MENÜ

Almanya - İsveç maç sonucu: 2-1

2018 Dünya Kupası'nda son şampiyon unvanıyla mücadele eden Almanya, F Grubu'ndaki ikinci maçında İsveç'i 90+5'te bulduğu golle yendi.

Almanya - İsveç maç sonucu: 2-1

Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'na son şampiyon unvanıyla gelen Almanya, F Grubu'nda çıktığı ikinci mücadelede galibiyete son saniyelerde bulduğu golle ulaştı.

Soçi'deki Fişt Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta İsveç ile kozlarını paylaşan Panzerler, karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede gol perdesini açan taraf, 32'nci dakikada İsveç oldu. Viktor Claesson'un ortasında topu Manuel Neuer'in üzerinden aşıran Ola Toivonen, takımını 1-0 öne geçiren golü attı ve ilk devre de bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda beraberlik sayısını bulabilmek için rakip kalede baskısını arttıran Almanlar, aradıkları golü 48'de Marco Reus ile buldu.

Sol kanattan yapılan ortada eski Beşiktaşlı Mario Gomez'den seken topu iyi değerlendiren Reus, topu filelerle buluşturarak takımına beraberliği getirdi.

Dakikalar 82'yi gösterirken Jerome Boateng, yaptığı sert faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bir kişi eksik oynamalarına rağmen duraklamanın son dakikasında sol kanattan bir serbest vuruş kazanan Almanlar, Toni Kroos'un paslaşarak kullanılan serbest vuruş sonrası attığı muhteşem golle üç puanın sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ