle. Fırat Ağa’sız oyun oynanmaz ve geride kalanlardan Göz Ağrısı, Gezegen ikilisini de yazarım.

1. AYAK 2. AYAK 3. AYAK 4. AYAK 5. AYAK 6. AYAK
6 1 9 1 3 9
3 6 // // 8
9 4 5 10 3
3 6 7 6
8 4 4
9 2
1

Haberin Devamı
YORUM YAZ